Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри
4 сеп 2017 09:07,
105
Ръката на стрелеца – детска или мъжка? Кой уби Наско в кръчмата?
Снимка: flickr

Детска или мъжка е ръката, произвела смъртоносен изстрел в пазарджишкото село Виноградец. Четвърти ден криминалистите нямат отговор.

Открити са барутни частици от натривките, взети от 6-годишния Юри. Със сигурност детето е държало пистолета "Глок", с който бе застрелян 47-годишния собственик на ресторант "Градина" Наско Тонкев.

Още по темата

Засега обаче не може категорично да се каже дали детето е натиснало спусъкът, тъй като още не е готова балистичната експертиза, която да изясни траекторията на смъртоносния куршум, признават разследващи пред "Труд".

Не е изоставена и не е отпаднала напълно и другата версия – за прикриване на престъпление, извършено от собственика на пистолета – председателят на Общинския съвет в град Септември Лазар Влайков.

В събота чичото на детето бе освободен от полицейския арест, без повдигнато обвинение дори само за това, че е дал оръжието си на малкия Юри.

Същият ден от ГЕРБ изключиха за пореден път Влайков, а от Изпълнителната комисия обявиха, че снемат политическото си доверие и го призоваха незабавно да напусне местния парламент в Септември.

Вчера наблюдаващият случая прокурор е внесъл в Окръжния съд-Пазарджик искане за предоставяне на разпечатка на телефонните разговори на Лазар Влайков във фаталната нощ на 31 август срещу 1 септември.

Така ще се докаже дали наистина е имало нерегламентирани разговори между Влайков и магистрата от Районна прокуратурата в Пазарджик Иван Кацаров.

Близките на убития Тонкев твърдят, че малко след убийството Влайков се е обаждал за съвети на прокурора.

Дъщерята на жертвата твърди, че Влайков е стрелял по баща й, а не шестгодишното дете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
2
 
! Отговори
Дани преди 6 години
Не бързайте да обвинявате прокурорите,че не са повдигнали обвинение за оръжието. Ами, ако се окаже,че той е стрелял? Едното изключва другото.
97
1
 
10
 
! Отговори
Хм преди 6 години
Типично гербаджийска история-върховна наглост!Ама що да не го правят-има ли досега изтърпяващ наказание гербаджия????Като почнем с Цецо Ухото,Лъчо Мозъка,Фидоска,Оня със суджука и прочее и прочее-една и съща история....
96
2
 
9
 
! Отговори
Читател преди 6 години
...дали детето е натиснало спусъкАДнес.бг, научете пълен и кратък определителен член!
95
1
 
22
 
! Отговори
СРАМ, ОТВРАТ преди 6 години
за всички прокурори, НЕНАМЕРИЛИ МОТИВ да задържат ВЛАЙКОВ САМОЗАБРАВИЛИЯТ се в ареста!"В събота чичото на детето бе освободен от полицейския арест, без повдигнато обвинение дори само за това, че е дал оръжието си на малкия Юри."С пистолет не се ходи на детски рожден ден, НЕ СЕ ВАДИ< ЗАРЕЖДА И ПРЕОТСТЪПВА НА ПИЯНА КОМПАНИЯ< не се дава на дете.ПОДСКАЗХ ли достатъчно, ГОСПОДА "ПРАКТИКУВАЩИ" ПРОКУРОРИ??? НО така беше и при СОЦИАЛИЗМА- приятелите са под чадър.Но има Провидение.Има и Страсбург.(сега
94
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преотстъпено огнестрелно оръжие от пълнолетен на малолетен е утъжняващо вината остоятелство!
93
0
 
19
 
! Отговори
Един от некъде преди 6 години
Нврех тея деца палави - едното се удря само в колата на кмето, другото стреля .. :) а третото завива шоколада нали!
92
0
 
