Съдът не счете за опасен Влайков, пусна го под домашен арест

Отчетоха наличие на множество противоречия по делото
44
Съдът не счете за опасен Влайков, пусна го под домашен арест
Снимка: septemvri.org

Съдът в Пазарджик остави без уважение искането на прокуратурата за вземане на най-тежката мярка за неотклонение - "Задържане под стража", на председателят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, който е обвинен по случая с убийството във Виноградец.

Съдът го пусна под "домашен арест".

Още по темата

Влайков е обвиняем за това, че на 31 август срещу 1 септември тази година в с. Виноградец при държане на огнестрелно оръжие не е взел необходимите мерки за сигурност, предоставил е оръжието на дете, в резултат на което е последвала смъртта на Наско Тонкев.

Според съда на този начален етап на разследването не може да бъде категорично изведено, че Влайков е предоставил огнестрелното оръжие на детето, поради наличието на множество противоречия по делото. Съдът прецени, че няма реална опасност обвиняемия да се укрие, да извърши друго престъпление или да повлияе на разследването.

Мярката може да се обжалва в тридневен срок.

Окръжният прокурор на Пазарджик Васил Малинов подчерта по време на съдебното заседание, че 6-годишното дете, по време на разпита пред съдия, е казало, че пистолетът му е предоставен от "човек с кожено яке". Единственият човек с такова яке по време на празненството е бил Лазар Влайков. Детето също така твърди, че то е изстреляло фаталния куршум по собственикът на заведението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййййй, тоя колко тона суджук е давал на Тиквара и Цецо Цървула, че толкова го пазят??? Колкото по-даваш на Мутрьо, толкова си по-ценен. Как няма да има гръб, не гръб а с кран ще го подкрепят. Страшно баклу/ци има в ГЕРБ.
37
0
 
4
 
! Отговори
Управляващи и Темида преди 6 години
До azzСамо че експертизите се забавиха и не окръжният пловдивски прокурор, а ПАЗАРДЖИШКИЯТ ОКР? ПРОКУРОР МАЛИНОВ ЗАЯВИ! ЧЕ ДЕТЕТО Е УБИЕЦЪТ. А Пазарджик е Враца в Южна България. В тази област управляващата партия, следствие, прокуратура и съд са сплетени едно в друго свински черва. И пазарджишкият районен съд ще оневини гербаджията. Както вече цели 6 пъти са прекратявали досъдебни производства за пребиване и кражби.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Толкова много убийства Клета Майка България не помни ! Никога не е имало Борисов ТРЕТИ !
35
0
 
19
 
! Отговори
пенко преди 6 години
22 аноним , като сме безинтересни ,защо в България дойдоха Ран и сие и под тяхно ръководство "загинаха" 1400 предприатия /със съучастие на Буржоазната Соц .партийка;СДС и агентурата на ДС / па и бая оперативни/? ПРИВАТИЗЕЙШЪН А !!!
34
0
 
20
 
! Отговори
65 преди 6 години
Ние си пишем тук,ама то това си е чоста гавра спрямо детенцето.Дори и то да е ,този би трябвало с кремък да одерат кожата му.Семейството на детето трябва да се премести в друг град и да се заличи споменът му .А щом то е казало,че е стреляло,защо дъщерята на убития каза,че си играело отзад в градината????,а баща и казал:какво направи,бе?(как се казваше)
33
0
 
17
 
! Отговори
пенко преди 6 години
Жалко , нито един съдльо /назначен а не избран да съди/не успя и на посмя да ме мотивира!!!Тогава "долните" органи на държавата щяха да разберат многа неща!!! Какво означава-човек нанасял удари с нож по друг човек ; крадец и "съучастник "в убийство -да не е ОПАСЕН за обществото !?!?За това нашите велики журнагъзци пишат: "Съдът едикъде си !" ,а не пишат- съдя ПУ.ЬО Мамин Г.д !!!
32
0
 
