Ало апашите Борислав и Албенко с ъглошлайфа от Първомай – свободни!

Те отмъкнаха рекордната сума от половин милион от метална каса
11 дек 2017 17:15,
47
Ало апашите Борислав и Албенко с ъглошлайфа от Първомай – свободни!
Снимка: Архив, Dnes.bg

Двамата измамници Албенко Методиев и Борислав Димитров, които през 2015 г. измъкнаха близо половин милион от баба Елена Ангелова от Първомай, са вече на свобода. Причината е, че са изтекли законовите срокове за задържането им, пише "24 часа".

Албенко е освободен от затвора, където е прекарал година и десет месеца. В момента е с мярка за неотклонение "подписка". Съучастникът му също е навън с парична гаранция от 4000 лева.

В първомайския съд Методиев е бил осъден на 7 г. затвор, а съучастникът му - на 5 г. Наказанията обаче са отменени заради процесуални нарушения и процесът започва отново. Това се разбра в Пловдивския районен съд, където трябваше да се проведе разпоредителното заседание по делото. То обаче бе отложено, тъй като Борислав Димитров не успя да пристигне от Горна Оряховица, където живее, заради лошите пътни условия. В залата се яви само Методиев със служебен адвокат.

Пострадалата Елена Ангелова не дойде. От нейно име и от името на дружеството, чиито служебни пари са взели измамниците, адвокат Иван Недев заяви, че ще бъде предявен граждански иск за 206 950 лева. Толкова пари не са възстановени от крупната сума от 575 760 лв., задигната от Методиев и Димитров.

Мегаизмамата бе извършена през септември 2015 г., когато рецидивистите успяха да отмъкнат от метална каса 278 000 евро. Те излъгали баба Елена, че внукът й е катастрофирал и трябват пари, за да бъде опериран по спешност.

След това пристигнал Методиев, който се представил за доктор от Здравната каса. Той влязъл и като разбрал къде е металният сейф, поискал инструменти от възрастната жена, за да го отвори. Тя му дала тесла, кирка, бормашина и ъглошлайф. Обвиняемият не успял да отвори касата, взел 500 лева от възрастната жена, която тя му дала и си тръгнал. Малко по-късно се върнал, след като купил друг ъглошлайф и направил малък отвор в сейфа.

Той проврял ръката си и започнал да вади от касата пари. Жената му казала да спре и да ги преброят, защото смятала, че ще стигнат за операцията. Методиев й обяснил, че това ще стане, когато отиде в болницата. След това прибрал парите в торби и си тръгнал пеша. Преди това предупредил възрастната жена да измете и измие всичко след него.

Малко след това по телефона се обадила дъщерята на баба Елена и тя разбрала, че е измамена. Незабавно е бил подаден сигнал в полицията, започнала операция и престъпниците били заловени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
4epa преди 6 години
TOVA E MEGA KRAJBA A *** E MINI IZMAMA- ZA6TOTO E IZVAR6ENA OT NEDOSEGAEMITE !!!
39
2
 
6
 
! Отговори
hmn преди 6 години
До АнонименТиквария не е република - монархия е!
38
0
 
8
 
! Отговори
Антрополог преди 6 години
Със 100 бона и хоп пловдиски магистрат си хваща още една плеймейт/ка за 12 месеца.
37
0
 
19
 
! Отговори
Срам за прокурора преди 6 години
Къде е главния прокурор, да излезе и да обясни как така по процесуални грешки делото е заметено.Ако например един лекар не си върши съвестно работа и пациента му умре, ще се надигне вой до небесата, но когато прокуратурата съвсем умишлено не си върши работа ще има потупване по рамото, коледни бонуси и повишение.
36
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Takiva oligofreni - i jertva i banditi, ima samo v bulgaristan! Sorry, ama drugo ime na teritoriata ne mi idva otvatre!
35
1
 
20
 
! Отговори
Бай Танас преди 6 години
Чак се чудя, защо бабата не е вече в затвора :)
34
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Така се прави в република тиквария
33
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аве *** руски, аналистичноразпран, що те държат още бе?? Баси елементарното и т ъ п о парче!
32
9
 
7
 
! Отговори
cazzo duro преди 6 години
Докато има червени пенсионери и руски *** ще е така.........А! И докато съдебната система не се изчисти от червени мекерета.
31
1
 
9
 
! Отговори
qwer преди 6 години
До Червен клошар 30....Алоооо ограмотения, ти от грамотност ли още не си разбрал, че всички партии са клонинги на БКП, няма БСП, няма ГЕРБ, няма ДПС, няма Обединени патриоти и т.н., всичко е червена *** бе ГРАМОТНИК.....aйде сега да вземеш да се върнеш в първо отделение в училище, че вече и първолаците знаят от къде "прохождат" партийките които са ти сбъркали акълът !
30
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Червен клошарА процесуалните нарушения кой ги е извършил, че ми стана интересно?
29
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При Ге РБ какво очаквате ?? от главата мирише
28
0
 
24
 
! Отговори
43227 преди 6 години
Служителите, които са допуснали процесуалните нарушения, да излежат присъдите им. Поне един такъв прецедент трябваа вече да има, защото от престъпниците най-недосегаеми се оказват оръженосците на Темида.
27
7
 
15
 
! Отговори
Червен клошар преди 6 години
Полицията не ги пуска, пуска ги съдът! Ограмотете се правно, фенове на Радев и Нинова, защото жертвите на измамите са в 99 % членове и симпатизанти на БСП и други леви прогресивни организации.
26
5
 
4
 
! Отговори
фг преди 6 години
Скапана държава дано фалира !Много искам да фалира ама много защото няма беззаконие !
25
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А в тази приказка за пораснали българи не става ясно кой е крадецът. Как е възможно да държиш над 500 000 лева на каса- дали са платени данъците ? Ами тез двамата откъде са знаели за парите. Как така бабата ги дала за сина - тоест парите са негови. Как полицаята се мобилизира и уж не познати лица, а ги арестува за има няма ден. И накрая как така ги пуснаха заради пропуски.А къде са 210 000 лева? Тук май всички са заедно.А за нас е представлението...
24
3
 
6
 
! Отговори
edin преди 6 години
Ама тия не са за затвор.Други са за там.
23
2
 
17
 
! Отговори
БКХ преди 6 години
Пуснете хората бе, не им нарушавайте правата.Ууууу !
22
0
 
23
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Аферим на родната ни дуПекрация!!!Машалла на родната ни правосъдна система!!!Ашкоулсун на родните ни следователи, прокурори и съдии!!!!!Браво, "гордеем" се с Вас!!!!Световното законодателство ряпа да яде, а престъпниците по света да се пукат от завист!!!пс
21
0
 
14
 
! Отговори
Anonimen преди 6 години
Крайно време беше да ги пуснат,за да могат да продължат заниманията си.Или да избягат в чужбина,зер и там има наивници за ограбване.