Конфискуваха около ?400 хил. от трима турски граждани

Тримата не декларирали валутата при влизане в страната ни
20 юли 2017 18:20, Анисия Иванова
8
Конфискуваха около ?400 хил. от трима турски граждани
Снимка: архив Reuters

Само за един ден, в резултат на сключените от Районна прокуратура – Сливница споразумения, в полза на държавата са били отнети 382 700 евро, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София.

Наказателните производства са били образувани от държавното обвинение срещу чужденци с двойно гражданство – турско и белгийско, за извършени от тях престъпления по член от Наказателния кодекс.

На 10 юли тази година при влизане в страната през Митнически пункт Калотина, двамата не декларирали пренасяните от тях парични суми, съответно – 181 750 евро и 200 950 евро. С действията си те не изпълнили задължението си за деклариране на парични средства, с което нарушили разпоредбите на Валутния закон.

Сключените споразумения са били одобрени от съда и делата са приключили с наложени наказания от по пет месеца "лишаване от свобода" с изпитателен тригодишен срок за всеки от подсъдимите.

Няколко дни по-късно Районната прокуратура в Сливница е постигнала споразумение и с друг гражданин на Република Турция, извършил подобно престъпление. Той се е признал за виновен в това, че на 14 юли при влизане от Република Сърбия в Република България, не декларирал 50 000 евро.

Съдът е одобрил сключеното споразумение, с което на подсъдимия е наложено наказание от пет месеца "лишаване от свобода", чието изпълнение е отложено за срок от три години. Вещественото доказателство, предмет на престъплението – сумата от 50 000 лв., е била отнета в полза на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
То бг винаги е бил гладен сега има какво да яде за няколко дена и после пак ще краде и пак ще яде но няма да работи
4
0
 
10
 
! Отговори
PD преди 6 години
Да бе, чесни охлюви, си носят парите на гърба.Агентура са момци, и захранват клетки в Европа. За нормалните хора има банкови сметки, и те не се притесняват, че могат да им проследят движението.
3
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Браво. Да им ги взимат като са глупави. За банков превод не са ли чували. Защо ги носят кеш. Мисля че тези пари са придобити по нечестен начин така че супер."Защото има голяма вероятност да са Гюленисти...
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво. Да им ги взимат като са глупави. За банков превод не са ли чували. Защо ги носят кеш. Мисля че тези пари са придобити по нечестен начин така че супер.
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Все още нямаисторически прецедент някой да е прекосил българия без да бъде окраден и ограбен. Хайдутлъкът е дълбоко вкоренен в гените на българите.