Цацаров вика министри на разпит за харчовете за НДК

Има 52 случая на агресия над медици за 2017-а, делата са единици
22
Цацаров вика министри на разпит за харчовете за НДК
Снимка: архив, БулФото

Министрите Лиляна Павлова, Томислав Дончев и бившият им колега Вежди Рашидов ще бъдат разпитвани по разследването за нецелесъобразното разходване на пари в НДК. Това каза главният прокурор Сотир Цацаров и потвърди, че в четвъртък бившият директор на НДК - Мирослав Боршош, е призован, за да му бъде повдигнато обвинение. Главният прокурор допълни, че въпросното разследване е по сигнал на ДАНС, предаде БТА.

Утре Цацаров ще бъде изслушан и от създадената в парламента ресорна комисия. Обвинител номер едно уточни, че пред депутатите ще изнесе само онази информация, която наблюдаващият прокурор по делото сметне, че може да бъде оповестена.

Още по темата

Относно твърденията на Веселин Марешки, че се правят опити да му бъде отнет бизнесът с горива, Цацаров призова зам.-председателя на парламента да говори с имена и обеща, че ако такива бъдат посочени, тези хора ще бъдат разследвани. Иначе всичко се прави за целта на пропагандата, коментира Цацаров думите на Марешки.

Главният прокурор разговаря с вътрешния министър и с министъра на здравеопазването, както и с шефовете на най-големите болници в София, за мерките, които трябва да бъдат предприети след редицата нападения над лекари. Само от началото на тази година вече са регистрирани 52 такива случая, отчете здравният министър.

Статистиката на прокуратурата обаче посочва, че през 2014 г. са образувани пет дела, а са осъдени четирима души. През 2015 г. са образувани четири разследвания и само един е осъден. През миналата година за нападения над медицински лица има започнати само две дела.

Сред идеите, които са обсъждани на срещата, е възможността всички мобилни екипи да бъдат снабдени с паник бутон, чрез който да има директна връзка с охранителна фирма или полицията. Освен това ще бъдат определени и прокурори, чиито ресор ще бъдат болниците. Така те ще реагират максимално бързо при подаден сигнал, коментира още главният прокурор.

Тежката наказателна политика не е единственото средство за превенция, важна е охраната на болниците, каза още Цацаров. Вътрешният министър Валентин Радев заяви, че министерството не може да е изцяло отговорно за сигурността в лечебните заведения и затова започва обследване на всички спешни отделения в болниците. Очаква се конкретни мерки да бъдат взети най-късно до Нова година.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
17
 
! Отговори
фелипес преди 6 години
ако е в румъния ще ги тикнат в затвора, това в българия няма да се случи, тук -земята намутрите е невъзможно, правосъдието е мимикрия,а прокурорите-вижте двете варненски районни прокурорки, защитници на престъпления, тук правосъдието е тип чаналско ,тукнищо добро не може да се случи в тая корумпирана държава.А за Герб-помните емил фаса, министъра на земеделието, костинбродските бюлетини, онова тефтерче.....
16
0
 
22
 
! Отговори
77 преди 6 години
Този театър сме го гледали....толкоз ли няма сценаристи за нещо по свежо ,поне един от седем милиона да се върже И ДА ПОВЯРВА че се води борба против корупцията
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Замазване ЦАЦА, иначе ще разберем за кражбите ! България забрави за 4 000 000 000 лв кражба на ГАЛАКТИКАТА ! СОБСТВЕНИКЪТ НА ГЕРБ замрази , засекрети КТБ !
14
0
 
19
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Цаца стига са прай уе.Министри ша ми следваш.Хапльо нии дансме от гората фащани
13
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Борош обвинение не може да се повдигне. Той беше разследван и оправдан само след няколко часа от един... Забравих му името. Ама когото е оправдал, лошо не е видял. Боку май се викаше. Тиквата.
12
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Zszarov bij pavlova kolko milion4eta ima ot komidionni. Vs da raspredelrni po rodnini deza novobogataschite 28 g s dalaveri sanogatjaha imoti sa milioni koli vili apartam. Don4ev se rasle4sva tatjana fon4eva mu e roda schte go saschtitava ok e 50 miliona kade sa pavlova vejdi i toi jal pil i de veselil tova mu e ot vremeto ns djagarov jivkov zvetan vasilev priatel s vejfi i dr ot gerb. Milioneti ot zarvuli. Stanahte bg narod obedna zazarov samo prah v o4ite na bg tap narod
11
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КТБ фалира и се наложи друга пирамида да се създаде, за да има откъде да се хранят близките чалгари на седесетата и десебетата и герберите в София. Спонсорираните са същите. Пак с чужди и държавни пари демократите се подкрепяха финансово, че не са комунисти.
10
0
 
22
 
! Отговори
Боко Тиквата преди 6 години
Тоя има рейтинг 0% ама какво разбирате вие за да му давате такива оценки? Важното е че усмири Воленчо, щото другите преди него и толкова не направиха.
9
0
 
27
 
! Отговори
... преди 6 години
Значи част от разговора проведен между Цацаров и министрите:"Цацаров: Абре маскари вие бая пари взехте от това НДК! А сетихте ли се нещо и за мен и моите авери да заделите?Министрите: Съжеляваме бос няма да се повтори, главите с пепел ше си посипем и на тебе ше дадем! Само ако може ни лук яли ни лук мирисали да излезем!Цацаров: Ей маскари с маскари без пари няма да ви се размине на дона, т.е. мен пари да не носите това сега без ич няма да ви се размине! Един поне требе бастисаме за пред ората
8
1
 
21
 
! Отговори
Vassia N. Ilieva преди 6 години
Rumiana Buchvarova - lipsva. Tia e glaven vinovnik za koruptziata na Borshosh. Samata tia-kato Ministur na MVR - korumpirana. Niama davnost, ima strah da bude obvinena.Izvinete za latinitza, molia.
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На тая снимка ми изглежда гладен, а на вас?
6
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Cacata e star igrach. Malko pushilka, prazni prikazki, surditi pogledi I nishtoooooo! Da ne bi da gi osudi? Moje, no samo ako Batko Bubi ot selo B razreshi. Vsichkite ministri na Batko Bubi sa mu cenni. Vsichki sa krali no I sa mu davali. Kak da gi prejali?
5
1
 
30
 
! Отговори
Счетоводилел Мутров преди 6 години
Не са отчели!
4
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мале, на тоя щерка му колко е простовата, в моя курс е, малко да я ошлайфа, ама явно и той толкова разбира.
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Главният прокурор, не е лощо да обмени опит с Румъния. Да научи как се вкарват премиери и министри в затвора. Защото това е поредната пушилка.
2
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Цацата не може да уплаши кашалота!
1
0
 
36
 
! Отговори
Делян Цацаров преди 6 години
Отново пушилка за пред публиката. Нищо няма да се случи. Цацата отдавна прави тия номера. Посочете ми един осъден министър в последните 28 години. Обвинения са повдигани срещу повече от 15 министри.