Пъков – предсрочно свободен! А Петьо? Петьо отдавна не е сред нас!

"Ако мога да върна времето назад, бих предотвратил инцидента"
22 фев 2018 18:00,
44
Пъков – предсрочно свободен! А Петьо? Петьо отдавна не е сред нас!
Пъков в съда. Снимка: Булфото

Софийският градски съд освободи предсрочно от затвора Цветан Пъков, осъден на 4 години лишаване от свобода, заради това че блъсна и уби 6-годишно дете в Панагюрище.

Петьо Гевечанов беше ударен от бизнесмена малко след 20 часа на 14 април 2015 г., докато пресичало с велосипеда си пътното платно.

Още по темата

Според експертизата Пъков е карал с 80 километра в час в населеното място и не е успял да реагира, когато детето е изскочило пред него.

Според обвинението той е ударил Петьо с колата си и го е влачил десетки метри. Момченцето е загинало на място.

Пъков е излежал 3 години и 6 месеца от присъдата си и предстои да излезе условно предсрочно – 5 месеца и 21 дни по-рано.

Съдия Десислав Любомиров обяви, че в доклад от затворническата администрация в Казичене твърдят, че Пъков се е поправил.

Като доказателство за това магистратът цитира данни, че затворникът е награждаван много пъти и нито веднъж не е наказван. Освен това стойностите на криминален риск при него били ниски.

Защитата на Пъков поиска той да бъде освободен и от наказанието 7 години без книжка. Съдът обаче отказа с аргумента, че тази санкция тепърва ще бъде изпълнявана.

"Съжалявам, ако мога да върна времето назад, бих предотвратил инцидента", каза Пъков, като доказателство, че е осъзнал вината си.

Смъртта на Петьо през 2015-та накара стотици негови съграждани да се вдигнат на протести срещу шофьора-убиец.

Тогава се появиха свидетелства, че бизнесмена Пъков и друг път е карал неразумно, дори е предизвиквал инциденти. Оказа се обаче, че той няма нито един акт от полицията за това.

Решението за освобождаването му не е окончателно и последната дума за свободата на затворника ще има Софийският апелативен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да не дава Бог това да се случи на мое дете.От раз прежалвам 3/4години от живота си, но убиеца ще е там при убития.
29
1
 
8
 
! Отговори
Панагюрище преди 6 години
До . ..а колко други "инциденти" има причинени от него. май доста бързо се забравят фактите. и едно уточнение - най-рано септември да е влязъл в затвора. 2 години и един прекъснат детски живот...
28
4
 
18
 
! Отговори
Манго преди 6 години
Ами ....Да тъпата държа може да присъди за убийство 4 години затвор. Само една смотана държава може така да разсъждава.
27
3
 
18
 
! Отговори
К.К преди 6 години
До До 29ХАХАХААХАХАХАХАХАХА. Само в БГ могат да дадат 4 години затвор за убийство и то даже да го пуснат предсрочно.
26
0
 
25
 
! Отговори
. .. преди 6 години
Аз ли не мога да смятам или какво ?????Детето е убито 2015 година април месец,шофьора е осъден на 4 години затвор(до 2019).от април месец 2015 до февруари 2018 няма дори 3 години,а той бил излежал 3 години и 6 месеца от присъдата си?Как става така питам ????
25
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вижте само наглия му поглед!Дали е осъзнал вината си и дали се е разкаял наистина?Всъщност дори да е осъзнал вината си,кому е нужно това?Нали детенцето го няма.
24
16
 
2
 
! Отговори
До 29 преди 6 години
Е ти какви мислиш са присъдите в другите държави за подобни престъпления?Да не смяташ, че ще му дадат доживот? Стига сте плюли по България.
23
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България единствената справедливост е тази, която сам направиш. Затова за тоя и другите като него само ЛИНЧ. Веднага и на място. На институции не разчитайте !!!
22
2
 
36
 
! Отговори
АввА преди 6 години
Три години за убийство....? Заслужава си , да го гръмнеш и да си Излежиш присъдата с удоволствие!
21
6
 
5
 
! Отговори
стига с тоя САЩ! преди 6 години
До Възмутена 14Ай, стига с тоя САЩ! Щото много им е строга правосъдната система, затова има масови разстрели в училищата и по улиците ежедневно.Дават 5 присъди по 20 години на 1 лице, по празниците го пускат у дома, на 3-тата година го прашат под домашен арест, защото пеел в хора и участвал в театралната трупа. След още 3 години е на свобода. За да се социализира, даже му намират работа. На колко бивши затворници в Бг им осигуряват работа,за да не се върнат в обществото?
20
0
 
19
 
! Отговори
До 20-Анонимен преди 6 години
80 км. в Панагюрище точно там където го е ударил си е бая бясна скорост.Това не е като Цариградско шосе или бул България
19
3
 
15
 
! Отговори
Гост преди 6 години
До 20: Ти не си в ред! 80кмм/ч в населено място за теб е нормална скорост, така ли?! Дай Боже такъв да срещне твоето дете, а пък ти после си направи още 10, ако искаш!
18
0
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 20 преди 6 години
Да им е живо и здраво бебето,но едва ли ще подтиснат мъката си.Те си знаят какво им е в душите!Пази Боже!
17
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
От затвор се излиза (в БГ даже предсрочно),от гроба не!Това е подигравка с паметта на детето и мъката на родителите му!Жалко,много жалко за детенцето.Мир на праха му!
16
1
 
31
 
! Отговори
Спиро преди 6 години
Какво ще кажете, да върнем направо, народния съд?!
15
30
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плюйте си в пазвата утре вие без да сте закоравели унийци да не убиете някой .И не се бъркайте в работата на съда -на всякъде по света катастрофите са със минимални присъди и се водят за непредумишлено . Взима се впредвид много неща ..скорост, алкохол ...тук е нямало нито бясна скорост, нито алкохол ..Семейството на момчето си има бебе на няколко месеца вече
14
3
 
16
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Това е положението. Смениха Тодар Живков, но дружината му остана в т. ч. и в съдебната система. Преди 1990 г. в Окръжен съд гр. Плевен имаше лозунг - "Дела, дела и пак дела" !?!!?!?!?!?!?!??! Иначе на фотографията Пъков като повечето българи с модни дрешки и сигурно с модерен телефон ..... и това е всичко. А, главата не работи или работи още на средни вълни.
13
4
 
31
 
! Отговори
xXkiraXx преди 6 години
Още един ***, на който му се размина лекичко. Във *** няма правосъдие. Бил награждаван ?!? Къде, как? В затвора?!?!? Боже Господи, защо ме изпрати в Ада преди смъртта ми? Да живееш във *** е равносилно на Ад.
12
3
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
Такива трябва да ги линчуваме за да знаят че в затвора са в безопасност!
11
1
 
48
 
! Отговори
БХК преди 6 години
"Като доказателство за това магистратът цитира данни, че затворникът е награждаван много пъти и нито веднъж не е наказван"Човек на годината! Е, убил там някакво дете, ама да не издребняваме.