Проверяват "Арсенал" за незаконно изнесено оръжие

В завода вероятно са произведени автомати от "Оръжие гейт"
18
Проверяват "Арсенал" за незаконно изнесено оръжие
Снимка: БТА

Проверка в завод "Арсенал" в Казанлък е възложена от спецпрокуратурата на началника на служба "КОС" при Главна дирекция "Национална полиция".

Още по темата

Проверката е свързана с иззетите на 4 декември в област Стара Загора 17 автомата "Калашников", 15 пистолета "Макаров" и 12 цеви за същия пистолет, за които има основания да се предполага, че са произведени в завода и незаконно са изнесени оттам.

Това съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

В рамките на един месец службата трябва да представи обобщен доклад, в който да се отрзят направените констатации, включително има ли извършени нарушения на нормативни актове, какви са били предприетите мерки и действия за отстраняването им, санкционирани ли са виновните.

Ако проверката не може да приключи обективно в рамките на месец, предвид мащаба й, Специализираната прокуратура трябва да бъде уведомена за причините, както и за възможния най-кратък срок за приключването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: оръжиеКазанлъкАрсенал
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
4
 
! Отговори
@ #14 & 15 преди 5 години
До Анонимен: Ами защото оръжието е за износ, но не са се отчели на когото трябва и властите са пратили ордите на ГДБОП и СпП, та дори и Гешев, да им приберат всичкото оръжие. Вчера сума ти снимки направиха с премиера и нищо чудно Спиридонов да стане гл.секретар на МВР, макар че мин. Маринов хич не е приплакал за него. Сега Спиридонов и Гешев ще са на върха на славата 2-3 дни, сетне ще предадат автоматите, пищовите и боеприпасите на онези от Кинтекс или някоя друга фирма за износ и дотук.
17
0
 
3
 
! Отговори
ИванГ - продължение преди 5 години
Тази работа много мирише на оръжие за износ или остатък от изнасяно такова. Кои бандити ще използват леки картечници ЛК, сума ти автомати и резервни части за РПГ? Пистолет всеки криминално проявен може след подходящо "отчитане" пред КОС да си вземе. Ами тези 40 хил; (Гешев каза 100 хил.) патрони за какво са им? И друго: Когато вчера даваха интервю, на снимките бяха мин.Маринов, Малката Рибка, Ив.Гешев и Спиридонов.Днес от тях никой не остана да продължи разследването:само КОС...
16
0
 
3
 
! Отговори
ИванГ преди 5 години
А бре милиционери и пишман прокурори, какво ще направи началникът на служба КОС, като това е работа на ОДМВР - Стара Загора и най-вече на криминалистите от тази дирекция, които най-добре познават хората с криминално минало, работили в Арсенал и в тези домове трябваше да се търсят части за автомати и пистолети! Онези от Арсенал пък трябваше да проверят серийните номера на калашниците, защото нищо чудно автоматите да са обезопасени със заменени части. И цялата тази работа много мирише /следва
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
50-автомата без стрелци цел и подръжка от вън са си 50 автомата ,от тях някой може да изкара някой лев ,ама сега първо пандиза ,кинтите после...сега ако някой е решил да се прави ,че е предотвратил гражданска война е друго..
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма човек работещ в този завод който да няма оръжие. Цял автомат няма как да изкарат но на части спокойно си го изкарват и вкъщи сглобяват/ Все едно който произвежда мед да не си оближе пръстите когато отвори кошера. Въпроса е друг. Защо досега не са завзели власта. Това е сериозно оръжие с много муниции за него.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава на СССР, че ни даде военни технологии и не се молим за един патрон на сегашните нищодаващи съюзници. Щяха да ни продават скъпо оръжие и да сме зависими за всяка дреболия.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Тиквената хунта -само анархия,хаос и беззаконие!
11
1
 
12
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Аве ся стана ли ви ясно що Бате Ви Бойко преди избори винаги ходи на срещи с персонала на Арсенал. Пари требат за тея избори ей!
10
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До читателВсеки търговец в ембаргови зони!?....вярно бе - елементарно!!! "Читател" ти какъв вид развиващ се организъм си? Спора ли сиии...гъба ли сииии...Плесен ли сиииии???
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно има още поне 5-6 такива из страната. На собствениците на склада трябва да им приложат малко клечки под ноктите и ще си кажат.
8
4
 
2
 
! Отговори
читател преди 5 години
Малко странно изглежда този арсенал да е с търговска цел.Всеки търговец би се сдобил с куп разрешения, елементарно.За мен целта е друга.Да си спомняте за някакви чети из фейса??
7
2
 
2
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Вие забелязохте ли че българските сайтове се напълниха с руски обяви за лесно забогатяване?
6
8
 
6
 
! Отговори
прокуратурата е на х преди 5 години
Прокуратурата трябва да разпита Румен Радев и Корнелия Нинова.Трябва да се установи дали те имат пряка връзка с натрупването на арсенала.Възможно е това да е спец акция на външна организация която действа без тяхното знание и одобрение.
5
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ся директора кво???
4
1
 
13
 
! Отговори
Веско преди 5 години
Езвенете, ся като затегнат контрола в арсенал, войната в Сирия ше спре ли?
3
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И този опит за преврат организиран от Русия не успя, но Руси яне се отказва лесно!България ще е руска губерния, рано или късно.Боко го е страх да гони руски шпиони.
2
3
 
22
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Говорим за някакви смешни бройки, в същото време кораби и самолети изнасят в промишлено количество оръжие за джихадистите, съвсем легално.
1
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено пак миролюбиви са замесени, а за какво им е този арсенал и фалшивите документи сами си правете изводите.