Убийство с тиксо и каноколит... Помните ли малката Дамла?

Разследването на зверството в Момчилград бе отново удължено
19 апр 2018 20:00,
28
Убийство с тиксо и каноколит... Помните ли малката Дамла?
Снимка: архив

Разследването на убийството на малката Дамла в Момчилград преди Нова година миналата година продължава. То трябваше да приключи днес, но отново е удължено с два месеца. Причината е назначената комплексна експертиза, която трябва да даде отговор на въпроса дали убиецът на 7-годишното момиченце е бил луд и какво е било психичното му състояние във фаталната нощ.

Новата експертиза включва ДНК и дактилоскопски анализ, трасологична и физико-химическа експертизи, разкриха от прокуратурата пред  24rodopi.com.

Малката Дамла бе открита мъртва в дома си в Момчилград на 17 декември миналата година от майка й. Момиченцето било удушено, а главичката му обвита с тиксо. Дни по-късно за убийството бе задържан 25-годишният първи братовчед на детето Мехмед, който направил самопризнания пред разследващите.

Още по темата

В момента той се намира в ареста с постоянна мярка "задържане под стража".

Разследващите разкриват, че Мехмед първо се е опитал да упои детето. Той намазал марля с лепило "Каноколит" и запушил устата на момичето.

Силно токсичното лепило обаче задушило детенцето. След като то издъхнало, убиецът облепил главата му с тиксо.

25-годишният Мехмед се промъкнал в жилището с ключа на Дамла, който тя изгубила няколко дни преди това.

Оказало се, че ключът бил паднал от джоба й докато била в колата на братовчед си. Мехмед открил ключа, но не го върнал, разкриват източниците на изданието.

Часове преди убийството, братовчедът бил в Хасково, а разследващите смятат, че го е направил, за да има алиби.

В самопризнанията си Мехмед разказал, че влязъл в дома на Дамла и майка й, за да търси пари. Преди време леля му му дала 50 лева назаем,  на той искал още. Докато бил в къщата, детето се събудило и в паниката 25-годишният мъж го убил. Все още се изяснява дали е имало и друг мотив за зверското деяние.

За няколко дни през декември бе задържана и майката на Дамла. Тя е била подложена три пъти на полиграф, като според "детектора на лъжата", родителят на детето казва истината с "Не съм убила Дамла".

Мехмед е работил известно време в детската градина, която е посещавала Дамла. Мъжът бил назначен в образователното заведение преди няколко години по програма за временна заетост в рамките на няколко месеца.

Мехмед е обвинен за умишлено убийство по особено жесток и мъчителен за жертвата начин на малолетно дете. В този случай законът предвижда най-тежкото наказание от 15 до 30 години лишаване от свобода или доживотен затвор без замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Медийте нищо не споменават и за жената залята с киселина.И там нещо се прикрива и се мъти.
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди не писаха,че използвал марля напоена с коноколит,че е токсично наверно е токсично има знак щото да се залепи някаква част то има противна миризма и препарва на очите от близко,а щом и бая марля напоил този братовчед трябва да е употребил и някакви ръкавици инак се лепи по ръцете неудобно неочаквано по места заради бързината му на действие,че на ръцете по бързо колкото по частите,трябва сръчност при лепенето за да не се залепят пръстите и часта към тях,та е облепил дихателната й част с цел.
15
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За пръв път чувам, че може да "задушиш" някой с каноконлит. Я си оправете версиите бе!
14
2
 
2
 
! Отговори
Кон преди 6 години
Минувача, примерът ти е с неправилен извод - показва, че си *** само ти. Алибито си е изграждал за кражбата, не за убийството. То за теб кражба може да не е престъпление, но нямаше нужда да си показваш простотията, като не може да осмислиш написаното.
13
1
 
11
 
! Отговори
minuvach преди 6 години
Ще ви дам пример защо версията на МВР куца. Обясняват, че убил детето, защото го видяла да взима/търси пари, а след това казват, че по рано бил в Хасково, за да има алиби за убийството. По тази логика, той убийството го е подготвял предварително и за това решава да отиде първо в Хасково, за да има алиби за случая.Ето ви пример колко сте прости и елементарни, и вие коментиращите, и МВР-то.
12
6
 
2
 
! Отговори
Ad преди 6 години
Хм! Българите убиват като в Нови Искър 5 човека наведнъж явно! Бай Ганьовска му работа.
11
0
 
11
 
! Отговори
we преди 6 години
Нещо се мъти там,но какво ще се излюпи не е ясно.Жалко за детето!
10
1
 
3
 
! Отговори
Пан преди 6 години
Захапва последна цигара и дум,дум в оная стая цялата в плочки
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Братовчедът чу/кал мащехата. "Майката" и е била майка от една година. Детето се събудило и ги е хванало. За да мълчи го заплашил че ще му залепи устата.
8
8
 
9
 
! Отговори
даа преди 6 години
Даваха едно градче в България населено с небългарски имена. И там се хвалеха че няма престъпност, защото техния етнос си бил такъв. Е като гледам май престъпността не подминава етнос! Намерил кюча, пък не го върнал. Отишъл да търси пари. И от кой? От роднините си!
7
4
 
4
 
! Отговори
Garibaldi преди 6 години
И самата версия, начина по който е поднесено всичко...Нещо се крие тука, щом почват да назначават "комплексна експертизи", за един случай който наглед е изчерпан.Педофили от висок ранг които биват прикривани от държавата.
6
5
 
11
 
! Отговори
Garibaldi преди 6 години
Този нов роман на МВР нещо ми смърди...Когато почнат да обясняват с такива подробности, като че ли се опитват да убедят читателя в истинноста на случая.Аз мисля, че тук са замесени ПЕДОФИЛИ от голям калибър. Такива които стоят много на високо, а може дори да са от чужбина.
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе луд ли... докато се разглеждат така нещата, мани.Няма луди, няма нормални тука. .....
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Абе Мехмед, Мохамед - все тая.
3
2
 
1
 
! Отговори
Забраванко преди 6 години
Ми аз не помня. Щото не чета новини и съм изпуснал.Ама вие за да се сещате просто Ей така от нищото, означава че нещо кроите.Няква схема има за да го сложите 1-ВА новина. Кажете сега - кой глАсите????
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето така се точат дела с години. 7 милиона не сме в тая държава, а не може нищо да се разкрие.... ресурс ли няма, пари ли няма, компетенция ли, кадри ли???? Иначе на челото ни пише, че сме в ЕС....
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Помним - и там накиснахте невинен човек, за да туширате общественото недоволство