Надзирателите искат още пари, сигурност...

Настоавят за среща с Цачева за бюджета за догодина
19
Надзирателите искат още пари, сигурност...
Снимка: Булфото, архив

Синдикатът на служителите в затворите поиска нова среща с правосъдния министър Цецка Цачева.

Поводът и този път е бюджетът за следващата година, става ясно от писмо на синдиката до правосъдния министър, предоставено на медиите.

Още по темата

От синдиката искат да разберат колко са реализираните икономии през тази година, рисковете от инциденти и опасност по отношение на личната сигурност и безопасност на служителите, както и заплаха за вътрешната сигурност на контролираните обекти.

Униформените смятат, че са нужни трайни и удачни решения, съобразно стандарти за подобряване и обезпечаване на охраната в затворите.

Не на последно място остава и искането за адекватно увеличение на заплатите.

През февруари служители на затворите от цялата страна излязоха на първи национален протест пред правосъдното министерство.

Тогава те също недоволстваха от лошите условия на труд, ниското заплащане и недостига на служители в сектора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Никакви пари не им давайте на тези връзкари!
15
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И оня ли иска,дето не успя да си разкопчае кобура,докато бягаха покрай него през парадния вход?Дигнете им ги бе!!Направо не е истина!!!
14
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде всички, държавни хрантутници, сега се иска! Сега се прави бюджета и който не крещи повече от другите - може и да не го чуят. Хайде всички да плашим с протести или да "пием кафе" на жълтите плочки, че иначе трябва да ходим да работим в частния сектор, а там СЕ РАБОТИ и се плащат данъци и осигуровки. А това топло държавно местенце татко ми го е завещал, още дядо едва се е докопал до него и е оставил нивата на село. Искайте - сега му е времето!
13
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпросните далавераджии да се скрият някъде. На всички им е ясно какво става по затвори и арести и защо сума народ безделници и не ставащи за нищо плaзмодии търчат да работят там... Посред бял ден бягат затворници като на парад. И не ги е срам великите надзиратели да искат увеличение?! Увеличение се дава при постигнати резултати. При тях има антирекорди по простoтия...
12
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Що за наглост?! По стечение на обстоятелствата съм общувал с подобен индивид- надзирател. Мисли се за милиционер, а реално сменя пoдлоги на затворниците. С капацитет на хигиенист с осми клас образование. Не го е срам да се хвали как се натикал да работи там заради подкупите, които му дават арестантите. Погнусих се от този човек... Заплаши ме как щял да ме арестува- беше пиян, разбира се. Паднах от смях. Казвам му, че нито ми е на социалния статус, нито на нищо, че дори да говори с мен.
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ние искаме!
10
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КонстантинГавазите само искат, а какво дават насреща?всичко каквото им потрябва на затворниците :)
9
2
 
6
 
! Отговори
мак преди 5 години
Коментар на валерка?
8
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А защо Наглата Тиква за 10 години управление не направи поне един затвор!?? При толко много роми на глава от населението трябва достатачно затвори, а не да им давате пробаций защото няма място в затворите и ромите виждат, че са безнаказани! ЗАЩО????Нагла-Тикво ЗАЩО??????
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
само за чистачките, особено онази смела и решителна жена, която не напълни слипове, за разлика от колегите си!
6
5
 
11
 
! Отговори
месара преди 5 години
е то се знаеше че ше искат още, дай им веднъж и те смятат че могат пак да искат. и тия дето системата ги убивала (майките), бъдете сигурни че до година ше искат още! сега почва надпреварването - кой да иска ОЩЕ! другарката "истината" нинова няма да спре да разпалва огъня!!!
5
5
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Имало по-нагли и от "кресливите" ...
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе то кво стана - всеки недоволен - заплаква.
3
1
 
24
 
! Отговори
Anon преди 5 години
Да им вдигат заплатите като затворниците престанат дс си излизат през главния вход. Сега се сетих- кво стана с тоя дето избяга парадно през главния вход? Хванаха ли го после?
2
6
 
17
 
! Отговори
Константин преди 5 години
Гавазите само искат, а какво дават насреща?
1
4
 
28
 
! Отговори
Я преди 5 години
На който не му изнася да се изнася