Психопати вкъщи! Ревнивци удрят, душат, колят…

Стефан и Виола – съжителство със съмнения и смърт
20 ное 2018 07:20,
51
Психопати вкъщи! Ревнивци удрят, душат, колят…
Стефан Станев в съда. Снимка: Булфото

Той от 13-годишен злоупотребява с марихуана. Разведен е от 2013 г., има и дете. Лекари от Държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" му поставят диагноза "биполярно афективно разстройство" през 2015 г.

Тя е студентка в Датския колеж в София и работи във фитнес. Любовта между 28-годишната Виола Николова и Стефан Станев, на 29 г., пламва във Facebook през март 2017 г., когато се запознават в социалната мрежа. Не след дълго стават гаджета и младата жена отива да живее в апартамента на Станев в столичния кв. "Св. Троица".

Съжителството им обаче е съпроводено с постоянни крясъци, чувани и от съседите в блока. Станев има съмнения, че любимата му изневерява. Въпреки това пред свои познати той афишира, че има сериозни намерения за общ живот с Виола.

Още по темата

На 22 юни 2017 г. младата жена си ляга по-рано от Станев. Той се шмугва до незаспалата още Виола на разсъмване. Преди това рови в лаптопа ѝ и прочита нейни чатове с други мъже, които в главата му подбуждат мисли за изневяра. Прави опит да говорят. Пита я: "Има ли нещо?" Тя отвърща: "Не". Разговор не се получава. Станев се вбесява, започва да я удря с ръце.

Взима метален стик за голф от стената и го вдига над главата си. Застава до леглото, готов да я цапардоса. Уплашена, Виола извиква: "Извинявай, съжалявам. Моля те, спри! Недей!"

Станев я удря силно по лявото слепоочие. Стикът за голф се счупва и в ръката му остава металната дръжка. Виола започва да губи много кръв, но диша, вижда и чува. Тогава 29-годишният мъж премества тялото ѝ от спалнята на земята и я удря втори път в главата с дръжката на стика. Хваща я с две ръце за шията и започва да я души. Отива до кухнята и взима назъбен нож и с 20-сантиметровото острие я пробожда. Станев я ръга много пъти във врата.

Връща се в кухнята и грабва втори нож, с който пробожда гърба ѝ на 3 см дълбочина вдясно от гръбначния стълб. След това взима и трети нож. С него нанася удари в шията на Виола. Една от порезните рани е от средата на врата към гръкляна, опитвайки се да отреже главата ѝ. Острието на хладното оръжие обаче остава забито в шията на Виола, а пластмасовата дръжка в ръцете на Станев.

Извергът завива мъртвото тяло на Виола със сиво покривало. Поставя плюшена играчка котарак върху трупа ѝ. Отива в съседната стая, пуши цигара марихуана и си пуска музика.

Към 8:30 ч на 23 юни м.г. Станев се обажда на приятелката си Невена. Вика я с обяснението, че има нужда да поговори с някого. Когато тя пристига, той я посреща пред блока и двамата се качват в апартамента. Невена пита къде е Виола, но 29-годишният мъж мълчи.

Когато настоява да разбере какво са правили предната вечер, Станев обяснява, че легнал до Виола и усетил как кракът ѝ трепнал. После с движение на ръката показва на Невена, че е прерязал гърлото ѝ. Спокойно и хладнокръвно заявява: "Аз я убих!"

Отвежда гостенката до стаята, в която лежи мъртвата жена. Но не вдига завивката, метната отгоре ѝ. След кратък разговор Невена разбира, че Станев няма да се предаде веднага и си тръгва. Преди това пушат по цигара. Невена му казва, че това, което е извършил, е ужасно, и трябва да иде в манастир за спасение, преди да бъде задържан.

Към 15 ч Невена и мъжът, с когото живее, подават сигнал за убийството в столичното 3-о полицейско управление. Станев обаче вече пътува с колата си към Созопол. Полицаите го задържат към 21:30 ч близо до яхтеното пристанище в морския град.

На първа инстанция в Софийския градски съд Станев бе осъден на 25 г. затвор по обвинение, че е убил любимата си по особено мъчителен начин и с особена жестокост. Той призна вината си и съдът бе задължен по закон да намали 1/3 наказанието, което му бе отредил - доживотен затвор. Магистратите го глобиха и с 2000 лв. заради намерени в дома му амфетамини за 502 лв. Трима столични апелативни съдии - Камен Иванов, Алексей Трифонов и Весислава Иванова, обаче смъкнаха с малко наказанието му на 22 г. и 6 месеца. Причината - първият съд приложил неправилно закона и задължителната практика на Върховния касационен съд. Сега делото е при третата инстанция.

