Притискан ли е Марешки да прекрати бизнеса с горива?

Главният прокурор се самосезира за проверката по медийни публикации
31
Притискан ли е Марешки да прекрати бизнеса с горива?
Снимка: БТА, архив

Главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал по медийни публикации с твърдения на лидера на "Воля" и депутат Веселин Марешки за упражнен върху него натиск.

Още по темата
Марешки обяви по-рано, че е бил притискан да прекрати до края на май бизнеса си с горива.

Според Марешки исканията към него били не само политически, но и икономически, и идвали от хора, които "мародерстват този бизнес, имат възможност да поставят такива условия".

Главният прокурор е разпоредил на Софийската градска прокуратура незабавно започване на проверка на изнесените данни.

Преди няколко дни Марешки е разговарял с премиера Бойко Борисов, но не го е занимавал с натиска срещу него, а с проблема с картелите и контрабандата, с ниските доходи, обяви още депутатът пред журналисти в парламента.

"Ние поставихме остро въпроса да се предприемат действия за смачкване поне на един от картелите - този с горивата, който ощетява много българския народ. Контрабандата продължава да върлува, 900 бензиностанции са хванати за манипулиране на уредите, но сред тях не е нито една на Марешки", подчерта още политикът и бизнесмен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
2
 
! Отговори
Охранитерят-София преди 6 години
до 9 : Ми как искаш да ти върви Дъстъра със слабия двиигател 1.5 дизел и то на купе джип 4х4 ха ха! С нормален дизел не става,а с яко добавки прецакващи двигателя става ,*** е нов и е джип нали! ха ха! Моята Хонда Сивик 4х4 ретро със същата мощност се изстрелва като куршум и то на газ :-)
25
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само един въпрос. При нас по конституция депутатите не трябваше ли да зарязват частния с бизнес?
24
0
 
3
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
На фона на липсата на доходи у над 2 900 000 живи и българи и ниските доходи на над 5 000 000 продължават нагло корупционните харчове по Оперативни програми насочени само към ненужни не носещи доходи на народа обекти вкл вредни опасни и канцерогенни/водни цикли и сметища/Това са над 10 000 000 000 живи лева ограбвани от народа годишно подават уплашени деца..
23
3
 
7
 
! Отговори
крадат милиарди преди 6 години
Kako не ..Там с е крадат от народа много милиарди от много години..Както виждате при цени 30 - 50 долара з а барел цените на горивата останаха както при цени над 100$ .. Това с а огромни печалби,Марешки се опита да свали цените с което да намали ограбването на милиони българи оставени без доходи з а оцеляване..Веднага терористи владеещи бизнеса с горивата го атакуват Да с е докладва какви милиони постъпват в партиините каси за да подържат високите цени на горивата ..
22
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Калинче съгласен съм,че Марешки реално помага на хората,но това че акцента ти е с"Е"не те прави градска персона, родена върху жълтите павета завършила Харвард !
21
1
 
9
 
! Отговори
Калина преди 6 години
Марешки, или "Маришки", както самия той се назовава, е мякащ, противен на моменти варненски селяндyp, който и български език не умее правилно да приказва, но едно е сигурно-той е от малкото, помогнали на обикновения човек, с цените на лекарствата и горивата! Да е жив и здрав и Бог да го пази!
20
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Народе, докога????Революцията както и неволята не идват като ги викаш!
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не му е мястото в политиката. Сега ще го натиснат докато стане безгласна патерица на ББ. Така и патриотите ще са по-внимателни и послушни. А бизнеса .... зависи кой е по-мил на ББ. Залагам на ВЗ.
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сомалия ли, че те са по-добре от нас! Даже и пиратите са им по-добри от нашите пипирати нежни ;)
17
6
 
14
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Само да отбележа че ако не беше марешки сега цената на дизела нямаше да е 1.60 а поне 2.60 лева Сами си направете сметките колко е изгубил Вальо Златев и са останали във вашите джобове, не в неговия.Как да не го смачкат??
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честито ви 3лв литъра скоро... срещу държавата Мафия не се рита. Да идва Слави вече , да се почва и да се свършва тая гражданска война...че скоро ще викаме как ше ги стигнем сомалийците....
15
5
 
12
 
! Отговори
Притискан? преди 6 години
Някои не просто го притискат, ами се опитват направо да го смажат, защото съществуването на бизнесмен като него им пречи да надуват цените както си искат.Затова се чудят какви грехове да му припишат и какви кошаревски свидетели да подкупят!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради едни 40 стотинки ще пратят човека в затвора. Може ли така? На литър...
13
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз очаквах да му дадат медал за борба с картела в горивата, а те искат да го пратят в затвора.
12
2
 
22
 
! Отговори
Сержант преди 6 години
Сливен бензиностанция на марешки 1.70 дизел до нея кукойл 1,75. В другия край на града кукойл оознайте на каква цена е. Преди седмица същото гориво в Смолян къдет марешки го няма 2,08. 38 ст си е голяма разлика. Ясно е че му търсят цаката . *** държавица сме.
11
0
 
0
 
! Отговори
Знайко преди 6 години
Убуу, убуу
10
5
 
0
 
! Отговори
A преди 6 години
Kato 4ovek neorentiran vav Varna moga da spodelq koeto Varnenci kazvat v 4oveshki resursi znaqt nai dobre v sgradata na bul. Osmi priposki polk nomer 128 vav Varna gospoda Prokurori. Zabelegka Ne hodete v staq kadeto ne im raboti 4asovnika zaguba na vreme e no e priqtno.
9
5
 
6
 
! Отговори
VELIK TASHAK преди 6 години
Stiga s toq OMV, nai skapanata benzinostanciq v Bulgaristan samo vednaj turih dizel ot tam i za malko da sasipq chisto noviq si DUSTER ne vari li ne vari kolata, edinstveno Sam dovolen ot Alko i Rom Petrol na nashata teritoria.
8
5
 
11
 
! Отговори
морския преди 6 години
Вчера се върнах от Ахтопол(от Варна съм но почивам само на Синеморец и Царево),през целия път на всички бензиностанций цената на бензин 95(такъв карам),не беше под 2.08 за литър.Преди да тръгна заредих догоре на ОМВ по 1.80 за литър.Коментарите оставам на вас.
7
2
 
10
 
! Отговори
лошо до 5 преди 6 години
Варна газта е дори 72 -74 стотинки, Еко ти прави 2 ст отстъпка на литър + подарък 1лв на всеки 15 литра гориво. Сами си правете изводите.Днес цената на дизела по всички бензиностанции във Варна беше около 1.6лв на литърКартелът е много силен