След екстази, кокаин и марихуана Стефан зверски наръгал Виола

Убиецът си пуснал музика след като се уверил, че приятелката му е мъртва
13 окт 2017 07:00,
51
След екстази, кокаин и марихуана Стефан зверски наръгал Виола
Снимка: архив "Булфото"

Стефан наръгал жестоко и с ярост красивата си приятелка Виола след комбинация от бира, екстази и марихуана. Това става ясно от обвинителния акт, който прокуратурата внесе срещу 29-годишния мъж вчера.

Стефан Станев е в ареста заради зверското убийство на студентката Виола в края на юни. От обвинителния акт, който бе внесен в Софийската градска прокуратура, стават ясни ужасяващи подробности за престъплението.

Станев е в затвора в очакване на съдебен процес. Освен за умишлено убийство, той ще отговаря и за незаконно държане на амфетамини, пише "24 часа".

Психиатри и психолози описват Стефан като човек, който е склонен да обвинява другите и да измисля правдоподобни обяснения за проявите си, раздразнителен и емоционално лабилен. Според тях той е с нисък праг на фрустрация, склонен е към немотивирана агресия и страда от наркотична зависимост.

Още по темата

В нощта срещу 23 юни Стефан и Виола били в дома си в столичния кв. "Св. Троица”. Младата жена казала, че е изморена и отишла да си легне в спалнята. Станев останал пред лаптопа да рови във Facebook.

Отворил си бира. След като я изпил, взел екстази и марихуана. Отишъл до спалнята, видял че Виола не спи и се усъмнил, че нещо я притеснява. Между двамата често имало скандали, предизвикани от ревността на Стефан, но не и тази нощ.

Според разследващите около 5 часа Стефан решил да говори с Виола. Попитал я: "Има ли нещо”. Тя казала "не”. Разговор не се получил. Така, вече раздразнен, Стефан се нахвърлил върху Виола.

Най-напред той я удрял с ръце и метален стик за голф.Има ли нещо, което е отключило агресията на младия мъж, ще става ясно в съда. При един от разпитите той обяснил, че Виола отказала да спи с него.

Докато Стефан стоял с вдигнат стик за голф над главата си, уплашена, младата жена викала: "Извинявай, съжалявам. Моля те, спри! Недей!”. Но Станев я ударил силно по главата в областта на лявото слепоочие.

Стикът за голф се счупил и в ръката му останала само металната дръжка.Стефан продължил да я удря, след това взел нож и я наръгал. Взел и втори нож, а после трети и нанесъл смъртоносни удари в тялото на младата жена.

Когато се уверил, че Виола е мъртва, Стефан метнал върху нея завивката от леглото и сложил плюшен котарак върху трупа й. Отишъл в съседната стая, изпушил една цигара марихуана и си пуснал музика.

На сутринта към 8,30 ч се обадил на своя приятелка, Невена. Обяснил й, че иска да говори с нея. Когато младата жена дошла, Стефан й разказал всичко. След като разбрала, че Стефан няма намерение да се предава, Невена си тръгнала, а няколко часа по-късно отишла с приятели си в полицията и подала сигнал за убийството.

Стефан обаче вече пътувал за Созопол. Той бил заловен близо до яхтеното пристанище в градчето.

След убийството се твърдеше, че на път за Созопол Стефан е качил стопаджии, но край Ямбол пребил единия с метален бокс и го обрал. Този случай не фигурира в обвинителния акт и засега не е ясно дали за него ще бъде търсена наказателна отговорност.

След ареста токсикологично изследване показало, че Стефан е бил под въздействието на комбинация от наркотици - амфетамин, екстази, кокаин.

Според психиатрична експертиза, изготвена в затвора в Ловеч, Станев страда от личностово разстройство и зависимост от психоактивни вещества, но е вменяем и може да носи отговорност за постъпките си. В онзи момент той не е бил в състояние на остра психоза, твърдят вещите лица.

Стефан е бил лекуван само веднъж в клиника. Негови приятели разказали, че почти не работел. От време навреме помагал във фамилия бизнес. Стефан е от семейство на фармацевти.

Според експертиза по делото той има нисък праг на задръжки, слаб самоконтрол и липса на критичност към собственото поведение. Проявил е ожесточеност при убийството. Виола изпитвала адски болки и страдания, преди да издъхне. Съзнавала е безсилието си и безизходицата, в която се намира, твърди прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
аууу горката красива виола, сигурно не е знаела че е наркоман...
13
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кактто 13 вече каза - ако се беше хванала с някой нормален човек, щеше да е жива. *** нали киселяците, дето гледат на кръв са по-интересни.А за тоя доживотен без право на замяна с тежък физически труд през цялото време. Дано му се случи някой "инцидент" в затвора.
12
10
 
4
 
! Отговори
Чими преди 6 години
Поредната пълна измишльотина! Никой не смесва тези тези три наркотика, НИКОЙ! А ако наистина му хрумне да ги смеси, няма да може да убие и муха, заспала зимен сън. Ама за повече драма можеше да кажат, че и хероин и LSD е поел, а защо ли не и някакъв тайнствен нов наркотик и *** ще се връзват... тъпотията човешка граници няма!
11
1
 
9
 
! Отговори
Пустиняк до 13 преди 6 години
ти така ли си вадиш заключенията? Нямаш и две мозъчни клетки тогава... а само една, която те боли и затова си злобарче. Значи този дългогодишно изперкал от Безделие, Тъпотия, Комплекси ***, които са оформили пристрастеността му към - амфетки, кока и алкохол, които отприщват агресията му в неконтролируеми размери се е чалнал от тревката. такива пушат само колко да се свалят малко в нормалитета, че с количествата мазиляк и бело, които дишат, могат да експлоадират.
10
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
от ко34ето друг път! я виж още един път колко химия е шмръкнал! да не говорим, че е потомък на фармацевти - химията (дори в повечето лекарства) изпържва мозъците!!!
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това е като от филм на ужасите...Пази боже!
8
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А после ревностните дрогари подскачат, като някой им каже, че от козчето двете им мозъчни клетки стават на каша.
7
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българин му кажи, то му стига.
6
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде айде,наркотиците са виновни щото дивите селяни обичат да се лупат и ръгат.И тая Виола ако някое нормално момче и предложи -ще го отрежес 300.Ама на кисели гъзари с джипове и семейни проблеми сърцето и други места са широко отворени.Са най-добре тоя да земе една бърза доживотна.
5
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Родителите му са виновни - възпитали са търтей и човек без цел и смисъл в живота. Станал е наркоман от скука и презадоволяване. А жертвата е имала толкова акъл, че да се хваща с наркоман. Поне да беше хубав мъж, да я разбереш.
4
0
 
50
 
! Отговори
. преди 6 години
Още ли го бавят тоя наркоман ? Съд и да виси от дървото бе , одерете му ккжата на тва нищожество и го хвърлете на прасетата.
3
2
 
12
 
! Отговори
Тръмп преди 6 години
Това е фалшива новина.Защо ли?Защото в рая няма убийства
2
9
 
62
 
! Отговори
Манолски преди 6 години
Чалга културата опростачи красавиците и почнаха да си падат по *** като този. Кой и е виновен, че е била в една спалня с извратеняк вместо да изгради здраво семейство с читав мъж
1
3
 
52
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Ще полежи 7 - 8 години...и после пак ще се прави на Джейсън Стейтън....тъ по...копе ле.Мама и тате имат пари...всичко му е разрешено