Цацаров засече пари за ДОСТ от Турция. Местан: Не е вярно!

Главният прокурор поиска заличаване на асоциация, която смята за посредник
Обновена: 20 окт 2017 12:14 | 20 окт 2017 12:12,
88
Цацаров засече пари за ДОСТ от Турция. Местан: Не е вярно!
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска да бъде заличена организация, която е финансирала незаконно партия ДОСТ. От партията на Местан отричат.

Обвинител №1 внесе в Окръжния съд в Кърджали искова молба за заличаване на сдружението с нестопанска цел "Асоциация Бату платформ". Според Цацаров организацията е осигурила незаконно финансиране на ДОСТ за парламентарните избори през март тази година.

В съобщението на прокуратурата се казва, че в хода на разследване против политическите права на гражданите са събрани доказателства, че на 14 март тази година, 12 дни преди вота, сдружението е получило превод от 100 000 евро. Наредител на превода е турската банка TURKKIYE VAKIFLAR BANKASI. Липсват данни за субекта на преведената сума.

Още по темата

Получените средства сдружението "Асоциация Бату платформ" е използвало за закупуване на хранителни продукти – захар, брашно, ориз, макарони и др., разпределени в отделни пакети на обща стойност от по 30 лева.
Тези индивидуални пакети са били транспортирани до различни населени места на територията на страната – Пловдив, Гоце Делчев, Търговище, Силистра, Добрич, Бургас, Смолян, Хасково, Шумен, Павел баня, Сливен, Дулово,  Русе, Омуртаг и Ботевград.

Организацията по транспортирането, приемането и складирането на пакетите с хранителни продукти е осъществена от членове на сдружение "Асоциация Бату платформ" с активното съдействие на членове и симпатизанти на политическата партия ДОСТ.

Пакетите са раздавани безвъзмездно на български граждани с мюсюлманско вероизповедание, за да бъдат мотивирани да гласуват за политическа партия ДОСТ на изборите за 44-то Народно събрание.

"Получаването на парични средства от анонимен източник от чужда държава и разходването им с цел агитация и склоняване на български граждани да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия е нарушение на чл. 12 ал.2 от Конституцията на Република България”, уточниха от прокуратурата.

От ДОСТ обаче отрекоха обвиненията. Партията на Лютви Местан обяви, че няма никакво отношение с фондация "Асоциация Бату платформ".

"Единствените хранителни продукти, чието раздаване бе спряно от полицията в Кърджали по време на предизборната кампания,  са закупени със средства на ДОСТ на стойност 8431,20 лева", пишат от формацията до медиите и прилагат данните на издадената фактура.

"Ако въпросната фондация е имала някаква дейност в България, то тази дейност няма отношение към партия ДОСТ", категорични са още от партията.

Скандалът с агитацията с хранителни продукти на ДОСТ избухна по време на предизборната кампания през март тази година. Тогава пакетите със захар, олио, сол, ориз, халва и други, бяха иззети при полицейска акция в Кърджали. Местан и тогава обвини органите на реда в незаконни действия, с които лишили хиляди от продукти от първа необходимост.

Лидерът на ДОСТ тогава се зарече да даде пакетите на хората след изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
5
 
! Отговори
Цацаратурата преди 6 години
Изпълнява политически поръчки Защо ДОСТ са лошите , а ДПС добрите?Да не би защото Цацата е в джоба на Доги Хидрото?
67
2
 
1
 
! Отговори
Геле преди 6 години
Цацаратурата най-после оправда част от огромните средства, похарчени от обругания народ за нея. Сигурно боко е спал накриво. Леле ами сега как ще се оправдава пред резака?!?
66
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кога БГ-прокуратура ще си свърши работата и ще забрани партиите на етническа основа ДПС и ДОСТ-двете крила на турската мафия?Защо им плащаме астрономически заплати???Цацаров да не спи, да се задейства малко!!!
65
3
 
