След екстази, кокаин и марихуана Стефан зверски наръгал Виола

Убиецът си пуснал музика след като се уверил, че приятелката му е мъртва
13 окт 2017 07:00,
51
След екстази, кокаин и марихуана Стефан зверски наръгал Виола
Снимка: архив "Булфото"

Стефан наръгал жестоко и с ярост красивата си приятелка Виола след комбинация от бира, екстази и марихуана. Това става ясно от обвинителния акт, който прокуратурата внесе срещу 29-годишния мъж вчера.

Стефан Станев е в ареста заради зверското убийство на студентката Виола в края на юни. От обвинителния акт, който бе внесен в Софийската градска прокуратура, стават ясни ужасяващи подробности за престъплението.

Станев е в затвора в очакване на съдебен процес. Освен за умишлено убийство, той ще отговаря и за незаконно държане на амфетамини, пише "24 часа".

Психиатри и психолози описват Стефан като човек, който е склонен да обвинява другите и да измисля правдоподобни обяснения за проявите си, раздразнителен и емоционално лабилен. Според тях той е с нисък праг на фрустрация, склонен е към немотивирана агресия и страда от наркотична зависимост.

Още по темата

В нощта срещу 23 юни Стефан и Виола били в дома си в столичния кв. "Св. Троица”. Младата жена казала, че е изморена и отишла да си легне в спалнята. Станев останал пред лаптопа да рови във Facebook.

Отворил си бира. След като я изпил, взел екстази и марихуана. Отишъл до спалнята, видял че Виола не спи и се усъмнил, че нещо я притеснява. Между двамата често имало скандали, предизвикани от ревността на Стефан, но не и тази нощ.

Според разследващите около 5 часа Стефан решил да говори с Виола. Попитал я: "Има ли нещо”. Тя казала "не”. Разговор не се получил. Така, вече раздразнен, Стефан се нахвърлил върху Виола.

Най-напред той я удрял с ръце и метален стик за голф.Има ли нещо, което е отключило агресията на младия мъж, ще става ясно в съда. При един от разпитите той обяснил, че Виола отказала да спи с него.

Докато Стефан стоял с вдигнат стик за голф над главата си, уплашена, младата жена викала: "Извинявай, съжалявам. Моля те, спри! Недей!”. Но Станев я ударил силно по главата в областта на лявото слепоочие.

Стикът за голф се счупил и в ръката му останала само металната дръжка.Стефан продължил да я удря, след това взел нож и я наръгал. Взел и втори нож, а после трети и нанесъл смъртоносни удари в тялото на младата жена.

Когато се уверил, че Виола е мъртва, Стефан метнал върху нея завивката от леглото и сложил плюшен котарак върху трупа й. Отишъл в съседната стая, изпушил една цигара марихуана и си пуснал музика.

На сутринта към 8,30 ч се обадил на своя приятелка, Невена. Обяснил й, че иска да говори с нея. Когато младата жена дошла, Стефан й разказал всичко. След като разбрала, че Стефан няма намерение да се предава, Невена си тръгнала, а няколко часа по-късно отишла с приятели си в полицията и подала сигнал за убийството.

Стефан обаче вече пътувал за Созопол. Той бил заловен близо до яхтеното пристанище в градчето.

След убийството се твърдеше, че на път за Созопол Стефан е качил стопаджии, но край Ямбол пребил единия с метален бокс и го обрал. Този случай не фигурира в обвинителния акт и засега не е ясно дали за него ще бъде търсена наказателна отговорност.

След ареста токсикологично изследване показало, че Стефан е бил под въздействието на комбинация от наркотици - амфетамин, екстази, кокаин.

Според психиатрична експертиза, изготвена в затвора в Ловеч, Станев страда от личностово разстройство и зависимост от психоактивни вещества, но е вменяем и може да носи отговорност за постъпките си. В онзи момент той не е бил в състояние на остра психоза, твърдят вещите лица.

Стефан е бил лекуван само веднъж в клиника. Негови приятели разказали, че почти не работел. От време навреме помагал във фамилия бизнес. Стефан е от семейство на фармацевти.

Според експертиза по делото той има нисък праг на задръжки, слаб самоконтрол и липса на критичност към собственото поведение. Проявил е ожесточеност при убийството. Виола изпитвала адски болки и страдания, преди да издъхне. Съзнавала е безсилието си и безизходицата, в която се намира, твърди прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
petre преди 6 години
te sa bolni, 3atova trqbva da se smenqt 3akonite, bolnite narkomani trqbva su6to da sa vmenqemi i da nosqt naka3atelna otgovornost. Te i3birat da e drogirat i m i drug put, no e po truden... kude po-lesno e da obvinqt sveta 3a neposobnostta si da se adaptiratTova e re3ultatutDrugo o6te: 6tom nqma granizi, horata stavat be3grani4ni v zestokostta si- ustanoveno e otdavna. Svideteli sme na tova. Ne sme doarsli 3a tehni4eskata re-_voljuziq. Nivoto ni na Moral i osu3navanr Spada pravoproportionalno
33
0
 
