Повдигнаха обвинения на биячите на децата в Асеновград

Обградили ги, въоръжени с летви, лопати, замеряли ги с камъни
Обновена: 14 сеп 2017 15:25 | 14 сеп 2017 15:11,
22
Повдигнаха обвинения на биячите на децата в Асеновград
Случаят предизвика масови протести в Асеновград Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Районна прокуратура-Асеновград внесе в съда обвинителен акт спрямо 11 мъже за хулигански действия, закани с убийство и нанасяне на телесни повреди. Това казаха от прокуратурата.

Яшар С., Исмет Л., Славчо М., Ангел М., Васил И., Костадин М., Емрал Р., Абдраман А., Стефан Д., Асен А. и Джавет Ю. са обвинени за хулиганство, извършено с особена дързост и цинизъм и в съучастие.

Още по темата

Емрал Р. и Стефан Д. са предадени на съд и за закана за убийство, а Васил И. и Абдраман А. - за нанасяне на средна телесна повреда. По време на разследването са били разпитани над 30 свидетели, извършени са множество разпознавания и експертизи.

На 26 юни 2017 г. част от обвиняемите се намирали в района на язовир "40-те извора" край Асеновград, където тренировки провеждали деца от спортен клуб по гребане. Едно от децата паднало от лодката във водата и не могло да се качи обратно, което се случило близо до брега.

Поради тази причина четирима от обвиняемите започнали да им се подиграват, да обиждат, като отправяли неприлични реплики. Последвали пререкания и с дошлите на мястото треньори, които след това се качили в автобус и потеглили за Асеновград.

На спирка в града спортистите били заобиколени от голяма група роми, между които и обвиняемите, въоръжени с летви, лопати, дъски. Те хвърляли срещу децата камъни и отправяли заплахи. Конфликтът бил прекратен от служители на реда.

Съдебно-медицински експертизи са установили, че две от момчетата от спортния клуб са ранени - единият е с фрактура на китката на ръката, а другият е имал два счупени прешлена.

Девет от обвиняемите са с мярка за неотклонение "задържане под стража" и се намират в затвора в Пловдив.
Предстои Районен съд-Асеновград да насрочи съдебно заседание по делото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
3
 
! Отговори
възмутен преди 6 години
Тези от престъпната схема които не осъждат престъпниците, Господ тях ще съди и техните семейства.
15
0
 
4
 
! Отговори
гост преди 6 години
Не пишете глупости че се водят дела. Важното е колко години ще бъдат в затвора и колко пари ще платят обезщетение на пострадалите. Подхода на съда трябва да бъде с най-голяма строгост на закона. Така *** ще разберат че и те трябва да спазват законите, както добре си знаят правата. Еничарите също трябва да знаят че законите трябва да се спазват от всички.
14
0
 
7
 
! Отговори
Съдебна система преди 6 години
Браво на прокуратурата, този път не изпусна 5-годишния давностен срок. Е, присъдите ще са както обикновено - условна + обществено порицание. Ще се присъдят едни грандиозни суми за неимуществени вреди, които ще останат на хартия, защото "братята" нямат доход и няма какво да им вземеш.
13
0
 
12
 
! Отговори
Да жиее Цацаратурата преди 6 години
Урааааа другари от Цацаратурата, от 26 юни 2017 г. до днес. Похвала за вашия денонощен къртовски труд. Ако ги нямаше протестите, преписката срещу неизвестен извършител, щеше отдавна да е прекратена.
12
1
 
17
 
! Отговори
Кулишев преди 6 години
Този акт е просто едно театро, което ГЕРБ играе, с цел да заблуди българите и да прикрие антибългарската, антихристиянска и анти-белите хора политика, която води колаборирайки угоднически на Меркел и Режима в Брюксел! Дори да има някакви присъди, всичко ще е формално и правене на вятър!
11
0
 
7
 
! Отговори
www преди 6 години
ИСТОРИЧЕСКО СЪБИТИЕ....
10
0
 
11
 
! Отговори
Бойко Банкянскио преди 6 години
До Евротолерантна;Не бой се! НЕма страшно! Ше ги подържиме малко, Ше ги пообвиниме, па Ше ги пуснеме, нЕма да се излагаме пред нашите партньори от Брюксел а!
9
8
 
6
 
! Отговори
Евротолерантна преди 6 години
С тез имена на обвинените си мисля, че прокуратурата ни са живи расисти! Обвинили са ги само, защото имат арабско-ислямски имена! Спрете расизма в България! Пуснете невинните българи мохамедани на свобода! Ей сега Брюксел ще се самосезира!
8
1
 
9
 
! Отговори
Евроатлантик преди 6 години
Нещо за спазване на човешки права никой не говори.
7
0
 
21
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ако изобщо се стигне до реални присъди...какви ще са?Условни....Сърби, и гърци предпочитат Линч!
6
0
 
21
 
! Отговори
Защитник преди 6 години
Хората от Асеновград правилно стачкуваха, но трябваше да продължат още. Кой ще защити децата им?Ще има ли адекватни мерки и наказания срещу престъпниците?
5
2
 
20
 
! Отговори
ами преди 6 години
Такава цензура не е имало по времето на Тато,но нали е дИмокрация,а имаме и защитен вид.......
4
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Суджука си котка избирателите. Сега като им лепнат по ден условна,с два часа изпитателен срок,ще им се стъжни.
3
0
 
19
 
! Отговори
недоумяващ преди 6 години
Нищо не се разбира от статията,за пореден път чета по темата ,на някой изобщо ясно ли му е какво се е случило?
2
0
 
3
 
! Отговори
Коректор преди 6 години
"***" се пише със "З", не със "С"
1
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Избирателите на ГЕРБ правят така защото Цецко Цървула като им плаща за да гласуват за тях ги успокоява, каквото и да става ние сме зад вас. Резултатите да видими. Колко време мина от побоя, едва тези дни повдигат обвинения. Срамно и тъжно!