Отказ за Валери Симеонов: Няма да разследват Елена Йончева

Депутатката не е издала държавна тайна за оградата с Турция
11 окт 2017 13:51,
30
Отказ за Валери Симеонов: Няма да разследват Елена Йончева
Снимка: архив "Булфото"

Софийска градска прокуратура отказа да образува разследване срещу депутатката от БСП Елена Йончева за издаване на държавна тайна.

Сигналът срещу нея бе подаден от вицепремиера Валери Симеонов. Той сезира прокуратурата заради информация за състоянието на оградата по границата ни с Турция, който депутатката разпространи в началото на мандата на парламента.

Още по темата

Симеонов поиска разследване с мотива, че по този начин Йончева е насочила мигрантския поток и е застрашила националната сигурност.

Прокуратурата е възложила на ДАНС да провери дали депутатката е нарушила разпоредби на българското законодателство.

Снети са писмени обяснения от множество лица, изискана е информация от ГД "Гранична полиция", Министерския съвет, Държавната комисия за сигурността на информацията и др, съобщиха от прокуратурата, цитирани от "Дарик".

Анализът на СГП е установил, че Елена Йончева не е извършила престъпление от общ характер.

Информацията, разпространена от Елена Йончева, е публично достъпна и почива на отговора на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов при проведеното на 3 май тази година заседание на парламента. В този смисъл, изявленията на Йончева не съдържат класифицирана информация и не представляват държавна тайна, заключават от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
38
 
! Отговори
истина е преди 6 години
Симеонов ще иска до края на живота му да има дандания на границата ,за да са пълни хотелите му там !!
4
4
 
33
 
! Отговори
КЛЕВЕТНИК преди 6 години
КАК СЕ НАРИЧА ЧОВЕК, ОПОВЕСТИЛ ПУБЛИЧНО НЕВЕРНИ И ЛъЖЛИВИ ДАННИ ЗА НЯКОГО?Решението на прокуратурата е мощно доказателство в ръцете на Йончева, ако реши да заведе дело за клевета.
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Йончева издаде къде е дупката откъдето се промушват азиатците след заплащане на Далавери и сега той искал да я съди!?И тая дупка държавна тайна ли е като всеки я знае!И ти много взе да изпростяваш Симеонов!Излагация
2
1
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Разбира се,че не е издала държавана тайна.Обществена тайна е,че каналджиите много добре знаят къде оградата е уязвима,къде липсва ограда,къде може да се прескочи или отреже.Термокамерите също не работят,така че,не Елена Йончева,а ти другарю Валерко носиш голяма вина за нестихващите мигрантски набези.
1
1
 
42
 
! Отговори
ВИНКЕЛА преди 6 години
да се заема сериозно с ДОМУСА, а не да напада такива доказани български журналисти като ЕЛЕНА. Тоя хвалипръцко уж щеше да промени нещо на Сл. бряг, ама след него както видях лично само са увеличили чадърите по 10 лв и музиката си гърмеше като на панаир