Командосът, убил ченгето с нож, се разкая в съда, но...

Красимир Елдъров цитира заканите на мъртвия полицай към клиента си
23 май 2018 14:52,
51
Командосът, убил ченгето с нож, се разкая в съда, но...
Снимка: podtepeto.com

Младши сержант Ангел Желязков от 68 бpигада Специални сили влезе в съда, след като е в ареста от неделя за умишлено убийство на полицая Добpомиp Лазаpов.

Военният пробол полицая след разправия заради Люба Алексова - дознателка в РУ Карлово. От болницата "Св Георги", където беше настанен 45-годишния Лазаров, по-късно съобщиха, че е починал.

Днес се очаква Пловдивският военен съд, който се ангажира със случая, да обяви решението за командоса.

Адвокатът на подсъдимия Красимир Елдъров обяви в съдебната зала, че полицаят Лазаров не за първи път се заканвал на командоса Желязков.

Една от заканите била: "Педерастче малко, ще те убия!".

Той добави, че в неделя вечерта също е имало обаждания от страна на полицая до командоса, в които той му е казал, че ще дойде да се разберат.

Още по темата

"Недей идвай, не желая да имаме конфликти", отвърнал Желязков. В крайна сметка обаче в 23:30 часа в неделя полицаят отишъл пред блока му на бул. "Александър Стамболийски" в Пловдив.

"Той се е подготвял да го нападне, защо иначе е бил толкова път от Сопот до Пловдив", попита адвокат Елдъров.

По думите му командосът е извадил нож, за да защити не само своя живот, но и този на дознателката Люба Алексова, която до този момент е била с него.

Защитникът посочи, че след като е намушкан полицая, командосът му е оказал помощ, съдействал е да бъде качен в линейката.

"Какво направи, бе човек?" - били думите на полицая. Командосът му отвърнал: "Нали ти казах да не идваш, опропасти ми живота".

Адвокат Елдъров попита в залата и защо разследващите не дават информация къде е оръжието на полицая. Той изказа съмнение, че служителят на реда не е отишъл пред блока на военния невъоръжен.

От своя страна прокурорът Ангел Узунов посочи, че във фаталната нощ командосът е носил в себе си два ножа. Единият е бил джобен, сгъваем, с надпис "Гербер" и сувенирен.

С втория нож е пробол съперника си. Обвинителят подчерта, че до момента има само едно категорично доказателство за отправена закана за убийство от страна на полицая към военния. "Това е станало на 17 или 18 май, а не в деня на инцидента", уточни прокурорът, цитиран от "24 часа".

Самият командос се разкая пред военния съд: "Не съм имал намерение за конфронтация. Всячески се опитах да избегна конфликта, но не успях. Защитавах се. Действах при самозащита. Моля за по-лека мярка за неотклонение. Съжалявам за случилото се", заяви Ангел Желязков.

Очаква се Пловдивският военен съд да обяви решението в 15:30 часа днес.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
със сигурност преди 5 години
Всички бели стават за жени
46
1
 
2
 
! Отговори
диверсии правят преди 5 години
предварително с е проверяваше дали готвения за убииство експерт е въоръжен.Следва придвижване на полицаите до жертвата.Обсебенит е въоръжени се държат в жълт видим обем докато не направят белята.Вижте сниман обем около оня който стрелял срещу нападнало го униформен от колата..Провеждащи диверсията не виждат сцената но я слушат и следят обемно..Сле д исключване на оръжието автомобилите трудно палят.
45
0
 
2
 
! Отговори
Има диверсия преди 5 години
ПО онова време ползваха експериментални оръжия з а обемно проникващо обсебване на полицаи с цел набеждаване и арести на важни експерти вкл от най секретните ни части .Диверсантите/англо говорящи/ следяха и насъскваха полицаите с холограмно оръжия.Ползваха обемно обсебващо оръжие което при активиране обсебваше обем около полицаите с цел убииства .При прослушване на записи се чува отлично кога с е включва оръжието жертвите почват да говорят несвързано с променен тембър на гласа.
44
3
 
9
 
! Отговори
Не си струва преди 5 години
Умния и мъдър силен мъж остъпва. Чичето ми беше казал никога да не се биеш за момиче и да я гониш да тичаш по дир нея. Жалко , мацето бие на очи ама видя какво стана. Не си струва за едно .че да умреш.
43
5
 
2
 
! Отговори
тоти преди 5 години
Има ножове и нокторезачки...явно е отишал не да му реже ноктите а главатаи това си е чисто обийство .Незнам на кви се правимев или всички сте *** като тия шапкажии.
42
2
 
