Съдът реши: Кметът на Трън не блъснал дете, то... само се ударило в джипа

Не по негова вина детето е с половин черен дроб и без далак
21 май 2018 15:30,
239
Съдът реши: Кметът на Трън не блъснал дете, то... само се ударило в джипа
Снимка: архив Bulphoto

Бившият кмет на Трън Станислав Николов не е блъснал с джипа си първокласник през 2015 г. и не по негова вина момчето е с половин черен дроб и без далак, съобщи Bulgaria ON AIR.

Това реши съдът на първа инстанция. Катастрофата стана на кръстовище край училището в града. При опит да премине зад автобус, момчето бе пометено от джипа на кмета.

Според обвинението скоростта на кмета била 25 км/ч. Прокурорите са на мнение, че Николов не е бил внимателен въпреки предупредителния знак "Деца" край училището.

Още по темата

Обвинението поиска година и половина затвор за Николов. Защо обаче той е оправдан, ще стане ясно от мотивите на съда, които все още не са публикувани.

Делото срещу него първоначално беше прекратено с мотива, че Ивайло сам се е блъснал в джипа. След проверка главният прокурор Сотир Цацаров иззе случая от разследващите в Трън и го възложи на прокуратурата в Перник.

Там обвинителите намериха улики срещу Николов и му повдигнаха обвинение.

Припомняме ви, че през 2015-та година тогавашният първолак Ивайло Стоянов бе блъснат от кметското возило край училището в Трън. Веднага след това бившият вече градоначалник Станислав Николов се отърва от Темида, защото делото бе прекратено с мотива, че детето само се е блъснало в кметския джип.

Три години по-късно момченцето е добре, но цял живот ще трябва да спазва диета и да внимава с физическите натоварвания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
205
0
 
10
 
! Отговори
Ели преди 5 години
Е този съд изби рибата. Пожелавам на съдията това са се случи с неговото дете. И още се надявам следващата инстанция да сложи наглеца където му е мястото. Няма по-подкупни от съдиите. просто няма.
204
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете и името на кадията, то той/тя си е направо за ВКС!
203
0
 
0
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Така ще е докато давате властта на БКП_ДС=ГЕРБ+БСП+ДПС !
202
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никой не пише за с. Галиче. Все едно няма такова село? Това село може да изхрани 150 000 души, но ако има ред!
201
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В с. Галиче какво става?
200
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко дете е радост за родителя. И тази радост не се продава. В случая децата извън двора на училището , чии са?
199
0
 
16
 
! Отговори
Всичко може преди 5 години
Утре и кметът може сам да си удари главата в някое паве, например.
198
4
 
0
 
! Отговори
някой си преди 5 години
Дано накрая всички родители се научат,че лично те са отговорни за децата си,лично те трябва да ги научат да се пазят,че не останалите са отговорни за това.Тези деца са си техни,не на обществото.Интересно,колко инциденти трябва да станат,за да го асимилират?
197
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
нещо ново от с. Галиче имали
196
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четири експертизи казват че кмета е виновен. Съдията - невинен.
195
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доказателствата срещу кметицата са толкова малко и абсурдни колкото и тези че дете е помляло джип. Броила е пари с нос, светнала и тая част от ръката, където са попаднали пръстите при ръкостискане с пипалия преди това парите Дюлгеров, никога не е задържана с тях, защото не ги е вземала, накрая са и в ктолата където се е качвал и Дюлгеров... Христо Ботев има една статия - примери от турското правосъдие, един турчин го съдили че клал българи, накрая го повишили за добра служба. Аналогията е случай
194
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свобода за Иванчева и детектор на лъжата за всички участници в акцията и оковло акцията пред телевизията и пред международни експерти. Виновна ли е да лежи, невинна ли е да я избираме, доказала е че единствена се бори с олигархията. Сега е в ръцете на ЕТО ТАКАВА СЪДЕБНА СИСТЕМА. Ако е невинна е ясно какво я чака - ще получи справедливост колкото и детенцето.
193
0
 
18
 
! Отговори
Бай Кольо преди 5 години
В България е така,винаги виновни са жертвите,а престъпниците са невинни.Наглоста и дебелоочието нямат край.
192
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова не референдум с олигархичните въпроси на Слави - хакери да гласуват вместо хората по интернет, и тн, а прокурорите и съдиите да се избират на избори от народа. Така сле д края на мандата на съдията Игнатов - на следващите избори, колкото и олигарси да му пазаруват гласове, магаре да се кандидатира за съдия, народа ще предпочете магарето пред съдията, имал безочието да оправдае кмет протев всякаква елементарна логика. Как при удар в джип детето ще си причини толкова наранявания.
191
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
СЛЕД ТАЯ СКАНДАЛНА ПРИСЪДА НА ГЕРБАВ ИНАТ ВСЕ ПОВЕЧЕ СЕ УБЕЖДАВАМ, ЧЕ ИВАНЧЕВА ТРЯБВА ДА Я ИЗБЕРЕМ ЗА КМЕТ НА СОФИЯ. НАЙ-ЯВНОТО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЧЕ Е НЕВИННА Е ДИАМЕТРАЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНИЯ МЕДИЕН ОЛИГАРХОСЕИР И ОБВИНИТЕЛЕН УКРЛОН СПРЯМО НЕЯ И ТОВА ЧЕ ВСИЧКИ КАТО ТРЪНСКИЯ НЕ СА И ПОМИРИСВАЛИ АРЕСТ А ТОВА ДАЛЕЧ НЕ МУ Е ПЪРВОТО ДЕЛО, ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЗА ДЕЛОТО ДЕТО Е СКЛЮЧИЛ ДОГОВОРИ С УМРЕЛИТЕ ДА ИМ ОБРАБОТВА ЗЕМИТЕ КАТО КМЕТ-БИЗНЕСМЕН. Сега кмет е негово протеже, избрано с ромските гласове от махалата
190
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При положение, че автомобилът е бил почти спрял или се е движел едва-едва НАПРЕД, а детето се е нашило ОТЗАД в теглича, всеки съдия и изобщо юрист ще ви каже, че повдигането на обвинение е безнадеждна кауза. Шофьорът в случая няма никаква вина и ще го оправдаят напълно, Не може да си отговорен затова, че някой се блъска в колата ти като муха без глава.
189
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така се "блъснало",че останало без далак и дроб,тези са свръх нагли,безкрайно нагли.Ако този не получи адекватно наказание,бащата да си оправи сметките,народа ще застане зад него!
188
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 194После родителя, ще го затворят за 20+ години, а онея, шашавите са гадни и отмъстителни. Нищо чудно, някой да дойде, да търси смека и от детето...
187
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детето се блъснало само в джипа с 25кч/ч ?Брахим лайката летлива
186
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъвто кметът такова правосъдието и държавата...затова сме без деца !!!кой луд ще създава деца ? Само определен електорат с права без задължения