Приемна майка с обвинение за... 5-годишно по чехли в снега

Лекарите едва спасиха от ампутация краката на момченцето
8
Приемна майка с обвинение за... 5-годишно по чехли в снега
Снимка: Кадър Нова тв, архив

58-годишната приемна майка на 5-годишно момченце, което излязло в снега по чехли, е привлечена към отговорност за причинена средна телесна повреда по непредпазливост, съобщиха от полицията.

Детето беше прието по спешност в болницата във Велико Търново на 15 януари.

Още по темата

Момченцето било под грижите на приемна майка в село Долна Липница заедно със сестричката си.

Майката сама го завела в болницата, защото видяла, че има тежки измръзвания на пръстите на двете крачета. Тя казала, че малчуганът си играел в снега, а самото дете призна, че е било само по чехли навън.

Момченцето бе заплашено от ампутация, но медиците от "Пирогов" успяха да спасят пръстите.

Социалните служби се задействаха и след продължително лечение то бе настанено в друго приемно семейство.

От дома на немарливата приемна майка бе изведена и 4-годишната сестричка на пострадалото момче. Децата били настанени при нея от една година.

Два дни след инцидента прокуратура се самосезира.

В сряда приемната майка е привлечена като обвиняема. Наложена е мярка за неотклонение "Подписка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
Размисъл преди 6 години
"Случава се", казваше моят старшина в казармата. И наистина, ние не сме компютри,понякога пропускаме. Прави ми впечатление как нашето правосъдие е толкова строго в едни случаи, а толкова толерантно в други? Има ли причина? Или се "Случава?"
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години, когато дъщеря ми беше в детската. Сутрин, зима, преспи сняг навън, бързам като обезумяла за работа, но трябва да я заведа на градина, опаковам я като космонавт /само очите се виждат, ама малко/ и хукваме...в асансьора на по-долен етаж се качва съседка и гледа ту детето, ту мен. Стана ми неудобно и си мисля: я да огледам да не би да има нещо нередно по тоалетите ни...поглеждам и какво да видя-детето по едни розовки джапанки върху чорапите...Искам да кажа-случва не, но не я оправдава
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докторите са виновни.
4
0
 
8
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Ким Чен Ун обяви, че няма нужда да се хранят затворници и всичко по затворите ще бъде избесено. Същата мярка трябва да се приложи и тук.
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Знаете кои деца отиват в приемни семейства.Взимат ги същия тип хора, каквито са и родителите им. Взимат ги само заради парите, не ги е грижа за малките.В нашия случай, в днешна България, мярката "приемно семейство" е само още един от бонусите, осигурявани на онзи етнос, за да папка наготово, да щрака с пръсти и да гласува за когото му кажат.А ние плащаме, без да сме съгласни с това!
2
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кой повери децата на тази приемна "майка"?Тя едва ли е станала немарлива след като е взела децата? Явно че си е била такава *** и на млади години!Колко семейства жадуват за детенце,но децата се раздават като средство за месечни доходи на *** като тази "майка".
1
0
 
7
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Eхеее, май притопляме стара манджа... :)