Гумите на автобуса ковчег – надясно! Вина на шофьора?

Делото за трагедията на "Тракия" може да започне след 12 месеца
25 апр 2018 10:45,
134
Гумите на автобуса ковчег – надясно! Вина на шофьора?
Снимка: архив "Булфото"

Шофьорът на автобуса от жестоката катастрофа на "Тракия" може да е реагирал неадекватно по време на инцидента. Това обяви адвокатът на шофьорката, обвинена за трагедията, Николай Кокинов.

Той разказа, че е минал покрай мястото на произшествието няколко часа по-късно и лично е видял, че гумите на автобуса са били извити надясно.

"Предполагам, че при всички случаи водачът се е отклонил надясно", каза Кокинов пред Нова тв.

Още по темата

При жестоката катастрофа на 13 април на магистралата загинаха шест души, а над 20 бяха ранени. Шофьорката, изпреварвала автобуса по време на инцидента, бе обвинена за трагедията. Вчера Цвета Таскова бе пусната от ареста срещу 5000 лв. гаранция.

"Тя все още е в психически шок, като всяка човешко същество съжалява и страда, никой не е искал да се случи подобно нещо", обясни защитникът й.

Той припомни, че законът е квалифицирал това деяние като непредпазливо. "По закон при всички случаи тя щеше да бъде освободена след месец и половина", уточни Кокинов.

Той обясни, че на този етап има само оглед на автомобила и тепърва предстои да бъдат направени експертизи. Адвокатът прогнозира, че делото може да започне най-рано след 12 месеца.

"На този етап единственото, което е сигурно, е, че Цвета Таскова е предприела изпреварване на автобуса. Предполагам, че е твърде вероятно да има и някаква форма на съпричиняване, тъй като 1200-килограмов  автомобил трудно може да изтласка 12-тонен автобус от пътя само при един лек удар. Тепърва тези факти ще бъдат изяснявани от разследването. Твърде вероятно е и шофьорът на автобуса да е реагирал неадекватно и да е извил волана инстинктивно надясно. Засега обаче това са само предположения", каза още Кокинов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тоя случай и единия и другия са виновни.И двамата са извършили неправилни маневри,и със сигурност и двамата съжаляват за това.Трагедията е голяма и жалко за жертвите.Бог да ги прости и да ни пази от такива трагедии,защото никой не е застрахован от такива неща.
109
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 5 години
Пак ще ви го напиша:колата е ударила автобуса и е нанесла материална щета. Това как шофьора на автобуса е отреагирал по време на и след удара е причината автобуса да завие надясно. Натам всичко е ясно.Разбирам водачката на колата да му е дърпала волана, да му е натискала *** в рейса, ще разбера аргументите, че тя е виновна. Но тя не го е правила, така че водача на рейса е виновния, че няма опит в такива ситуации.
108
6
 
0
 
! Отговори
данни от убити преди 5 години
Ползвано е холограмно оръжия причиняващо остър ПСИ БЛОКАЖ У ВОДАЧА НА АВТОБУСА..Вероятно е сниман с камера в гръб от пътник..Камерите на JSM смартфони и подобни /облъчват и без да са активирани от човек../Да се провери имал ли е ЗАБРАНЕНИ От ЗАКОНА холограмни оръжия налепени на предно стъкло вкл Винетки,стикери з а застраховки и стикер за тех преглед.ИМА данни че е бил заслепен от насрещно движещи се камиони с радиоактивни скенери против мъгла
107
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гнусно е , когато един човек завърши ПРАВО /думата произлиза от справедливост/ се опитва да оневини убиеца на 6 души. И то за пари!
106
9
 
6
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 5 години
Искам да попитам 5000 лева ли струват 6 жертви и 20 ранени?Според мен ако един човек знае, че не е добър шофьор да не пътува с колата си,а да ползва автобус за дълги разстояния.Жената има вина, искала е да изпревари автобуса. Натиснала е газта и е загубила контрол над волана.Адвокатът се опитва да изкара,че шофьорът не е реагирал адекватно,той все пак не е телепат и че клиентката е признала вината си само защото е била в шок.Тя е предизвикала инцидента и сега си е вкъщи, а 6 човека гният в гроба
105
5
 
