Темида прогледна: Полицаят убиец все пак ще лежи в затвора!

Съдът реши, че абсолютната давност на делото не е изтекла
16 окт 2018 16:30,
61
Темида прогледна: Полицаят убиец все пак ще лежи в затвора!
Снимка: Труд

Пловдивският апелативен съд не се смили над бившия полицай Никола Ерелийски и го остави да лежи 2-годишната си присъда в затвора.

Това стана 5 дни след като окръжният съдия в града под тепетата Елена Захова отсече, че абсолютната давност не е изтекла. Същото потвърди и колегата й от по-висшата инстанция Христо Крачолов, пише "24 часа".

Ерелийски блъсна пиян и със 124 км/ ч таксиметровия шофьор Радостин Николов на 30 август 2009 г. Месец и половина по-късно той умря от травмите си.

Още по темата

След като научава, че ше лежи в затвора, още същия ден на 22 март 2011 г. Никола Ерелийски хваща самолета и бяга в Англия. Крие се от правосъдието над 7 години. Заловен е едва на 17 август т.г. и е пратен в Пловдивския затвор на 1 октомври.

Според защитата му адвокат Катина Бончева точно на 22 септември е изтекла абсолютната давност и той трябва незабавно да бъде освободен.

"Пловдивският окръжен съд абсолютно законосъобразно е преценил, че не е изтекла давността. Органите на полицията и прокуратурата са проявили изключителна активност за издирването му. Има 34 докладни записки, изтъкна Крачолов.

Решението обаче е окончателно и не подлежи на обжалване.

"Ще обсъдим възможността за подаване на жалба в Европейския съд в Страсбург за нарушаване на Конвенцията за правата на човека", коментира адвокат Катина Бончева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради съдии които злоупотребяват със служебното си положение американците са предвидили съдебни заседатели. Внасяме порно, екшън филми и всякакви джендърии оттам, а позитивните им опитности и практики не са интересни, нали?
40
3
 
4
 
! Отговори
до 51 преди 5 години
Отворило се е третото и око. Да "проглежда" Темида, че да не викаме Немезида...
39
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е, подайте в Страстбугрг!
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е, но това не значи, че давността не може да се прекъсне. Той е имал влязла сила присъда и се е укрил.Независимо дали му е изтекла давността ще възобновят делото отново това е.Може случая да е бил приклюл тогава, но сега ще го почнат наново.
37
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, неразкритото убийството не е ли вид да давност за самото убийство? Това е същото, само че по друг начин казано. Дали е давност за самото убийство или (както ти казваш) за неразривно все е едно и също. Принципа е един и същ.
36
3
 
4
 
! Отговори
До ха ха ха преди 5 години
Не си добре. Сбъркал като карал със 130 в града при ограничение 50? Това ли е сбъркано, че се е движил със два пъти над позволената скорост? По-добре спри да пишеш,че си смешен.
35
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Давност за убийство в България има, което е пълен абсурд.С две думи трепеш, някой чакаш да мине давността и се връщаш обратно в България. За жалост пълна глупост.
34
6
 
4
 
! Отговори
Иии преди 5 години
До мнение номер 34 на "k", четеш закона като дявола евангелието, ама на 100%. Вземи хубаво да си прочетеш НК, където ясно са разграничени давностите, както за наказателно преследване, така и за влязла в сила присъда....... *** история, големи капацитети се изписахте, а бъкел не хващате от право.
33
3
 
21
 
! Отговори
Пеньо преди 5 години
Този е супер страхлива мишка и лаладжия, взе се много на сериозно като стана ченге, започна да се прави на тигър и да скача на всеки, помисли се за недосегаем, веднага почна и с далаверите. Видя се обаче какъв тигър е, след като се *** от страх да влезе в затвора, да изтърпи заслуженото си наказание.
32
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дей... и пaчaта, значи! Абе, кви бoклyци се хващат да защитават убийци, бе?!
31
8
 
18
 
! Отговори
k преди 5 години
не зная що за адвокати и съдии имаме сега в нашето жалко държавенце 1в НПК ясно е написано, че давност не тече ако лицето се е укрило или ако срещу лицето вече има образувано производство
30
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом е полицай ще го оправдаят.Нали е близък до властта. Виж ако беше някой гольо, щяха да го закопчаят.
29
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде сега и убийците на турския рибар в Панделата.
28
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След две години галеви ще бъдат официално невинни по давност и ще се върнат на бял кон и ще направят партия и ще вземат властта
27
24
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Според мен давност за смъртен случай не трябва да има, защото последиците са непоправими.Все пак без да ставам адвокат на полицая трябва да се съобразим, че той 7 години не е живял нормален живот - треперел е да не го хванат, лишавал се е и се е съобразявал с много неща.Не е извършил друго престъпление !Всеки може да сбърка .. Никой не е застрахован особено от ПТП.Нямам представа дали е изтекла давността, но ако е, законът трябваше да бъде спазен и този не трябваше да лежи.
26
2
 
6
 
! Отговори
Ivan преди 5 години
До JJНе зная за " братята галеви" как е почти във цял свят има давност на съдебно преследване и издадена присъда и повярвай,че нашата давност е доста над средната като цяло за целият свят!
25
2
 
3
 
! Отговори
Веско преди 5 години
До Анонимен 16Приемам поръчки! За законодатели ще направя отстъпка в дневните.
24
4
 
12
 
! Отговори
До знаетели, преди 5 години
че полицаят от Роман, убил две жени, не само не е осъден, но е и възстановен на работа в полицията ...----------Демокрация по български....
23
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От лявата му страна на обвиняемия полицая го гледа много жално, като чели колегата му е бил трезвен и е убил кокошка и горкия той ще лежи в затвора сякаш напразно! *** си лицемерието.
22
2
 
19
 
! Отговори
Знаете ли, преди 5 години
че полицаят от Роман, убил две жени, не само не е осъден, но е и възстановен на работа в полицията ...