Германия не ни връща бандит, в BG затвора – кошмар!

32-годишният продавал марихуана, делото се влачи
Обновена: 22 май 2018 19:47 | 22 май 2018 19:47, Камелия Цветанова
7
Германия не ни връща бандит, в BG затвора – кошмар!
Снимка: Булфото, архив

Германските власти бавят изпълнението на издадена от Добричкия окръжен съд Европейска заповед за арест заради съмнения за лоши условия в българските затвори, съобщиха от пресцентъра на институцията след поредно заседание по дело срещу подсъдим за държане и разпространение на наркотици.

Срещу 32-годишния Велин е повдигнато обвинение, че през октомври 2013 година в добричкото село Карапелит при условията на продължавано престъпление е продал марихуана на стойност 452 лева.

Той обаче се укрил от съдебно преследване и е била издадена Европейска заповед за арест, като впоследствие той е задържан в Германия по разследване за трафик на хора.

Окръжният съд поиска от компетентните власти след приключване на разследването в Германия българинът да бъде върнат у нас, за да продължи воденото срещу него наказателно производство, посочват от пресцентъра.

В отговор на искането е постъпило писмо от Главна областна прокуратура в Кьолн, в което се настоява за допълнителна информация: в кой затвор ще бъде настанен българският гражданин в случай на екстрадиция и дали мястото за лишаване от свобода отговаря на минималните стандарти на Европейския съюз.

Окръжният съд е изпратил уточнение, че мъжът ще бъде приведен в затвора във Варна, където преди година е извършен основен ремонт на жилищни помещения, като е спазено и изискването за минимална площ от 4 квадратни метра за всеки лишен от свобода.

В Добричкия окръжен съд все още няма отговор от Федералната република докога ще им бъде необходим българският гражданин, образувано ли е производство по екстрадиция,ще бъде ли предаден той и кога. Съдебният състав обяви, че ще поиска официален отговор по тези въпроси и отложи делото за 27 юни, информират от съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
6
 
! Отговори
До Кекс преди 5 години
Прави си,но донякъде...Няма как затвора да е опасен мръсен и пренаселен и да влезне 20 годишно момче продало трева за 500 лв например и вътре да го съсиптчят психически и физически *** и изверги,говоря по пронцип,иначе ако всички вътре са убийци изнасилвачи педофили е ок да е гадно място,но за жалост има и с доста смешни прегрешения които не заслужават да им се прецака живота
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да им ги пратим всичките докато направим ремонт : D
5
0
 
6
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Ми да си го държат там на издръжка ,даже цялата *** нашенска там да им пратим като толкова жалеят за тях ;) !!!
4
4
 
8
 
! Отговори
КЕКС преди 5 години
Абе затворът не е санаториум бе! Идеята на затвора е да ти е гадно, когато си вътре, така че да направиш всичко възможно да не повтаряш грешката си и да не влизаш пак там. Занданът трябва да е мръсен порутен, пренаселен, опасен.
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами да си го отглеждат там тогава.И без него българския данъкоплатец хрантути доста престъпници в затворите!
2
2
 
14
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тея па наще що са напъват толкоз.И него да храним.Да си лежи в немско
1
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като са загрижени да дадат пари да ги обърнем в 5 звездни хотели да кихат 20 млрд евро също да кихат още 20 млрд евро за командировъчни за шофьорите на Макарон и да не плямпат много. Да си финансират идеите и изискванията аман от господари като нямаме премиер с топки да ги сиктирдоса тъй ще е.