16
 
! Отговори
Емо преди 5 години
Не виждам защо Ангел трябва да се разкайва. От изложеното дотук ми се вижда ясно следното: полицаят изневерява на жената, с която живее; после прави секс 2-3 месеца с друга и иска нещо повече; после започва да тормози и заплашва мъжа, с когото е живяла и живее въпросната дознателка; намира му адреса и телефона вероятно чрез незаконна справка в БДС-а; директно му заявява че ще се саморазрави с него. И го прави. Само аз ли виждам поне четири нарушения на закона? Изневярата отделно.
41
0
 
17
 
! Отговори
Бай Петко преди 5 години
*** смърт на *** ,нагъл и изперкал полицай.Какво е търсил в Пловдив да нахалства в чуждо семейство,нали си е имал свое-живял е с детската учителка.Изживял се е като расов нерез на когото всичко е позволено.Тази фатална дама не му подхожда по никакъв начин.Утешил я е малко докато мъжът и е на мисия,ОК -достатъчно.Командоса е действал при тотална самозащита -на живота и на семейното си щастие.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Иронията е, че жената след време ще се задоми и ще продължи напред,а мъжете приключиха курса.
39
0
 
20
 
! Отговори
aнонимен преди 5 години
Тези от МВР като цяло са самозабравила се банда!!!!! Никаква работа не вършат. Само се крият по храстите и снимат за глоби!!!!Сега момчето от армията ще страда излишно заради една к....а и един самозабравил се полицай......
38
1
 
13
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Уникални кадри в МВР и бивши военни... ЛЮБКА на 30-тина години дознателка с двама любовника единия на 68 бивш военен, а другия само забравил се редови провинциален полицай(полицайче) снимащо се на бюрото със слънчеви очила.... Ясна ли е вече картинката, срам, срам, срам.... И ми излязли после да обясняват за скъсани те си кубинки
37
0
 
13
 
! Отговори
Пичкар преди 5 години
И сега?Единият у гроба,а другия у затвора.А кака Люба ше си строши шошонката от кецкане,*** хората братми.
36
1
 
10
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
По принцип ченгетата са една идея по прости от военните ***.....ама важното е ,че гювендията на старини ще разправя на унуките каква убавица е била и кви левенти са се клали за нея....
35
2
 
23
 
! Отговори
Шошо Бошо преди 5 години
Боли ме *** кой кого е утрепал! Мен умрялата държава ме уби достатъчно за да изпитвам и най малкото състрадание към този или онзи! Държава ли казах!?? ......съжалявам!!!!
34
0
 
15
 
! Отговори
:):) преди 5 години
убийство е, съд ще има и присъда.Но. Едно големо Но. Тоз убития къде е хукнал в Пловдив. На 45 г какъв нагон го е накарсл да се ежи на младока от спец наза. Седи си у дома и си гледай жената и децата къде си хукнал да се ежиш. А съм сигурен че и тримата се знаят още от Карлово. Този момък твърдо е бил в Карловската бригада преди да стане Рсмбо в Пловдив. Обаче каката не е отишла в Сопот а в Пловдив....извода ????
33
0
 
30
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Аз пък не мога да разбера,как ще ходиш да се саморазправяш с мъж,чиято жена харесваш..Те да не са някъви животни та да се бият за женска? Има си маса сядат и се разбират. Щом тя не може да вземе решение, развод и толкова. Какви са тези триъгълници? Явно толкова им бил акъла.
32
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък не мога да разбера,как ще ходиш да се саморазправяш с мъж,чиято жена харесваш.Ако тази жена го е харесвала,щеше да бъде с него,а нямаше да си стои при мъжът.На 45 години човек,а какви детски работи върши.
31
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука неам думи. Военни брато, и двамата военни. Манталитет. Жалко за убития. Ако пък някои се радват на това убийство, пак неам думи.
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само простите хора решават проблемите си с груба сила така, че да ги хванат. Иначе, само тези на коиуто им стиска решават проблемите си с груба сила, а умните го правят без да ги хванат.
29
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пича не е трябвало да си слага главата в торбата за една жена. *** много. Ако е бил персонално засегнат е трябвало да си ги очисти скрито и потайно докато са заедно със жена му. А той е действал на гореща глава. Не е професионалист, вероятно.
28
0
 
14
 
! Отговори
Бива ли заради жена преди 5 години
или мъж да си съсипеш живота? Ами ако имаше дете, апартамент, кола- на името на двамата? И така сме се развеждали, но и през ум НЕ ни е минавало НЯКОЙ някого да убива!!!( или другите простотии- да залива с киселини..)Явно, че тези бойци са на мнго ниско ниво- това е ЧОВЕК, не е собственост.Ходела с двама; казваш й ( му) "чао" и нИКОГА не се връщаш.. Не да се молиш, обясняваш....заплашваш.. и това.. заради някакъв секс...Простотия.