3
 
! Отговори
за дпс и дост преди 6 години
ДПС и ДОСТ са двете пипала на турската мафия, прокуратурата да не спи, да ги забранява, или Цацаров обслужва само ДПС.
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нали не можа да има партии на етническа основа според конституцията?ДОСТ и ДПС да се забранят- те са терористични организации, прокуратурата да не спи!
63
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кой продажен съдия регистрира терристичната организация ДОСТ???Да каже Цацаров!!!
62
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОСТ е терористична партия на етническа основа, Цацаров да я забрани, или иска да помага на ДПС-другата турска антиконституционна партия????
61
1
 
4
 
! Отговори
муспи преди 6 години
Вижте на снимката докъде може да деградира човек в службата си на дявола! Че Тиквата пред него е като строен интелектуалец!
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те за това му плащате на Цацаров! Вместо да обвинява престъпниците, за които всички знаем, той изпълнява политически и мафиотски поръчки, а вие му плащате заплатата!!!
59
7
 
0
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ВСИЧКИ ТЮРКОФИЛИ И ВСИЧКИ РУСОФИЛИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ !БЪЛГАРИЯ НЕ ТРЯБВА ДА ХРАНИ ЗМИИ В ПАЗВАТА СИ !
58
2
 
5
 
! Отговори
проКУРор чайка преди 6 години
А руските пари засичат ли се?
57
5
 
10
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ТО ЗА ДОСТ Е ЯСНО, НО Я ДА ПОПИТАМ ЦАЦАРОВ ЗАЩО НЕ РАЗСЛЕДВА КОРУПЦИОННИТЕ СДЕЛКИ НА ГЕРБ, КОИТО СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ В МИЛИАРДИ ?!
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и какво като Дост са раздавали храна ... ДПС само взема
55
5
 
12
 
! Отговори
FBI преди 6 години
Цацаров ако беше истенския Цацаров щеше да привика Цветан Василаев в България само че той не можа тоест не се справи
54
11
 
11
 
! Отговори
Цацата замириса пак преди 6 години
Хранителни продукти захар, брашно, ориз, макарони и др. какво има в това няма нищо нелегално , вместо да проверяват големите Фирми за внос и износ тръгнали са пак Постановки да правят , какво стана в КТБ , какво стана с Захарни заводи , те не са си свършили работата тръгнали с глупости да се знаимават , ама теа избориените Цацаров не му стиска щото ще бъде ликвидиран като Луканов и др.
53
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ДОСТ да се заличат като "партия" защото са в нарушение на конституцията ни.На Местан,ХаРсъзов и на останалите от шайката да се отнеме българското гражданство и да се изгонят от страната.не ги желаем в България.И децата знаят че това е сепаратиско движение финансирано от Турция.Да си вървят при Едроган.
52
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
A, парите на Доган/Пеевски не се ли е опитал да ги засече?Че, то...да атакуваш ДОСТ е вече, все едно на умряло куче да вадиш нож.
51
5
 
16
 
! Отговори
K.Коцев преди 6 години
Г-н Цацаров,Местанчо е "чист като сълза" от ... кална локва :))) Този измекярин и родоот стъпник /уж се зове БЪЛГАРИН?!/отдавна трябваше да е вън от страната и да не всява повече смут в душите на гражданите с българско самосъзнание,да не настройва с *** та си агитация хората едни срещу други и т.н. Какво е БЪЛГАРСКОТО В НЕГО ?!Той си предпочита ТУРСКИЯ пред БЪЛГАРСКИЯ,а НАХАЛСТВОТО МУ С ТОЯ 'майчин език" няма граници!Който живее в България ТРЯБВА да знае български,но те не желаят да го учат!
50
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А самата ДОСТ кога ще заличите от регистрация? Или те "не са знаели", че агитират за тях? Или това, че и те са участвали не е подсъдно?
49
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Браво Цацаров! Сега провери руското посолство по колко кинта е кихнало на бсп и дпс :)Да видим другарката от левия ъгъл колко пакетчета е раздала на бедните пенсионери и на феновете си от Факултета и колко кинта е сгънала.