Управител на фирма укрил данъци за над 180 000 лв.

Прокуратура във Варна повдигна обвинение, грозят го до 8 г. затвор
19 сеп 2017 12:23, Анисия Иванова
7
Управител на фирма укрил данъци за над 180 000 лв.
Архив: Булфото

Управител на фирма укрил данъци в размер на 187 142 лева, Окръжната прокуратура във Варна повдигна обвинение срещу него и съдружника му в дружествто с ограничена отговорност "Чернев клима" (сега "Нико клима" Е).

Престъплението от Наказателния кодекс е извършено от подсъдимия чрез подадени фалшиви данъчни декларации за 13 отчетни периода, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна. Така управителят на дружеството успял да приспадне неследващ се данъчен кредит.

41-годишният подсъдим декларирал доставки, каквито не били извършвани в дружеството. Престъпната схема с цел приспадане на неследващото се ДДС започнала през май 2009 год. и продължила да се прилага в дружеството до 2011 год. с фиктивни доставки от различни фирми.

Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество на виновния.

Предстои делото срещу 41-годишния управител и съдружник в "Чернев клима" ООД да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чернев черен ли е или бял? Обзалагам, се, че не е бял.
6
2
 
4
 
! Отговори
Честен преди 6 години
А в строителството 100% се лъжат данъчните. Знае се и от децата в яслите, но на ГОООООЛЕМИТЕ биЗсмени така им отърва.Гушат, гушат яко чиновниците и са си добре.А пари за по-високи заплати нямааааааааааа.
5
2
 
9
 
! Отговори
Категоричен преди 6 години
Че това не е новина.95 % от фирмаджиите лъжат за данъци. Да не говорим за сивата икономика: МАСОВА практика.
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само мърда на държавна хранилка, може да се впечатли от невероятната сума от 180 000 лева. Гащници шуробадженакорушветчийски дремещи за по четиристотин евро.
3
2
 
14
 
! Отговори
псевдо обективност преди 6 години
"Предстои делото срещу 41-годишния управител и съдружник в "Чернев клима" ООД" а ако беше управител на Кауфланд, например, щеше просто да пише "управител на верига магазини", ако изобщо се чуеше нещо де...
2
5
 
12
 
! Отговори
Един преди 6 години
То да е само този добре, но 98% от така наречените "бизнесмени" правят същото, че даже крадът и от на работниците си труда.Да ни е честит боко ***.
1
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че хич бива ли за да си спести човек тези пари да рискува осем годинки от живота си?Представете си след като толкова е укрил колко много повече има?Ама пуста лакомия...