2
 
! Отговори
Петър преди 6 години
Този пропаднал наркоман вместо да му дадат доживотен затвор без право на замяна,ще го изкарат болен и невменяем и като нищо ще го скрият за малко в някоя лудница и писле наново
32
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече може да се направи ценоразпис за бой на дете, чистачка, политик, лекар, учител и др. Най-ниска е цената за набито дете и то от двама, по 500 лв.
31
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛЪЖАТ!!! НЯМА ВЗЕТИ КРЪВНИ ПРОБИ!!!!ПРОКУРАТУРАТА ЗАСЛУЖАВАТ ДА БЪДАТ ВКАРАНИ ВЪВ ЗАТВОРА!!!ТОЙ ИМ БИЛ КАЗАЛ , ЧЕ БИЛ ВЗЕЛ ЕСТАЗИ ТАРАТАЦИ!!!ЖАЛКО, ЧЕ НЕ СЪМ ПО-БОГАТ ЩЕШЕ ДА ПУСНА ЖАЛБА ДО ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР ЗА ЛЪЖЛИВИТЕ ПРОКУРОРИ ЦЕЛЯЩИ ДА ГО ИЗКАРАТ НЕВМЕНЯЕМ!!!В МНОГО ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ И 50% ПРОБЛЕМИТЕ ИДВАТ ОТ ПРОКУРАТУРАТА!!!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Сред компания на хора употребили кокаин, повечето от разговорите се въртят около копаене с лопати и извратено порно. За съжаление в този случай "човека" стигнал далече, и дано не се върне от там. А майка му и баща му да си направят изводите, от желание да имат преуспяващ син са съсдали чудовище.
29
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОГОВОРИЛ СЕ Е С ПРЕСТЪПНАТА ПРОКУРАТУРА!!!!НАРЪГАЛ Я Е МНОГОКРАТНО ЩОТО Е ЗВЯР!! И СЪКИЛИЙНИКА СИ НАМУЧКА С ПИСАЛКА В ОКОТО!!!ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ПРЕСТЪПНА Е БЪЛГАРСКАТА ПРОКУРАТУРА ЗАТОВА 50% ОТ ВИНАТА Е В ПРОКУРАТУРАТА В БЪЛГАРИЯ КОЯТО СЕ ЧУДИ КАК ДА ЗАЩИТАВА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ!!!
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЛЪЖАТ !!! НИКАКВИ НАРКОТИЦИ НЕ Е ПОЛЗВАЛ!!!!СЕГА СЕ ОПИТВАТ ДА ГО ИЗКАРАТ НЕВМЕНЯЕМ!
27
0
 
10
 
! Отговори
D преди 6 години
Веднага да влезе в сила смъртното наказание и да се изпълнява незабавно!!
26
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Стефан е от семейство на фармацевти....амфетамин, екстази, кокаин." !!!
25
0
 
16
 
! Отговори
Някаф там преди 6 години
Настояваме да бъде наказан с цялата строгост на знакона и да пулучи поне 3 години условно...
24
0
 
7
 
! Отговори
FAQ DAT S*IT преди 6 години
Всъщност вече, мисля си, няма никакво значение какво ще отсъди недъгавия ни, уродлив съд за тоя отпадъчен материал. Той вече е наказан с това, което представлява. Личи си, че е неспасяем случай, въпрос на време е да попадне на *** по-голям от него самия и да гризне дръвцето или просто да му се пръснат вътрешните органи от дрога. Все пак, от любопитство, чакам да видя каква присъда ще дадат на това недоразумение, наречено "човек". А защо няма обвинения и за другите му престъпления?
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Жените си падат по-силни и самоуверени мъже, а не по убийсци и изнасилвачи ..."Аз си падам по грамотни.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЖените си падат по-силни и самоуверени мъже, а не по убийсци и изнасилвачи ...
21
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде, сега остава и да тръгне да се оневинява с това, че някой му е дал наркотици. Познавам една камара народ, който взимат вчиките тея наркотици през петъци и уйкенди и да ви кажа, ако всички подивяваха така, щеше да има хиляди смъртни случай, по новините всяка събота сутрин ...
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Стефан наръгал жестоко и с ярост красивата си приятелка Виола след комбинация от бира, екстази и марихуана..."-------------Както вече се досещаме, за всичко това ще е най-виновна бирата, поради което ще я заклеймят и ще забранят употребата й на определени публични места.И понеже действието се извършва у нас, нищо чудно извършителят внезапно да преживее катарзис и след малко драма да се окаже поредната съдебно доказана херувимка...
19
6
 
5
 
! Отговори
TOP SECRET преди 6 години
Тва се случва при ГЕРБ и Аматьорите(Симеонов+Сидеров), кокаин марихуана и Екстази , така се управлява Държавата имах предвид Бизнеса с Дрога
18
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жените си падат по лоши момчета, после реват.
17
1
 
22
 
! Отговори
Абе хаховци преди 6 години
И за какво толкова подробно се описва как я ударил, как я наръгал?Ненормални "медии"
16
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И кое нормално момиче ще тръгне с тоя грозен,рано оплешивял,изглеждащ 40 годишен психопат?Явно,че пак е било за парите които са идвали от бизнеса на майка му.
15
1
 
30
 
! Отговори
! преди 6 години
Такива същества трябва да бъдат терминирани. Този биологичен продукт е брак. Има дефекти които са заплаха за обществото.Затвор и лечение нищо няма да променят.