"Пирогов" и още 6 болници на прицел: Ананиев в нокдаун?

Радослав Гайдарски и Спас Спасков пред Bulgaria ON AIR
19 мар 2018 11:45,
8

Прокуратурата влезе в "Пирогов" и в още 6 болници в страната. Причината за проверките е безстопанственост в управлението, заяви говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев съобщи, че има оздравителен план за лечебното заведение.

"Той няма какво друго да каже. Както се казва в бокса - той е в нокдаун... притеснен е", бяха думите на бившия министър на здравеопазването Радослав Гайдарски в студиото на "България сутрин".

Още по темата

Заедно с бившия директор на "Пирогов" Спас Спасков, двамата коментираха извършените проверки върху финансовото състояние на всички 7 болнични заведения, срещу които има образувани досъдебни производства.

"Освен изброените 7, трябва да влязат още поне 10 други болници, които яко източват НЗОК", категоричен бе Гайдарски.

Той разказа, че когато е бил министър бордовете и директорите на 15 болници в страната са били сменени. Така от 159 млн. лева просрочени задължения, в рамките на 3 години дълговете спаднали до 40 млн.

"Почти 4 пъти намалихме парите без да се е почувствало нещо откъм лишаване на средства в бюджета", подчерта той.

Спас Спасков коментира още поредицата от протести в "Пирогов" и работата в лечебното заведение.

"В момента, в който се направи силен натиск за мощно понижаването на разходите, автоматично идва проблемът с протестите", посочи той.

Гостът на Bulgaria ON AIR разясни, че при ограничаването на разходите неминуемо се закачат и заплатите, и най-качествените продукти, с които да се работи, което води до недоволство на персонала и идва въпросът в коя посока да се върви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
MNOGO SE KRADE NAVSYAKADE.
4
3
 
12
 
! Отговори
Д – Р преди 6 години
Пак не случихме на здравен Министър. Докога така ???
3
2
 
25
 
! Отговори
реалист преди 6 години
ПРОКУРАТУРАТА ДАЗ АПОЧНЕ ОТ ВЛАСТТА, ЧЕ БЕЗХАБЕРНА И ДОПУСКА ТОВА.- ПРИ САНИРАНЕТО ДАЛАВЕРИТЕ КОГА?- ПРИ АСФАЛТИРАНЕТ?- ПРИ ОГРАДАТА?- ПРИ ПОРЪЧКИТЕ В ПОЛИЦИЯТА И АРМИЯТА?- НДК?- КТБ?ОСТАВКА!!!
2
4
 
11
 
! Отговори
ААА преди 6 години
На прицел трябва да е цялата здравна система. Защо? На първо място, че не може здравна институция да е търговско дружество. Здравето не е търговия. Този им статут ги постави в особена ситуация и за да оцеляват се източва здравната каса. С ненужни допълнителни изследвания, с прием за болнично лечение без пролежаване на всичките дни, поставяне допълнително на диагнози и т. н. Второ, даването на лицензии за откриване на нови частни болници, където организацията на обслужването не отговаря на изискв
1
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Министър Ананиев е много по компетентен от всички вас здравни министри след демократичните промени, закононарушители и печалбари само за лично облагодетелстване . Не казвате нищо ново,актуално ,и за лектори не ставате!