Условни присъди за мъж и жена, купували гласове

Предлагали по 30 лева на избиратели в Белослав и Търново
21 мар 2018 20:05,
6
Условни присъди за мъж и жена, купували гласове
Снимка: Архив, Булфото

Районният съд във Варна наложи условни присъди на двама жители на Белослав за купуване на гласове по време на кампанията за парламентарните избори през 2017 г.

По силата на постигнато между страните и одобрено от съда споразумение, 33-годишна жена и 38-годишен мъж бяха признати за виновни за престъпление против политическите права на гражданите, съобщиха от пресслужбата на съда.

В две населени места - Белослав и Велико Търново, мъжът предложил на общо 18 души имотна облага - парични суми от по 30 лева на човек, с цел да ги склони да упражнят избирателните си права в полза на определен кандидат на конкретна политическа партия, чрез гласуване с преференция.

Жената пък предложила на общо 38 души от Белослав парична облага - суми от по 30 лева, за да дадат вота си за определен кандидат.

Подсъдимите са с чисто съдебно минало, а Районният съд им наложи наказания от по четири месеца "лишаване от свобода", чието изпълнение се отлага с 3-годишен изпитателен срок.

Съдебният акт е окончателен, допълват от пресслужбата на съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А въпросният политик/поръчител на задачата за купуване на гласове ще бъде ли наказан?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма ли да касират изборите сега?
1
0
 
3
 
! Отговори
хъ преди 6 години
На 56 човека са предложени пари, за да гласуват за ... /не става ясно за кого/.Колко от тях са приели парите? - И това не се изяснява.Тази новина звучи като призив да се продължава по вече утъпкания начин.