Заседание е насрочено за 28 ноември. Ще го пуснат ли?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 5 години
Отново са играли големите пари на майка му, смъкнали са му от годинките в затвора, ама няма как да го измъкне, въпреки че се опитва да го изкара луд. Превъртел е играта отдавна.
29
3
 
3
 
! Отговори
Ориндж каути преди 5 години
Стефан от 13 г ЗЛОУПОТРЕБЯВАЛ с марихуана имал биполярно разтройство.С Виола се запознали във фейсбук.Той много я ревнувал и преглеждал лаптопа с кой говори и пише.Той я питал за изневяра,тя му казалаче няма нищо,той взел СТИКА СИ ЗА ГОЛФ и я изпр/ас//кал в главата .После с 20 см нож я наръгва (по закон тва е много важноза сантиметрите)после той взел малък 3 см(Виоло що не го взе малкия за защита,за самоотбрана щяха да те онивинят с малкия нож).Обадил се на позната пушили цигари и показал труп
28
6
 
19
 
! Отговори
бай Х преди 5 години
и кво се опитват да внушават ...че това се случва във всеки втори доми да приемем конвенцията "която ще реши всичките ни проблеми"като тая конвенция дето сме ратифицирали в "защита на детето" преди -по силата на която на една българка която има дете от южноафриканец, без да има брак с него и без да живеят заедно, и които и е разбил черепа от бой, ще и отнемат детето за да го гледа баща му в южна африка, които почти не го е виждал и не е живял със тях./това е по решение на нашият съд/
27
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, тя не си е писала със съученици, а е въртяла виртуални тръби на турчина, докато оня отатък е лъскал бастончето. Току така за нищо няма да я утепе с клъба за гоуф.
26
9
 
70
 
! Отговори
НЕ НА ИСТАНБУЛСКАТА преди 5 години
Каквото и да подбутвате, ние българите Истанбулска конвенция няма да приемем.
25
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го пуснат разбира се,а вие си разкъждавайте че тя го е заслужила.Ама всичкипсме заслужили престъпници да ни управляват
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа срама нямате ей!!!
23
0
 
3
 
! Отговори
до Гошу преди 5 години
Искаш да кажеш че е била ескорти ли
22
5
 
3
 
! Отговори
пак налагат джендър преди 5 години
А в страните приели *** ИК и дето тече превенция и пропаганда в детски градини, училища и общество по *** Истанбулска конвенция няма такива случаи ли????А шведа, дето е превенциран с *** ИК в Швеция, що риташе в главата камериерката на морето?В Норвегия превнцирана с *** Истанбулска конвенция, психиатър- педофил работещ към частни *** социални НПО служби, колко деца беше отнел от родителите им под закрилата на *** ИК и *** НПО службите???
21
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това са истински мъже, не като европейските джендераси!
20
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз ако бях и аз щях да го направя..Браво!!! Истински българин.
19
1
 
15
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Познавах я. Но защо чак сега написахте причината за убийството? И пак не сте доразбрали нещо. Ровел и е в телефона, тя си е писала във Вайбър с един турски бизнесмен, дето я обожаваше и беше влюбен в нея. Тя се виждаше с него чат-пат, като идваше. Гледаше я като писано яйце, ама тя, не та не, с тоя изрoд се занимаваше. Научих за убийството и още на следващия ден, бях с една нейна приятелка и и се обадиха да и кажат, много преди всякакви медии. От нея научих и това за турчина.
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До М26Описа силиконовите миски, не красивите жени. Но може и да харесваш обезобразени пластмасови чудовища, кой знае.
17
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Така са нещата.Някой да докладва IP адреса на това нещо до МВР.
16
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Така са нещата.Еми като си комплексиран *** естествено, че ще е с друг. Добър ден, октрихме топлата вода.
15
39
 
8
 
! Отговори
Така са нещата. преди 5 години
Е и ? Ревнивец и какво от това. Нормално е. И аз ако бях и аз щях да го направя. За съжаление сега нямам гадже. Но ако имам ще я следя дали ми изневерява. Ако ми изневери с друг ще я утрепа ще я осакатя. Аз го мисля така. Влагам си времето в работата си за да мога да изкарам пари да я направя щастлив. И през туй време тя да ме лъже че не е била с д-р ама е била с д-р убивам я.
14
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснете го. Той е бял християнин, т.е.от нашите е.
13
0
 
11
 
! Отговори
Петров преди 5 години
До Анонименкакви 40 години ? Извергът е на 29 !! ама вярно се пишат какви ли не "собствени виждания" без грам разсъдък !!!
12
10
 
1
 
! Отговори
Парите са щастие преди 5 години
Това на какво се дължи? Всички сме под цикъл. Има една поговорка. Да помагаш на някой това ще те убие. Гледай себе си. Махай ги другите. Парите и щастието и свободата това е най важното нещо за мен самия. Бъдете егоисти използвайте на макс.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разсмя ме. Защо ли не се казва "Нормативна уредба - Басейнова дирекция Черноморски район. И за да го запомни ще си направи татус на пръстите на ръката. Б.Д.Ч.Р. А на другата ръка НорУР. Абе, тия що се драскат с разни татуси като не могат да четат?