1
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Само за сведение на тези дето пишат че автобусите не карали с по малко от 100км в България.В цяла европа разрешената скорост по магистрала за автобус е точно 100.За товарен автомобил 90км. Така че не пишете глупости.
104
13
 
12
 
! Отговори
Гергана преди 5 години
Тъпотия.Шофьора на автобуса ще изкарат виновен.***.Тя си гледала телефона и зее като шаран после другите виновни.Типично по български да оневиним престъпника.
103
1
 
12
 
! Отговори
Поп Кръстьо преди 5 години
В България виновни нямааа...За 30 години не го ли разбрахте бе хора
102
2
 
16
 
! Отговори
Все тая преди 5 години
Колко от пишещите тук са карали автобус, камион, нещо по-голямо от кола/колело? Като ви чета тъпотиите, нито един.
101
5
 
14
 
! Отговори
Марци преди 5 години
Докато не излезе решението на експертите, какво точно е причинило обръщането на автобуса,едно е ясно.В минутите след ПТП-то водачката на Реното има смелостта и доблестта да поеме цялата вина върху себе си,дори да не е сто процента сигурна в това и да помага при спасителната операция за изваждане на пътниците.Водача на автобуса...ами той си е професионалист и много добре знае как да се възползва от тази ситуация,дори да осъзнава,че е виновен.
100
1
 
10
 
! Отговори
Все тая преди 5 години
Леле като чета колко специалиста са се навъдили тука, страх ме лови. Все разбирачи. А после говорят, че в България имало прости хора. Та това е долна лъжа.
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Научете закона за съхранение на импулса.............учи се в гимназиалната физика!!
98
16
 
16
 
! Отговори
Прокопи преди 5 години
Едно камъче може да отклони автобуса. Колкото е по-голям, толкова по-трудно се удържа. Адвоката говори глупости от които не разбира. Дори само едно кръшване на изпреварващата кола може да стресне опитен водач и да го накара да завие на дясно. Колкото е по-опитен, толкова повече се пази от сблъсък. При голям автобус и със скорост, такова трепване е достатъчно автобуса да излезе на банкета, а това вече е фатално.Тези с малките коли не знаят какво рискуват като се занасят с камиони или автобуси.
97
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не по-малко 20 години за шофьорката и 5 години за шофьора в панделата! Това са 6 човека загинали, така че не трябва да има прошка за никой!
96
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В двайсегодишно рено меган, със зимни гуми и при скорост около 110 км/ч е невъзможно да слушаш радио или да говориш по телефона - много е шумно
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
с вероятност 99.9999% някой е пипал кормилото на автобуса след като е спрял в канавката; ако това се докаже присъдата на жената ще е много лека
94
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Инстинктивно е завил рязко на дясно, но ако некадърничката не го е ударила странично (докато е правила нещо, че да си отклони вниманието на прав път и да удари автобуса странично) не би свил надясно, така че вината е 90% на шофьорката и 10% на водача! И какво е правила убийцата- най вероятно е звъннал телефона й и тя докато го вземе си е отклонила вниманието за 2-3 сек. което е достатъчно, особенно ако е бил на задната седалка и тя се е обърнала назад да го вземе и така е завила надясно
93
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е нужно да си водач на автобус , и не никак трудно да влезнеш в канавката. Стига да искаш. Може и само при допир с другото ППС
92
1
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
До Анонимен 106"Да обаче завивате леко, а не като за обратен завой"Правилно, а също така и плавно !
91
5
 
18
 
! Отговори
??? преди 5 години
Ило автобусния шофьор е свил в дясно и е ударл Рено-то???А как автобуса се е вдигнал на две гуми?От Реното ли???Не, от страх шофьора на автобуса е хукнал в канавката -НЕКАДЪРНИК!!!А защо не коментирате вината на АПИ, че няма мантинела, както е по закон???Шофьорите са били само с ниска квалификация, а АПИ са нарушили закона.