12
 
! Отговори
65 преди 6 години
Естествено,че ще пуснат горкия човек.Той не е опасен.Виж синът на Кали е опасен.Натам си насочете силите
31
0
 
19
 
! Отговори
nerealist преди 6 години
Детето ще каже каквото му внушат да каже. Много е грозно случващото се.
30
0
 
13
 
! Отговори
Гюнтер преди 6 години
Което си е ***,*** си е!
29
0
 
21
 
! Отговори
реалист преди 6 години
Има здрав ГРЪБ.
28
0
 
22
 
! Отговори
Петров преди 6 години
Направо съда да го беше натрадил нали е от ГЕРБ
27
0
 
29
 
! Отговори
azz преди 6 години
И Фидосова да пръднe, би воняло по-малко от тозо раследване
26
0
 
29
 
! Отговори
azz преди 6 години
Вчера той беше арестуван отново и обвинен за трагедията във Виноградец, когато с неговия пистолет беше застрелян човек при все още неизяснени обстоятелства. Става дума само за лошо съхраняване на оръжето, а не за смърт.Неизвестно защо прокуратурата поръча експертизата на частна лаборатория, а не на института по криминалистика на МВР.Лично главният прокурор Сотир Цацаров отиде в Пазарджик и разпореди случаят да се поеме от обвинението в Пловдив, защото Влайков бил в приятел с районния прокурор
25
0
 
30
 
! Отговори
Скаридов преди 6 години
Тези дни ще има повторен оглед на местопрестъплението. Очаквам да намерим завързано куче някъде,което ще реши в голяма степен случая.Чакаме и от съдебна медицина да намерят писмо в джоба на починалия.Случаят ще бъде разрешен. Влайко е невинен и пак ще го приемем в партията.
24
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се че нее опасен за мутрите няма нищо опасно. Как да нее опасен бе да вадиш оръжие и да го раздаваш на *** и пульо и то зарадено с бойни патрони и да изгърмиш над 100 патрона и да го даваш на дете и да му приписваш убииство това изобщо не е опасен индивид!
23
0
 
24
 
! Отговори
физкултурник преди 6 години
Лично многоимотният, полуграмотен физкултурник, вторият човек в държавата след началника му - също полуграмотна СИКаджийска мутра от Банкя, е разпънал чадър над тази друга ГЕРБаджийска мутра на снимката - побойник, рекетьор, далавераджия, купувач на гласове, мерзавец и убиец! Цецо Цървула точно това прави 10 години - издирва престъпници и убийци за активисти на престъпната им ГЕРБаджийска групировка и като ги хванат, тича да ги защитава!
22
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 20 "Ще дойдат чужденци, ще ни изкупят държавата..."Не знам каква е тази мания за величие у повечето българи. Шорош не може да спи,само за да ни прави мръсно.Евреи,масони,рептили, Путин,Обама, Мсвати III и кой ли още не се страхуват от нас и заговорничат срещу нас.Проумейте истината : никой не се интересува от България. Ние сме безинтересни на Великите сили. Остави ли са ни да се оправяме,както можем.
21
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОБЪРКАХА И ДЕТЕТО , СРАМОТА ДА СЕ БЪРШЕШ С МАЛКО ДЕТЕ , НО РАНО ИЛИ КЪСНО ТОЗИ ЩЕ СИ ПОЛУЧИ ЗАСЛЮЖЕНОТО
20
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** народ слаба държава. За по 5 лева се продава всичко у нас. Ще дойдат чужденци, ще ни изкупят държавата и тогава яе плачем, но ще е късно. Така се случи с Палестина-продадоха си всичко. А сега хленчат.В една нормална държава за това, че си е взел пищова на купон този няма да излезе от пандиза. У нас...
19
1
 
30
 
! Отговори
гербист от класа преди 6 години
Браво, ето че истината възтържествува. Не е възможно наш партиен член да е виновен, и Цачева беше на мнение че е така. Сега нека да видим кой е подучил детето да убива, сигурно е някой комунист, то толкова лошо наследство оставиха, че вече 10г. не можем да се оправим.