Винзаводът на Миню Стайков в Церковски пак ще работи

Тази вечер ще отвори врати за производство, реши съдът
27
Винзаводът на Миню Стайков в Церковски пак ще работи
Работници от заводите протестираха и днес. Снимка: Булфото

Тази вечер ще бъде отворен винзаводът в село Церковски. Фабриката за спиртни напитки в Церковски и заводът за бутилиране във Венец остават запечатани за още един ден. Това реши Районният съд в Карнобат за затворените от Агенция "Митници" алкохолни фабрики, съобщи bTV.

Още по темата

По-рано днес служители на затворените обекти, свързвани с бизнесмена Миню Стайков, опитаха саморазправа с митническите служители.

Работниците, които са на смяна, дойдоха в завода, но не започнаха работа. Те скандираха:"Искаме заплати! Отворете ни завода!". Напрежението ескалира и се пренесе към митническия екип.

"Искаме митничарите да не стоят, а да тръгнат да събират доказателства, защото няма такива! Ние сме затворени с едно телефонно обаждане!", категоричен беше Динко Христов, главен механик.

Докато край гарата жандармерия охраняваше жп линията, за да не бъде блокирана отново, протестиращите се преместиха на пешеходните пътеки в Карнобат.

На извънреден брифинг Агенция"Митници" оповести откритите доказателства. Разпространи и видео с нелегално монтирано устройство във фабриката за производство на спиртни напитки в Церковски.   

"Служители на Агенция"Митници" установяват съществуването на кран, от който може да бъде изведен краен продукт етилов алкохол, или с прости думи казано спирт, без това извеждане да бъде контролирано от измервателни средства и без да бъде отчетено", поясни зам.-директорът на Агенция"Митници" Юлиан Мирков.

"С прости думи работят митничарите:"Краде се!" – без доказателства. Как така? Аз казвам, че не се краде. Този кран се използва единствено при профилактика", отговори на обвиненията Йовко Йовков, административен директор на фабриката.

От митницата поискаха складовете да бъдат запечатани за още 60 дни. Това пренесе недоволството на работниците под прозорците на съда в Карнобат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, на селските казани монтирани капкомери, че и ограничения за размерите на казаните, а за други - цял завод с тръба "за профилактика"... Та - селските казани да си сложат тръбички "за профилактика" и като наближат избори да дават където и колкото трябва, че иначе, нали виждате...
18
0
 
1
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
До ЩирлицТе са във фабриката в Поморие....
17
1
 
2
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
А нелегални цигарки ще има ли?
16
1
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Последно-кога Прасчо ще превземе и тоя бизнес с помощта на държавата?Иначе Миньо си е дрът мошеник,ама къде бляха досега?Нека си получи заслуженото,така ще можем да се надяваме и Цветелина Бориславова да влезе в кауша някой ден,щото и нейната не е чиста.
15
1
 
5
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
И митниците да не останат по назад от другите рекетьори .Никой не го интересува какво ще влезе в хазната на държавата !! Всички се борят кой повече да вземе
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този бунак,защо се занимава с някакви цигари,ами не отиде в Калифорния да копа марихуана!?И пищов на кръста ще носи и шерифа и кмета ще му се кланят...
13
10
 
8
 
! Отговори
socialen преди 5 години
Борисов рекетира и си играе със съдбите на хората.
12
3
 
16
 
! Отговори
да не унищожават! преди 5 години
Заводът да работи без директор. Това, което произвеждат да се облага с данъци, акцизи и пр., така както е по закон. Това е готова продукция, да не я унищожават, ако трябва да отиде в плюс за държавата, да я конфискуват, за общината, бюджета, да се продаде чрез ЧСИ или където, както искат. Защо ще унищожават нещо работещо, световноизвестно, с авторитет, партньори, пазари за продукцията?!Да не прекъсват производствения процес.
11
2
 
20
 
! Отговори
Ха-ха-ха! преди 5 години
Кранът не се бил ползвал. Само за "профилактика". И му правят профилактика денонощно ;-)
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото разбирам, за митниците няма проблем работниците да си работят и да си получават заплатите. Не дават само от завода да се изнася алкохол.
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имало тръба през която алкохола не се отчитал, но никой не я ползвал. Като децата в детската градина.
8
6
 
8
 
! Отговори
Така трябва. преди 5 години
Абе затваряйте и унищожавайте нелегалната продукция! Работниците нека си работят, а заплатите да си ги търсят от шефа си!
7
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално решение на съда.Няма незаменими, нека е ясно. Бизнеса е функция на държавата, а не обратното. Да крадеш от държавата е най голямото престъпление. Скоро и други самозабравил се, ще разберат това.
6
4
 
5
 
! Отговори
софиянец преди 5 години
До Анонименпо-*** гейбери скоро не съм наблюдавал
5
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-големите КОРУМПЕТА са в съда и това всеки го знае!!!Плащаш си и НЕМА ПРОБЛЕМИ.
4
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на "независимият" съд.Далаверата продължава с пълна сила.Ветко да се връща.НЯАМ ПРОБЛЕМИ.
3
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заводът може да работи и без собственик. Собственикът може да е АД с милиони акционери или да не се знае кой е собственикът, както беше с вивател при фалирането на КТБ. Никой не знаеше чий е вивател, а те продължаваха да си продават и рекламират.
2
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тръбичица към уреда на митницата, тръбищище към нелегалните цистерни.
1
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нищо не се краде - БЕРЕ се!