Прокуратурата отряза БСП за секретния доклад на ДАНС

Няма да има дело след проверката на акцизната система
19
Прокуратурата отряза БСП за секретния доклад на ДАНС
Снимка: Булфото, архив

Софийска градска прокуратура е отказала да образува дело по доклада на ДАНС за Българската акцизна централизирана информационна система /БАЦИС/, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БТА.

Още по темата
На 16 януари БСП обяви започване на инициатива за разсекретяване на доклада на ДАНС относно слабостите в работата на Българската акцизна централизирана информационна система /БАЦИС/.

Според Желю Бойчев от левицата, ако този доклад бъде прочетен, никой няма да задава въпроса има ли основание за вот на недоверие. Той настоя, че в доклада са описани слабостите, констатирани в работата на тази информационна система.

Вчера, ГЕРБ определиха твърденията на БСП за секретния доклад на ДАНС за слабости в работата на приходните агенции като "поредната политическа димка" и "поредната лъжа" отляво, с която се налива медийно внимание към вота на недоверие

Румяна Арнадуова обясни, че сигналът за нередности в системата постъпва през 2015 г и е от Валентин Златев. След това е разпоредено ДАНС да направи проверка по случая. От там прокуратурата получава доклад с гриф "Секретно".

Наблюдаващият прокурор отказва да образува досъдебно производство, защото няма данни за престъпление.

Решението му е подложено на служебен контрол от апелативна прокуратура, която потвърждава отказа.

Докладът на ДАНС е изпратен и на главния прокурор Сотир Цацаров и на премиерът Бойко Борисов за сведения.

Премиерът го е изпратил на финансовия министър Владислав Горанов с указания за предприемане на мерки и действия за недопускане на каквито и да е пропуски при обслужването, управлението на системата БАЦИС, за да не се допусне нарушаване на фискалния интерес на републиката.

Преди две седмици постановлението за отказ на прокуратурата е изпратено в секретната секция на НС. Докладът изготвен от финансовия министър е също изпратен в НС и на главния прокурор за сведения. "Докато не се разсекрети тази информация повече от нея не може да споделим", допълни Арнаудова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
3
 
! Отговори
Отвратен преди 6 години
*** тази Нинова е луда бре.И никакви дебати за вотана на недоверие. Направо да се гласува, че Нинова няма търпение да оглави държавата. Ха , ха...
13
3
 
10
 
! Отговори
Безсрамник преди 6 години
По-големи безсрамници и наглеци от комунистите няма! Точно те фалираха държавата ни 2 пъти без да има един обесен от тях! Точно те крадоха като бесни и ЗАТРИХА буквално България 2 пъти и сега,когато България се развива,реват за кокала пак !
12
0
 
10
 
! Отговори
Yakov преди 6 години
"за да не се допусне нарушаване на фискалния интерес на републиката." Това какво означава: ще падне правителството и са застрашени устоите на държавата. Така ли е?
11
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тлъстият Суджук паша покрива гадориите, кражбите, корупцията, цялата свинщина в която натика България. Ще крие, ще лъже, ще краде, ще изнася докато ние не му бием шута или на Америка и писне от лакомията му. Всеки ден е управлението на Сикаджията е бедствие за българите. Един ден когато няма да го има, ще се разбере с колко ни е ограбил и колко години ни е върнал назад. Дано има съд, присъда и конфискация на откраднатото. Не само на него, и на цялата му крадлива Шайка!!!
10
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Страх тресе Суджуците, кой знае какви мръсотии са правили, но имат пълна власт и покриват гадостите! Нема такава държава!!!
9
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Леле как смърди на суджуци с бензин!!!!! Ама златна кокошка кой убива?
8
9
 
10
 
! Отговори
решетников преди 6 години
До анонимен 1. Прочети коментара на анонимен 4. Стига с тъ.пите ви червени конспирации.
7
9
 
14
 
! Отговори
БСП са гад.ини преди 6 години
Хи-хи-хи, Желю Бойчев - най-големият глу.пак в редиците на БСП.
6
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало двама висят на витошка вечер останалите де са по любов на вилата баце се големи фирми срамота
5
6
 
4
 
! Отговори
ISTina преди 6 години
Shumkari partizani bqhte I ste cqlata dargava, a capitalist shumkar nqma takova givotno.
4
14
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поредния *** провал на комунистите.Защото е Лъжа.
3
0
 
2
 
! Отговори
??????? преди 6 години
2015 Ami to ot 2003 do IMA razlika 12 kato be rabotqt dobre agenciite q im raz4etete bazite danni mnogo faliti I to vse na akciza do bankata I obratno, a da promenihte targovskiq zakon da e 50/ 50 PRI prehvarlqne, vkarahte po dobre el podpis no prihoda pak go nqma samo pravitelstvoto e malice, no s kakvito se zaobikolish tova I shte i nosqt.
2
10
 
18
 
! Отговори
Zeus преди 6 години
ГЕРБ вече са в 21 век, от системката акцизите директно в партийната касичка ;)
1
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да сте очаквали нещо друго от бойковата прокуратура?