Шофьор на рейс отнесъл мантинела, обжалва 20 лв. глоба

Щял да остане без 13-за заплата, ако имал наказание
8
Шофьор на рейс отнесъл мантинела, обжалва 20 лв. глоба
Снимка: Булфото, архив

Шофьор от Смолян обжалва наказателно постановление от 20 лв., за да може да получи 13-та заплата.

Глобата е наложена заради леко пътно-транспортно произшествие, при което с управлявания от него автобус е бутнал мантинела на едно от кръстовищата в Смолян през октомври 2017 г. Той бил глобен след инцидента, допълва "Дарик".

Професионалният шофьор решил да обжалва, защото политиката на транспортната фирма, в която работи, е да не раздава бонуси на водачи, които са нарушили Закона за движение по пътищата.

За негова радост Районният съд в Смолян със свое решение му отмени глобата, тъй като при съставянето на наказателното постановление е трябвало да има двама свидетели, а в случая е имало само един.

Така, ако наказващият орган не обжалва решението, досието на смолянчанина ще е чисто и той ще може да очаква 13-та заплата в края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Списателю! Рейс е транспортно понятие.Не е нещо което можеш да пипнеш или помиришеш.Например:Автобусът А извършва рейсове от точка Б до точка С.
6
0
 
0
 
! Отговори
d преди 6 години
E чакайте де, то до края на годината има камара месеци. Тоя я е жив до тогава я не, тръгнал 13 заплата да гони, абе моля ти се... :D
5
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"тъй като при съставянето на наказателното постановление е трябвало да има двама свидетели"Пълни глупости! Наказателно постановление се съставя от административно наказващ орган след срок за ообжалване на АУАН. Свидетели трябват за съставяне на АУАН, а не при съставяне на НП. И не е задължително да са двама! Ако не са двама, няма да се счита за нарушение ли? Не дай Боже за престъпление! То тогава ако е ПТП в присъствието само на един свидетел, няма да ви търсят никва наказателна отговорност!
4
3
 
13
 
! Отговори
vlady преди 6 години
Да обжалва пред архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.
3
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Казано накратко: КАТ пак не са си свършили работата.
2
0
 
33
 
! Отговори
бай иван преди 6 години
Най-правилно е 20 лева глоба плюс разноските по въстановяване на щетите. Тези 20 лева няма да стигнат само за единия общ работник който ще я ремонтира.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мантинелата ремонтирана ли е по застраховка гражданска отговорност? Ремонтирана ли е изобщо? Безопасен ли е този участък към настоящия момент? ВВсе сложни въпроси за ношите журналисти