Заради една цигара... 20 г. затвор за убийството на Алекс

Валентин Маринов получи присъда година след инцидента
Обновена: 14 ное 2018 20:06 | 14 ное 2018 18:30, Александър Попов
28
Заради една цигара... 20 г. затвор за убийството на Алекс
Снимка: Булфото

33-годишният Валентин Маринов получи от Окръжният съд в Русе присъда от 20 години затвор при първоначален строг режим за убийството на 18-годишния Алекс от град Бяла, съобщи БТА.

Трагичният инцидент се разигра заради една цигара. Алекс бе приет с тежка черепно-мозъчна травма в болница на 9 юли миналата година, след сбиване с група роми. На излизане от местната дискотека те му поискали цигара, а той отказал.

Още по темата
Заради случая в града в продължение на дни бяха организирани протести.

Според прокуратурата около 5,50 часа Валентин Маринов нанася удар с ръка на Алекс Ангелов в центъра на Бяла, на излизане от дискотека, при което младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. Пострадалият е откаран в болницата в Русе с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота. Въпреки усилията на лекарите да го спасят, Алекс Ангелов почина на 15 юли 2017 г. След инцидента на Валентин Маринов му бе наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" и бе приведен в затвора. Заради случая в Бяла в продължение на три дни бяха организирани и протести.

В залата прокурорът по делото поиска 20 години затвор при първоначален строг режим. Според него става дума за умишлено убийство по хулигански подбуди. Той бе подкрепен и от повереника на гражданския ищец и частен обвинител, който поиска да бъдат присъдени общо 500 000 лева неимуществени вреди на родителите на момчето.

Според адвоката на Маринов оспори обвинителния акт и заяви, че квалификация за извършено умишлено убийство по хулигански подбуди не отговаря на доказателствата по делото.

По думите му, престъплението е извършено при условията на силно раздразнение, предизвикано от Алекс, има умишлено нанесена лека телесна повреда, следствие на която е настъпила смърт по непредпазливост. Великов посочи, че обвиняемият е защитил своя племенник, който бил ударен от Алекс.

В съда стана ясно, че според химическата експертиза и обвиняемият, и жертвата са употребили немалко количество алкохол.

Съдът реши, че Валентин Маринов трябва да плати общо 200 000 лева неимуществени вреди на родителите на починалото момче.

След като присъдата бе произнесена, адвокатът на Маринов заяви, че тя ще бъде обжалвана пред Великотърновския апелативен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
17
 
! Отговори
Някоя си преди 5 години
Само смъртното наказание и публичен линч за такива провинения, днес е Алекс, утре това може да се случи на друг , като няма ефетивна присъда, джигити, убийци, нападатели и разни дрогирани *** ще продължават смело с такива деяния.Това е България! Не Ви харесва, нали?!
14
1
 
33
 
! Отговори
Пищов решение преди 5 години
Само оръжието решава проблема. Всичко друго е слабост. Съда е слабост. Само оръжието е сила. Говоренето е слабост в съда никой не те разбира. Тегли му един куршум и готово.
13
1
 
27
 
! Отговори
Ананимна преди 5 години
ВРЪЩАНЕТО НА БИБЛЕЙСКОТО ПРАВОРАЗДАВАНЕ ЩЕ ПРОМЕНИ СВЕТА КЪМ ДОБРО.ОКАЗВА СЕ,ЧЕ ЦИВИЛИЗАЦИЯТА И ДЕМОКРАЦИЯТА НЕ Е ЗА МНОГО ХОРА.ЗАТОВА ДА СЕ ВЪРНЕМ КЪМ ИЗВОРА.
12
1
 
37
 
! Отговори
Берба преди 5 години
Не е за една цигара. Чудили са се за какво да го заядат, за да го утрепат. Всякакъв може да е поводът - даже зареди шапка или панталонче
11
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Следващият протест няма да е за бензина, а за правосъдие. Има нужда.
10
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега го затворете в килията с Викторио който разстреля жена си детето си.
9
1
 
55
 
! Отговори
нямям думи преди 5 години
Защо при Тодор Живков тия роми не правеха такива номера Въжето не им мърдаше Сега на 12 години раждат деца Браво на управията ни
8
6
 
7
 
! Отговори
мхм преди 5 години
Пушенето убива... Доказано !!!
7
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази "медия"винаги е на страната на престъпниците
6
4
 
13
 
! Отговори
токо преди 5 години
До JJКато парадираш с образованието си,се научи на правилен български език,няма дума завършваща на "й" ,която да е в множествено число.Разбра ли,образования ?
5
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не покажете снимката на *** убиец, а на жертвата?
4
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не покажете снимка на убиец, а на жертвата?
3
0
 
53
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
От тях ще излежи 10 и ще го пуснат за добро поведение да убива пак ,следващия убит да е роднина на съдията по делото дано ;) !!!
2
0
 
65
 
! Отговори
Мда преди 5 години
Абсурдно е бели хора да загиват от ръцете на м****ни!И какви са тия нищожни присъди?
1
0
 
56
 
! Отговори
JJ преди 5 години
Напук на всичкото ми образование и хуманна натура, заради такива случай си мисля, че един куршум от народния съд решава 20 години хрантутничество на този + 1-2-3 осъждания за нехуманен затвор предвид етноса на извършителя!