Сезират Цацаров за фалшификации по "Натура" 2000

Сигналът за зоните около Калиакра е изпратен и до ДАНС
28 сеп 2017 20:45, Анисия Иванова
3
Сезират Цацаров за фалшификации по "Натура" 2000
Снимка: архив БТА

Национална асоциация "Българско Черноморие" /НАБЧ/ внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за фалшифицирани зони по НАТУРА 2000 в Калиакра. Това съобщи Димитър Канариев, председател на НАБЧ.

В съобщение на НАБЧ до медиите пише, че официалният документ, служещ при полева работа за идентифициране на референтните за България природни местообитания е подправен в процеса на обявяване на приоритетните хабитати и зони от мрежата НАТУРА 2000.

Още по темата

С оглед на чуждестранното финансиране и намеса в процеса, завършил с обхватни промени в българското законодателство, сигналът е изпратен и до Държавна агенция "Национална сигурност", каза Канариев.

Става въпрос за нашумелите покрай кризата в Каварна "Понто-сарматски степи", чието съществуване се оказва не просто необяснимо и необосновано за държавните институции и местните общности, но и напълно незаконно, добави Канариев, цитиран от БТА.

В сигнала до медиите НАБЧ повдига съмнения, че официалният документ "Ръководство за определяне на местообитанията от европейска значимост в България" е неправомерно подменен от изпълнителите -неправителствените организации "Зелени Балкани" и "Световен фонд за дивата природа - Дунавско-карпатска програма".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Лори преди 6 години
Хората с измислиците да ги гонят до дупка и до затвора да стигнат дори
2
0
 
2
 
! Отговори
Силвър преди 6 години
айде цаца, подхващай мошениците, че много нависоко почнаха да скачат.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Опааа! Както я бяха подкарали и зони за опазване на едногърбите камили щяха да начертаят!