Още 2 г. затвор за Любомир, убил трима на пътя в Пловдив

Наказанието му се увеличава от 4 на 6 години
Обновена: 22 юли 2017 07:48 | 21 юли 2017 22:19,
33
Още 2 г. затвор за Любомир, убил трима на пътя в Пловдив
Снимка: Архив, Булфото

Апелативният съд в Пловдив увеличи от 4 г. на 6 г. затвор наказанието на Любомир Трайков, който уби при катастрофа на бул. "Руски" трима души, съобщиха от Съдебната палата.

Още по темата

Припомняме, че жестоката катастрофа стана на 18 ноември. На място загинаха Атанас Ламджиев и Виолета Стоянова. Няколко дни по-късно издъхна и тежко ранената при катастрофата студентка Полина Караиванова.

Въпреки жертвите Любомир първоначално бе пуснат на свобода срещу 15 000 лева гаранция. След протест на прокуратурата обаче бе върнат.

Присъдата, която Окръжният съд определи преди няколко месеца, бе четири години "лишаване от свобода". Според второинстанционния съд обаче наказанието, което подсъдимият следва да изтърпи, е девет години "лишаване от свобода", но тъй като по делото е проведено съкратено съдебно следствие, по закон санкцията задължително се намалява с една трета.

В мотивите на Апелативния съд е посочено, че наказанието трябва да бъде увеличено поради високата скорост, с която подсъдимият Любомир Трайков е управлявал автомобил "Ауди А7" - 99 километра в час, която значително надвишава разрешената за движение в градски условия, установената концентрация на алкохол в кръвта - 0,8 промила, и това, че в резултат на пътния инцидент е причинена смъртта на трима души и е било застрашено здравето на още един пътник.

Отчетено е и поведението на водача на автомобила, в който са пътували пострадалите.

Апелативният съд увеличи и наказанието, с което подсъдимият е лишен от правото да управлява МПС - от шест на седем години.

Решението не е влязло в сила и подлежи на обжалване или протест пред Върховния касационен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
26
 
! Отговори
Анти ГЕРБ преди 6 години
"Браво" на съда. 6 години затвор за 3-*** убити. По 2 г. на човек. Ето на това се казва грижа за човека. Това е демокрация. А иначе денонощно пищят за още камери по пътя, за много камери, за хиляди камери. Явно някой от ГЕРБ ще намаже много милиони от доставката на въпросните камери. И пак с мотото: Да спрем войната на пътя. Как? Като оценяваме човешкия живот на 2 г. затвор.
29
5
 
4
 
! Отговори
haha преди 6 години
не се ли движеше по главна улица с предимство , защо е с ефективна присъда човека ?
28
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Голямата вина е на бащата и по -малко на момчето.Кой купи мощната лимузина на този хлапак? Кой му плаща заведенията,пиенето, дрогата, момиченца, екскурзии и тн.? Това момче е живяло в друг, паралелен свят,в който всичко е позволено и достъпно. Бащата е за затвора!
27
1
 
12
 
! Отговори
Балък преди 6 години
А както стана ясно наскоро, в пловдивския затвор си ги пускат на разходки, в къщи и кой къде му е кеф. Жена убила полицай при изпълнение на служебните му задължение се гаври с полицията тръгвайки си с колата с *** газ. Какво очаквате. Защо няма да видите англичанин с алкохол във вените вместо кръв в Англия. Защото там има демокрация. И няма договорки, няма 1/3, просто влиза и го забравят. В Англия ако носиш пистолет е по страшно за теб отколкото ако си го използвал. А бе еб***ло си е майката.
26
0
 
11
 
! Отговори
Guncio преди 6 години
Sas skorost 99 km. v naseleno miasto i alkohol v kravta. e vseedno da zastreliash 3- ma dushis nezakonno orajie!!!
25
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много бе! Много го наказвате синковеца!
24
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДЕМОКРАТИЧНО ПРАВОСЪДИЕ ?????2
23
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за всички катастрофи от хлапета са виновни бащите им. Товачка колко акта имало и баща му купува мощни коли. Ако след всяко нарушение му намаляше кубиците на колата или щеше да се научил да кара или щеше да кара колело. С постоянното толериране и прикриване се създава у товачка, че винаги ще му се размине. Да, ама не!
22
0
 
26
 
! Отговори
ДВОЕН АРШИН преди 6 години
Прокурорския син, който уби двама на автобусна спирка, след аевтогонка го осъдиха УСЛОВНО.
21
0
 
14
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
По две години за човек ! И като си платят...
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стига с тая трева бе... имала и лековити свойства. Как пък не ?!Напушен е като пиян.
19
0
 
11
 
! Отговори
До холандец преди 6 години
Ти си неграмотен, не коментирай.Съда решава кой е виновен. Съда е корумпиран и независим, пуска този който си плати.Държавата защо я намесваш, ти дори не знаеш какво е държава и какви функции има.Подкупното правосъдие е виновно.Съда е независима власт и държавата не може да му нарежда.Що ли те ограмотявам... ти си един комунист, дето не разбира от нищо...
18
4
 
5
 
! Отговори
Холандец преди 6 години
Няма правосъдие, няма държава. Затова грамотните хора се евакуират...
17
0
 
55
 
! Отговори
ДС преди 6 години
Началото на 90-те. Вашите бащи окрадха държавата, докато нашите бяха честни. Сега вие ми карате А7, А8, S500 и имате наглостта да казвате "щом имам пари значи не съм ***". Не си *** моето момче, но твоите родители са едни обикновени КРАДЦИ И МОШЕНИЦИ. Как се купува завод за 1 лев. Как се взима цялото стопанство на едно село струващо хиляди за 1 лев. Господ ще ви покаже истината....
16
0
 
26
 
! Отговори
проф. Ан преди 6 години
"За притежание на ..."Какъв е изводът? По-добре убии неколко човека, отколкото да се напушиш. Хем си вредиш на здравето с тоя пушек, хем замърсяваш околната среда. Като утепеш 5 човека, пестиш и природата. Това е логиката зад присъдите. Не, че са подкупни съдиите. Те за природата гледат!
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Като е по съкратената процедура, подсъдимият има ли право да обжалва?
14
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колко невинни избиха самозабравили се новозабогатели пейзани. И кво, за три разбити семейства само 5 години????? По две за всеки загинал???? У нас трябва да се формира таен отряд от рода Неуловими отмъстители. Излиза от зандана и след време намерен с прерязан гръцмул в някоя глуха уличка. Да караш с такава скорост в града е било с умисъл. Това е убийство защото колата има километраж и показва. Той вижда но продължава. Не искал???? Глупости!
13
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Близките на убитите от този из???род трябва са си го изчакат са излезе за "добро поведение", което и ще стане след като татенцето плати тук и там. Да си го закарат в някое тихо местенце, да му резнат топките и закопаят. Това трябва да е наказанието за такъв самозабравил се богат ненормалник.
12
0
 
36
 
! Отговори
До12 преди 6 години
Просто спазвай правилата, както при умните народи!
11
49
 
3
 
! Отговори
St преди 6 години
Утре по една случайност може да сте на мястото на подсъдимия.Странно е желанието да се наказват строго неумишлени престъпления. А за умишлените да се кара по-леко. Но така е при простите народи.