Първото дело след взрива в Хитрино така и не тръгна

Делата са близо 30, а исковете са за около 10 млн. лева
3
Първото дело след взрива в Хитрино така и не тръгна
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Софийският градски съд спря първото от делата, по което пострадали и роднини на загинали искат обезщетения след взрива в Хитрино.

Още по темата

Делата са близо 30, а исковете са за около 10 млн лева. Ищците са разделени в три групи - на хора, чийто бизнес е пострадал, на хора с леки травми и малко щети и на такива, които са с големи увреждания или са загубили близък.

Пострадалият при трагичния инцидент Ремзи Ислям иска да му бъде платено от фирмата - превозвач "Булмаркет".

Мъжът все още не се е възстановил от травмите, които получил по време на взрива.

За да спре делото временно, Софийският градски съд се мотивира, че не става ясно от исковата молба на Ремзи Ислям, каква точно е отговорността на "Булмаркет рейл карго".

Адвокатът му обаче не пожела да уточни за каква сума претендира Ремзи Ислям. 

На 10 декември миналата година влакова композиция с пропилен се взриви в село Хитрино.

Десетки къщи бяха разрушени, загинаха 7 души, а 29 бяха тежко ранени.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помните ли Суджук ефенди какво обещаваше на нещастните хорица, останали живи от огненият ад, че до лятото ще им възстанови къщите и ще получат обезщетения? Лятото мина, понаправено е нещо, но хората са още по роднини и бараки. Разбра се, че фирмата е на Суджука, така грижливо прикривано от обществото. Цяла седмица се въртя Суджука там, Сициоложката му пригласяше, а той се прегръщаше с всеки, обещаваше и ронеше Крокодилски сълзи. Още тогава знаех, лъже си човека както винаги, да печели време.
1
2
 
14
 
! Отговори
varg преди 6 години
Нито за ден бизнеса на Булмаркет сллед взрива не е спирал.Само три часа след него мина техен влак отклонен през Шумен,а трябваше ако имахме държава,а не мафия начело с бойко борисов всички техни влакове да бъдат спрени и проверени след такъв голям инцидент.Второ те дори от два месеца имат нов товар освен обичайните и никак не са зле финансово и естествено,за да си позволят всичките тия неща те получават от герб закрила.