Адвокатът на Баневи видя политика в процеса

Свидетелите – лично засегнати от семейството бизнесмени
11 дек 2018 10:30, Петя Славова
23

Делото срещу Евгения и Николай Баневи е политическо, заяви в интервю за "България сутрин" адвокатът на семейството Христо Ботев.

Още по темата

Според него доказателствата и по петте обвинения, които са им повдигнати, са недобре прецизирани и набързо събрани.

Основни свидетели по делото са бивши служители и приближени на Баневи, които са били лично засегнати от семейството бизнесмени.

"Обвиненията към тях са несъстоятелни. Очакваме решението на Апелативния съд в четвъртък. Имайки предвид, че става въпрос за престъпления от 2005 година, не мога да приема твърдението, че разследването е все още в начален етап", коментира пред Bulgaria ON AIR адвокатът.

Христо Ботев отбеляза, че изтеклата информация, че основният свидетел по делото срещу Баневи е синът на Николай Банев, е невярна.

"Той просто е разпитан като свидетел. Името му направи впечатление в залата", каза той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какво като е видял политика, нима тези измамници не окрадоха парите чрез политика ? На тази кошара България и трябват закони яки и без "вратички" от които политици и измамници да се възползват ! Бил видял политика, а не вижда ВИДИМОТО откраднато от държавата богатство чрез политика и политици ? Кой и как ще успее с честен труд да натрупа богатство за милиарди за толкова кратко време, дори не стигнал половината си житейски път ?
12
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
привет от ГерманияДа са само Баневи с мед и масло да ги храниш ! Много са рубладжиите ,които изкупиха на безценица заводите и хотелите ! Сега хем ви карат да им работите без пари ,хем крадат от където могат да докопат ! Няма оправия , комунистите-рубладжии хем ви управляват ,хем са ви работодатели , хем са във властта ,хем в бизнеса !Аз да не съм мало-умник ,че избягах от България ?! Видях ,че няма оправия и си бих шута докато не е станало късно за мене и семейството ми !
11
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз за Баневи не знам нищо друго, освен, че каквото предприятие купиха, го фалираха и разпродадоха. Те са си за затвора.
10
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега ще се изсипят един файтон мастити адвокати и ще реват като карпатски мечки , как делото е политическо. Добре това е тяхна защитна теза, но да отговорят милиардите на Баневи от къде са. Ако са от червени куфарчета раздадени от др. Луканов от БКП-БСП , значи е политическо .
9
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Перач на 1 милиард трябвало да стане президент на САЩ или председател на ООН. Гениална мисъл, гениални бизнесмени. Мадоф има 150 годишна присъда, а не стана президент на САЩ. Нашият бизнес е друг, други ценности има, друг светоглед. "Бизнесмените" се състезават да закриват и източват предприятия и да прибират парите в личните си офшорни сметки. Това е голям бизнесмен. Големият "бизнесмен" си личи по майбаха, часовника за 200 хиляди долара, по двореца, златото, диамантите и марковите парцали.
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С политика е изучил. Баща му доносник, борец против фашизма, номенклатура още от 20 - сет годишен
7
4
 
11
 
! Отговори
Харалампи преди 5 години
Всички след 1989г. са за разследване и затвор!
6
6
 
18
 
! Отговори
българка преди 5 години
Принципно кампанията срещу добре известните на всички крадливи "бизнесмени" е политическа - все спонсори на БСП-то показват последно време. За другите крадци има политически чадър от ГЕРБ!А срещу Лукойл кога ще има обвинение - единствената рафинерия в света, която от 15 години е на загуба и не е платила една стотинка данъци. А дребните търговци с павилиончетата ги съсипват за една касова бележка ! *** до *** - и няма закони за тях, крадат от 30 години и всички управляващи бъркат в кацата
5
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Га Баневи въртяха червените куфарчета - не беше политическо, сега - делото политическо.
4
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде започна се - делото политическо ... сека чакаме обвинените да се разболеят ...
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе кво стана с ветко
2
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Невинни са..Да им се изплати голяма сума и да се изпратят на Малдивите като компенсация за преживения стрес!
1
4
 
42
 
! Отговори
Гледна точка преди 5 години
Този Банев е изключително нагъл!"Кой бизнесмен, който е повече от 10 сет години няма да си позволи да купи на жена си бижюта за 230 000 лева?"Тя има бижута за двеста, карат Майбах демонстрират луксозен стандарт на живот, а фалирват предприятие след предприятие и после процеса бил политически!