Лазар Влайков с обвинение и в ареста за... 72 часа

Бившият вече общинар е задържан защото може да се укрие
7 сеп 2017 14:07,
36
Лазар Влайков с обвинение и в ареста за... 72 часа
Снимка: septemvri.org

Окръжната прокуратура в Пазарджик е повдигнала обвинение на Лазар Влайков, заради това, че на 31 август срещу 1 септември, не е взел необходимите мерки за сигурност свързани с личното му оръжие и от това е последвала смърт на друго лице, съобщиха от държавното обвинение.

Обвинението срещу бившия общински съветник от ГЕРБ е свързано с инцидента в село Виноградец, при който по време на рожден ден с пистолет бе убит собственика на заведение.

Знае се още, че преди това са били произведени множество изстрели със същото оръжие.

Разследването за това кой е произвел изстрела причинил смърт, все още продължава.

Влайков е задържан за 72 часа, а утре прокуратурата ще поиска от съда да го остави за постоянно в ареста, поради опасност да се укрие и заради тежестта на престъплението, в което е обвинен.

Лазар Влайков, който до днес заемаше поста на председател на Общинския съвет в град Септември бе изключен от ГЕРБ, след като с неговия пистолет бе застрелян собственик на заведение в село Виноградец.

Прокуратурата работи по две версии - първата е, че смъртоносният изстрел е произведен от 6-годишно дете, а втората, че е дело на самия Влайков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
23
 
! Отговори
**** преди 6 години
До подкрепящ патриот Особено ако си ГЕРБаджияНормален човек с две предишни преписки в Прокуратурата ще види разрешително за оръжие в ШЕСТЪК господинчоСега и тоя дето му е далразрешителното , и той с него в кауша
13
0
 
19
 
! Отговори
Андрешко преди 6 години
Съссъщият пистолет са произведени много изстрели. Явно детето много си е играло с този пистолет...
12
25
 
3
 
! Отговори
подкрепящ патриот преди 6 години
Г-н Влайков може и да е нарушил закона, но нека да не го съдим прекалено строго. На всеки от нас може да се случи нещо подобно и да изпадне в неловка ситуация. Вече му взеха оставката, нека да не бъдем по-католици и от папата, чак задържане е излишно.
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не им вярвам, ще го оправдаят. Той вече си е платил.
10
0
 
23
 
! Отговори
Луд преди 6 години
А защо това трябваше това да се случи след доста въпроси по медиите? Трябва ли винаги да има натиск за да се прилага закона?
9
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само за това че е извадил бойно оръжие и е стрелял и не само той а всички даже и дете влизането в затвора е неизбежно. Правилата за носене на бойно оръжие са категорични. Там няма умуване и тълкуване. Който носи бойно оръжие има големи отговорности. Това не е като да носиш детска пластмасова играчка и да я раздаваш на *** и пульо. Убииството е станало поради неспазване точно на тези правила. Там пише че подлежи на съд и затвор! Кое не му ясно от правилата на този индивид? Или неможе да чете?
8
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоест всички са стреляли, детето сигурно също и накрая са се наиграли. В крайна сметка кой знае кой е гръмнал човека, но детето така или иначе нищо няма да му направят и го набеждават извършител.
7
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дете на 6 годинки да обхване дръжката на пистолета и да натисне спуска, не на нас тези приказки! Защото конструкцията на Глока е такава, че трябва да се освободи и задният предпазител на дръжката.
6
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До гербист-столичанУважавания от теб гражданин 2 пъти е изключван от твоята партия, ЗАЩО като е толкова дълбоко уважаван гражданин?Защо този дълбоко уважаван гражданин дава своя зареден пистолет на едно дете?Това последното дълбоко ме съмнява, свидетелите друго твърдят.
5
0
 
30
 
! Отговори
до гербист-столичан преди 6 години
Като влезе в панделата, там ще го уважават още повече!
4
23
 
6
 
! Отговори
Eeeee преди 6 години
нало това по-малко зло искахте? Ако бяхте избрали БСП, техният общинар щеше да е изпотрепал половината кръчма. Така че какво мрънкате, вземете това по-малко зло.
3
0
 
27
 
! Отговори
Добре бе, преди 6 години
тоя и преди години беше изключван. Дайте да видим защо, и после кой го е възстановил!
2
33
 
5
 
! Отговори
гербист-столичан преди 6 години
Прокуратурата май взе да се престарава. Чак да се иска задържане на г-н Влайков е пресилено, той е уважаван човек и няма защо да се крие, какъвто е мотива. Още повече, че той все още е общински съветник и има да върши работа, хората са му гласували доверие. Явно общественото мнение се меси там където не са го канили.
1
1
 
45
 
! Отговори
Срам за цацаратурата преди 6 години
Цяла седмица цацаратурата мисли и премисли и накрая се реши. Ако нямаше тоя медиен шум, делото сигурно вече щеше да е прекратено.