Шефката на Здравната каса в София – обвиняема!

Принуждавала служители да вписват неверни данни от проверки
14
Шефката на Здравната каса в София – обвиняема!
Снимка: архив, БулФото

Шефката на Столичната здравна каса Биляна Пенева-Стоянова е обвиняема за три случая на принуда към служители, съобщиха от прокуратурата.

На 15 май 2016 г. тя накарала подчинен да промени броя на точките на определени индикатори и така да се завиши бройката на леглата на Университетска МБАЛ "Софиямед" ООД.

Тя лично диктувала точките по съответните индикатори и не дала възможност на служителя да отрази в протокола резултатите от извършена преди това от него проверка.

На 19 октомври 2016 г. Стоянова е принудила друг свой служител да състави неверен протокол - вместо, че в МБАЛ "Сердика" ЕООД има увеличени хоспитализации на 7 човека, че само 2 човека са надвишили бройката от 12 хоспитализации, която НЗОК заплаща.

Третото нарушение е извършено на 7 юни тази година, когато тя отново принудила служител да впише неверни данни.

Вместо отразеното от него след проверка, че в "Специализирани болници за рехабилитация- Национален комплекс" ЕАД-филиал Банкя са нарушени условията и реда за оказване на болнична помощ, да състави нов протокол, че резервационната система е същата като лист на чакащи. Тя лично диктувала съдържанието на протокола.

За всяко едно от престъпленията е предвидено наказание "лишаване от свобода" до 6 години. Спрямо обвиняемата е взета мярка за неотклонение "подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо, сред като всички болници са регистрирани като търговски дружества и се подчиняват на закона за здравното осигуряване на частните болници е позволено да вземат луди пари от болните за доплащане, а в държавните болници това се санкционира като рекет, каквото си е.Кой държи чадъра над " частните" ?И това ли е бъдещето ни, като приключат със закриването на общинските и държавни борници- да доплащаме за всеки залък в болницата.
9
3
 
1
 
! Отговори
Тъпак преди 6 години
Един прокурор като гледал през прозореца хората минаващи по улицата казал: - Всички са виновни, но аз нямам доказателства за да ги дам под съд
8
4
 
0
 
! Отговори
От Сливенския преди 6 години
Айди идвай мо, че тука холерия ще ни хване.
7
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички бихме се учудили ако беше вписвала верни данни!
6
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
за всичко се плаща под наименованието КОНСУМАТИВИ....
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
а частни здравни КОГА ?
4
5
 
13
 
! Отговори
Садията дред преди 6 години
Жената е била гладна и не могла да свърже двата края и затова решила да бракне в бурканчето с мед но уви сгрешила, и сега ще си получи заслуженото и дано бързо
3
5
 
11
 
! Отговори
тоя под мен... преди 6 години
А ти поиска ли такъв документ? Или си мълча през цялото време?
2
5
 
20
 
! Отговори
пладнешки обир преди 6 години
Здравно осигурен съм и ми взеха 2000лв. плюс ДДС за операция.Не ми се издаде никакъв приемно-предавателет документ. В кой джоб отидоха 2400лв?Заявиха ми, че цзравна каса не може да поеме плащането.......................
1
6
 
20
 
! Отговори
Dreamland преди 6 години
Абе те хубаво стават обвиняеми,но какво файда като от това не следват ефективни присъди?И какво става с Менгеле?Защо още не е подведен под отговорност?