Заради неясноти: Върнаха делото срещу Боршош за НДК

Обвиняемият не можел да разбере в какво е обвинен
18 юни 2018 17:30,
12
Заради неясноти: Върнаха делото срещу Боршош за НДК
Снимка: архив "Булфото"

Софийският градски съд върна на прокуратурата делото срещу бившия шеф на НДК Мирослав Боршош и бившия председател на Съвета на директорите на НДК Валентин Кръстев.

Според съда в обвинителния акт има допуснати съществени процесуални нарушения, които трябва да се отстранят, за да започне делото по същество, съобщи БТА.

Още по темата

Боршош е обвинен в умишлена безстопанственост, нецелесъобразно изразходване на над 3 млн.лв. от бюджета на НДК и сключване на 15 неизгодни сделки. Кръстев е обвинен за заплашване.

Адвокатът на Боршош Даниела Доковска обяви, че обвинителния акт е неясен и в него липсват факти. Според прокуратурата обаче, фактите и обстоятелствата в обвиненията били достатъчни по обем.

Съдът все пак прецени, че процесуални нарушения в обвинението са допуснати, както и че в него липсват достатъчно фактически твърдения. Според съдиите нарушенията в обвинителния акт възпрепятстват Боршош да разбере в какво престъпление е обвинен.

Определението подлежи на протест в 7 дневен срок.

Прокурорът по делото Ирена Ганчева коментира, че ще се запознае с мотивите на съда и след това ще прецени дали да протестира определението на съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
двойни стандарти преди 5 години
Тоя задържан ли е и ден в ареста или само Иванчева е в ареста? Щото десетки милиони са доста повече от 56 к евро.
6
0
 
1
 
! Отговори
АХЕ преди 5 години
E къ сега, човека искал луксозно хибридно возило да го вози, даваха му пари безчет и отчет от правителството на ГЕРБ и той сигурно е приемал и отчитал правилно и за ког...пардон къде да насочи тези средства. Излезнаа едни 30-40 милиона безотчетни от бюджета тук, ама доказателства видиш ли няма????????
5
0
 
1
 
! Отговори
Иванчева виновна йее преди 5 години
Съдът кога ще се срещне с умрелите да ги разпита, тия дето са сключили договорите с трънския кмет да им обработва земите. Щом е кметът във възможност да си дума с умрелите, то и съдът не требе да пада по-долу, това си е гербав съд, той може всичко.
4
0
 
2
 
! Отговори
двойни стандарти преди 5 години
Значи много изнервя пропагандата. При Иванчева е пълно с неясноти, липсват доказателства срещу нея, а се твърди голословно че всичко е ясно. Срещу тоя гербер, виден та виден, имало неясноти а милионите ги няма.
3
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е как не е ясно че съдебната система е средство за саморазправа на имащите власт, а не пратеник на Темида.
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го вкарат в затвора, ама утре! Такива като него, Софиянски, Бат'Ваньо и другите от бандата им не ги вкарват в затвора. Те излизат от съда чисти и пухкави като току-що излюпени пиленца. Всъщност Мавъра и до съд не стигна.
1
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и кога ще се проясни за какво иде реч?иначе на всички останали е ясно че става въпрос за крадене.