След побоя на полицаите – четирима роми в ареста в Сливен

Те са с обвинения за съпротива и непристойни действия
37
След побоя на полицаите – четирима роми в ареста в Сливен
Снимка: Булфото, архив

Сливенският районен съд остави за постоянно в ареста четирима от нападателите, посегнали на полицейски
екипи, съобщи БТА.

Още по темата

Инцидентът стана на 18 октомври, когато полицаите са реагирали на сигнал за силна музика в ромския квартал "Надежда" в града.

Униформените бяха нападнати, а трима от тях пострадаха от хвърляните по тях бутилки от пияни мъже.

Постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" е определена за Йонко Демирев, Симеон Борисов, Ангел Демирев и Антон Илиев, които бяха задържани при последвала полицейска акция в квартала.

Те са обвинени в непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи грубо неуважение към обществото, като и за пречене и съпротива на орган на власт.

Районна прокуратура поиска постоянния арест за деянието, извършено с особена дързост и цинизъм при двама от задържаните при опасен рецидив, довело до нанасяне на телесни повреди на четирима полицаи.

Определението може да бъде обжалвано пред Окръжен съд в тридневен срок. В такъв случай мярката за неотклонение ще бъде гледана отново на 29 октомври на втора инстанция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
MEN преди 5 години
KAKVO SHTESHE DA IM SE SLU4I NA TIJA-MURGAVITE V AMERIKA NAPRIMER,AKO BJAHA POSEGNALI NA POLIZAI? SHTJAHA DA SEDJAT V PANDELATA,DOKATO PANDELATA IZGNIE,NO U NAS....SHTE GO PODARZAT ZA 24 4ASA,SHTE GO PUSNAT-NALI E POTENZIALEN IZBIRATEL.TA TAKIVA MI TI RABOTI V NASHATA PRAVNA DARZAVA....
24
0
 
11
 
! Отговори
додо преди 5 години
И да не им се карате в полицията те вече няма да правят така .Съдиите да не направите някоя бела да ги осъдите ,
23
0
 
17
 
! Отговори
Офф! преди 5 години
Аман от неграмотност, бе! Каква медия сте вие, какви "професионалисти" работя при вас? От заглавието ви излиза, че полицаите са пребили някого - "След побоя НА полицаите..." А всъщност полицаите са били бити, следователно правилното заглавие е "След побоя НАД полицаите..." И в медиите ли назначавате тотално неадекватни калинки с купени дипломи на работа?!
22
0
 
12
 
! Отговори
месара преди 5 години
направо ме хваща яд като прочета за бити полицаи! абе тия нямат ли оръжие!?
21
0
 
7
 
! Отговори
V преди 5 години
Според мен ще става все по зле ;) Зимата идва .Работодатели нема .Няма вече и кво да се краде.Кво ли ще стане ? И не са само ромите . Нещо много кофти става . А тая зима и ония от ФЕД ще я скапят май .Тез или не знаят кои ръчки ръчкат или го правят от алчност. Големи лихви в САЩ при високи цени на петрола си е убийство .
20
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве бе хора какви са тези полицай как така ще позволят на тези да ги бият в САЩ и Русия защо никой не пише за бити полицай....тези суросинкавите трябва да се бият по главите докато им омекнат зъбите...
19
2
 
15
 
! Отговори
месара преди 5 години
Освободени ли са вече, че Боеку ще има нужда от тях на предсрочните
18
1
 
13
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 5 години
Махалата е на поне половин километър от най близките блокове - за да я чуваш музиката от там дооооста е била силна.
17
0
 
14
 
! Отговори
Георги Георгиев преди 5 години
Аз знам. Нямаше! Они много биеха на място .... а после в районното ... майката си трака ! Трябва да си много зле да нападнеш в този случай !
16
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На много места по света за подобно деяние просто щяха да бъдат застреляни. Обаче тук трябва да се харчат парите на данъкоплатците за простотии - първо ще ги арестуваме, после ще се размотава съда заради тях, накрая ако все пак ги осъдят, което е малко вероятно, ще ги храним и отглеждаме на хотел... Защо ??? Ползата от това да ми каже някой, моля!!!! Няма шанс от тия да станат хора, тогава защо е всичко това????
15
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен: преди 5 години
Искам да попитам , тук коментиращите- По времето на Тодор Живков, Знаели някой да имаше , нападнати милиционери ???
14
30
 
6
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
И аз съм против силната музика и изобщо против всякаква силна аларма , но някои хора прекаляват с " оплакванията си за силна музика " особено ако тя е продукт на ромски веселяци ! Това ,че чуваш музика от съседната сграда не означава ,че тя е силна и тормозеща ! Силната музика и изобщо силният шум се доказват само със специални уреди ! Аз през прозореца чувам чуруликането на врабчетата от вън , това означава ли ,че този шум е силен и ми пречи толкова много ,че не мога да си отпочина ?!
13
2
 
17
 
! Отговори
Алов преди 5 години
Сорос ще плати на адвикатите и ще ги пуснат !!!!
12
1
 
33
 
! Отговори
eve1 преди 5 години
Ром затвор го не плаши, трябва бичуване !За наглите роми разбира се,не всички са такива!
11
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жив е той жив е римлянина в мазата при патк.ана седи сред ци.гански ***.ви и пълшка и прави чаа.вета в сила мъжка на една страна захвърлил презе.рватив на друга тоалетна хартия на две разпрана очи темнеят глава се люшка уста псува безспир доставчика на дрога но и тоз ***.ч ще падне в бой с полицията но той не умира от него съдии и адвокати сметки правят и утре ще го пуснат и пак *** с него ще се разправят куха страна
10
1
 
37
 
! Отговори
Осман преди 5 години
В Турция един такъв депутатин си размахваше картата пред полицай и му вика:Знаеш ли кой съм аз? Аз представлявам народа. Полицаят му отговори:Аз пък съм Държавата. Не ме интересува какъв си. Щом нарушаваш реда не си никакъв народен представител.
9
2
 
16
 
! Отговори
Край преди 5 години
И сега ще им пишат протокол нали, или акт или доклад или ще им пишат ЕС разрешава на полицайте само да пишат. А Виктор Николаев се чуди що ги бият като всека сутрин привикваше полицай да обясняват що са упражнили насилие. Като че не е ясно че България страда от полицейско БЕЗСИЛИЕ а не от насилие.25 г. това сяхте - това ще жънете.
8
1
 
27
 
! Отговори
Осман преди 5 години
Няма как да има респект. Вие очаквате ромите да се респектират от полицаите. Спомнете си онази грозна сцена как един депутат уж патриот нападна полицай. Случая "извини се бе". Тогава Сидеров и Чуколов нападнаха журналист от Скат (не че защитавам винкела) и един полицай се опита да защити журналиста. Спомнете си как Сидеров му заповяда да се представи. Аз се засрамих като гледах кадрите. Ако бях на мястото на полицая направо арестуван Сидеров за възпрепятстване на работа на орган на реда.
7
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мястото на всеки закононарушител е в затвора,а ако е посегнал на полицай да лежи двойно повече години в затвора!
6
2
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И пак неправилно написано заглавие:след побоя на полицаите...?Правилно е:след побоя над полицаите.