23
 
! Отговори
пак тъпчо преди 6 години
продължение на ал.3 ...а в особено тежки случаи наказанието е лишаване от свобода от пет до петнадесет години.Та да попитам прокуратурата, това не е ли самостоятелно престъпление по чл. 338 от НК?!Оръжието на Влайков ли е? Какво чакат, да го търсят утре извън станата ли? Или защото е от управляващите и не бива да им се накърни авторитета, че те нямат такъв!
91
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
защо го изключват от герб след като детето е стреляло....ако детето беше убило него ,щяха ли пак да го изключат....че той и сега ще си остане с чисто минало....и може да го преместят на подобна или друга позиция в ГЕРБ....например доставчик на суджуци.....
90
0
 
20
 
! Отговори
тъпчо преди 6 години
Чл. 338 от НК, ал.2 Който предостави взривни вещества, оръжия, боеприпаси за огнестрелни оръжия или пиротехнически изделия на лице, ненавършило 18 години, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години и с глоба до пет хиляди лева.ал.3 Ако от деянията по ал. 1 и 2 са последвали причиняване на едно или повече лица на средна или тежка телесна повреда, или смърт,или значителна повреда на имот, когато деецът не е искал и не е допускал това, наказанието е лишаване от свобода от 3 до 10г
89
1
 
21
 
! Отговори
ганчо преди 6 години
Как кой, разбира се детето, ГЕРБ-ерите по презумпция са невинни!
88
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се провери и документа за чисто съдебно минало на собственика на пистолета. Дали има основание за такова заключение, дали има такъв документ, кой го е издал и т.н. При несъответствия, на Десислава Атанасова да се потърси отговорност за замазване на истината. Само че кой ли ще я потърси?
87
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е какво като натривките на детето са положителни. На всички които са били там ако се направят натривки ще са положителни. Натривките показват ,че дадено лице е било в помещението когато се е произвел изстрел.
86
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОтговорЯвно си специалист по оръжията. Я кажи как детските ръце ще поемат отката от изстрела ? Дали детето ще има травми по ръката /ръцете/ ?
85
0
 
31
 
! Отговори
Палмето преди 6 години
Когато бях на седем годинки,не можех да натисна спусъкът на ,,Макаров'' дори и с двете си ръце.Възрастните ми се смееха.Струва ми се невероятно,дете заиграло се с оръжие,да произведе случаен изстрел само.Да не говориме че става дума за контролирана от по-възрастни хора ситуация.
84
0
 
35
 
! Отговори
Наивен преди 6 години
Стрелбата не е станала в тъмна доба, на четири очи, а в кръчма пълна с хора. Ако ги строят в една редица пред полиграфа, за няколко часа истината ще лъсне. Стига да има кой да я търси. Само че не би. Нито Прокуратура, нито Вътрешен министър, нито Премиер имат интерес да се разбере истината. Затова си траят и подготвят поредния кьорфишек за отклоняване на вниманието. Очаквайте смайващата новина!
83
19
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 6 години
До хх 73 А не ви ли мина през акъла че щом пистолета е голям , детета просто го е хванало с две ръце. Не защитавам този гадняр Лазар , но доводите са несъстоятелни.
82
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Полицията издала разрешителното за оръжие на криминално проявен не е ли съучастник?На колко още такива криминално проявени и били даже в затвора полицията им е издала разрешителни за ловно и бойно оръжие. Ами такива ги има почти във всяко населено место. Хората си ги знаят само полицията не ги знае май или са техни хора?
81
0
 
9
 
! Отговори
Така е преди 6 години
До Анонимен 67 *** тия 20 души всичките лъжат.Едни са за детето , други за Лазар .Като в цялата държава. Едни са за ГЕРБ , други за БСП.
80
0
 
2
 
! Отговори
ГЛОК преди 6 години
Ето ви всичко за оръжието, който разбира ще се сети КОЙ:https://youtube/watch?v=PvXl7OKVl6E
79
0
 
17
 
! Отговори
ЦЕЦО ДРУНЕВ преди 6 години
А ПА НИЕ ОТ СЕПТЕМВРИ ПА ЧЕ СИ ГО ИЗБЕРЕМЕ ОТИ ОН СИ Е НАШ ЧОВЕК И ПРИКАНВАМЕ БОЙКО ПА ДА ГО ВКАРАТ У ГЕРБ И У ПАРЛИМЕНТО СЪЩО