Осъдиха 19 иракчани за незаконно преминаване на границата

Чужденците ще заплатят и по 200 лева глоба
11 окт 2017 19:06,
9
Осъдиха 19 иракчани за незаконно преминаване на границата
Снимка: Архив, Булфото

Деветнайсет граждани на Ирак получиха присъди "лишаване от свобода" за 10 месеца с тригодишен изпитателен срок за незаконно преминаване на границата, съобщават от Съдебната палата в Добрич.

Наказанията са наложени, след като районният съд в Генерал Тошево е одобрил споразуменията, сключени между чужденците, техните защитници и прокуратурата.

Подсъдимите - 9 жени и 10 мъже, са се признали за виновни, че на 18 август 2017 година в землището на село Росица, община Генерал Тошево, в района на 244-а и 245-а гранични пирамиди, са излезли през границата на страната без разрешение на органите на властта и не през определените за това места.

Осъдените ще заплатят по 200 лева глоба, посочват от Съдебната палата.

Постановените съдебни актове са окончателни и не подлежат на обжалване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ВЛИЗАНЕТО Е ЗАКОННО!!! НО ИЗЛИЗАНЕТО НЕ :D ЗАПОВЕДИ НА ГОСПОДАРИТЕ НА КАНЦЛЕРА МЕРКЕЛ!!!ВЛЕЗЕШ ЛИ ВЕДНЪЖ ПОСЛЕ НЕ МОЖЕ ДА СИ ХОДИШ ПРЕДИ ДА ТИ ДАДАТ ПАСПОРТ ОТ ЕС НО ТРЯБВА ДА СТОИШ 3 ГОДИНИ :D
6
0
 
6
 
! Отговори
Бежанец преди 6 години
Малее, страшно наказание. 200 лева, това са 100 евра. Направо са ги разсипали от глоби. Сигурно толкова дават за такси в Истанбул за ден докато обикалят да си търсят преводача. Нямам предвид преводач от иракски към турски, а преводач от Турция до границата със Сърбия. Това не са джобни пари, а направо пари за семки. Сигурно са се смели на глас като са им прочели присъдите. И да попитам каква е тази мода със споразуменията между престъпниците и прокуратурата? нещо като алъш-вериш пазара в Стамб
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А после какво ще ги правим?Какво стана с екстрадирането на незаконните мигранти?
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Направо са ги съсипали с тези присъди!И сега пак си остават в булгари стан л
3
0
 
16
 
! Отговори
аС преди 6 години
За излизане затвор и глоби , а за влизане ?! ШIbaна робота! Евроgeiska !
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пфффф, трябваше да ги осъдят на глоба (повече от 200 лв) и депортация обратно.Сега са с някакви условни присъди, 100 евро глоба и толкоз.
1
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо властите не ги депортират за Ирак? Те незаконно са влезли и в България.Защо ги арестуват на излизане?Няма разлика дали ще ги хрантутим в център за навлеци или в затвора.Да се махат от България е най-доброто решение за всички.