Той летя – без книжка! Блъсна и уби балетиста! Кри се! 6 г. затвор!?

25-годишният Петър е управлявал колата под въздействието на кокаин и канабис
Обновена: 12 дек 2018 14:00 | 12 дек 2018 13:45, Анисия Иванова
126
Той летя – без книжка! Блъсна и уби балетиста! Кри се! 6 г. затвор!?
Архив: Булфото

Варненският окръжен съд осъди на шест години лишаване от свобода 25-годишния неправоспособен водач Петър Здравков, убил 38-годишния балетист Мартин Чикалов от Варненската опера.

Инцидентът стана на 10 септември вечерта на пешеходна пътека в черноморския град.

До наказание се стигна, след като подсъдимият призна вината си и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

За причинената смърт неправоспособният Здравков, който шофирал с превишена скорост на оживен варненски булевард, получи 9 години затвор, но след редукция заради признатата вина наказанието му бе намалено на 6 години.

Още по темата

Окръжната прокуратура поиска съдът да определи наказание над средния размер за престъплението по НК след редукцията. Това деяние се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години. Прокурорът припомни, че неправоспособният водач е бил самонадеян, въпреки че никога не е имал шофьорска книжка, шофирал е с превишена скорост и след ПТП-то е избягал.

Неправоспособният Петър шофирал преди катастрофата с 114,6 км в час по бул. "Приморски" вечерта, а в момента на удара в тялото на балетиста скоростта на автомобила му е била 77 км в час.

Управлявал е автомобила си без очила, въпреки че от детската си възраст е бил с далекогледство и е трябвало да ги носи както за близко, така и за далечно разстояние.

След пътно-транспортното произшествие Петър напуска мястото и се укрива от органите на реда. Не е бил открит на адреса на родителите си, където е бил адресно регистриран. Обявен е за общодържавно издирване. Едва на следващия ден, след разговор с адвокат, той се явил в МВР. Междувременно подал заявление за регистрация на друг адрес, на който живеел негов приятел, у когото оставал понякога да нощува.

Съседите от адреса на родителите му го описват като агресивен младеж, който след забележки за вдигане на шум, отмъщавал чрез увреждане на автомобилите им, за което е бил заведен на отчет като непълнолетен.

За шофиране без правоспособност подсъдимият е бил наказван няколко пъти с актове за административни нарушения.

Кокаин и канабис е открила съдебно-химическата експертиза в кръвните проби на Петър. Смъртта на Мартин пък е настъпила от тежка черепно-мозъчна травма.

Присъдата на Варненския окръжен съд подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
4
 
! Отговори
123 преди 5 години
Селски дрогар. Тоя си е за бесилото.
108
1
 
1
 
! Отговори
Надя преди 5 години
Българските "Велики" мъже на пътя - всъщност първични зверове, убийци и простаци!
107
3
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
.kolko prost ..triabva da si za da plesnesh takova zaglavie ?!?!!
106
0
 
13
 
! Отговори
читател преди 5 години
Този съд наказва, или ни тласка към саморазправа?Или просто издевателства над населението?
105
2
 
11
 
! Отговори
еди кой си преди 5 години
Един прЕател пита ако блъсне и убие Б.Б. дали и той ще получи 6 години. Казва, че до 10 би се жертвал
104
0
 
13
 
! Отговори
Гост преди 5 години
вкарайте в затвора скапаните съдии за нищо не стават, аман вече прогнила държава само прибират рушвети а убийците се разхождат на свободаза тоя убиец минимум 20 години строг затвор без право на замяна или помилване
103
1
 
8
 
! Отговори
Мецка Мачева преди 5 години
Реформата в съдебната система е завършена
102
1
 
11
 
! Отговори
Аноним преди 5 години
Препоръчвам : " Убиец, пуснат предсрочно насилвал жена. И сега ? "Все по-често ще четем подобни статии . И все по-често ще чуваме - А СЕГА ? Съдиите си гледат джоба, на ченгетата не им пука ,политиците само блеят .... ако продължим с овчето си търпение ще дойде ден когато ще ходим по покривите на прибежки и припълзявания за да си купим хляб от магазина .
101
1
 
10
 
! Отговори
месара преди 5 години
Чудесен пример за либерал-демокрация. Животът на вашите близки струва не повече от шест години. Газиш, излежаваш и сме на чисто. Демокрация и гербав съд, господа. Вие го пожелахте.
100
1
 
12
 
! Отговори
Мухаха преди 5 години
Ще излезе след 2-3 години за "добро" поведение И АКО МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ ХОДИ ПЕША ИЛИ ЧЕ НЯМА ДА СЕ ДРУСА .......Правете си застраховки "Живот' ........ ама да не е от "Олимпик" .
99
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В *** и раша е така!Това ако е в САЩ, не му мърдат 50 години пандиз!Защо не покажете, кои са тези честни съдии?Най-големият проблем на БГ е съдебната власт, МВР и прокуратурата!Разядени са от корупция от соло до горе!
98
6
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
До Анонименчовеко,прав си, но стига с тоя "комунизъм"!!!!В България НИКОГА НЕ Е ИМАЛО ТАКЪВ!!!!..Научете се най-после да наричате нещата с истинските им имена!
97
0
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
м/у другото,самата Конституция мяза повече на "манджа с грозде",отколкото на някакъв Закон...При това основен.Какво имам предвид?..-Ами много от текстовете в нея се ОБЕЗСМИСЛЯТ още "на втория ред"...Ето пример:-"Чл. 30. (1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.(2) Никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или на друго посегателство върху личната му неприкосновеност освен при условията и по реда, определени със закон."..Е,как ви се вижда?..Хем не може,хем може
96
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиваш Човек- 6г.затвор?!?!?!?Нагрубяваше милиционер-6 г. затвор?!?!?!Е.ати и държавата в която комунизма не си е отивал!КОРУПЦИЯ И САМОУПРАВСТВО!
95
0
 
18
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
Конституция на Р.България:-Чл. 28."Всеки има право на живот. Посегателството върху човешкия живот се наказва като най-тежко престъпление."..И така...Според Конституцията излиза,че възможното най-тежкото наказание в Б-я е..6 /ШЕСТ/ години лишаване от свобода?!..Или някой друг се смята за самата Конституция и определя правилата?
94
0
 
31
 
! Отговори
не съм изненадан преди 5 години
това е момче на наши хора, нищо ,че е бил дрогиран яко ,неправоспособен и кара като Фитипалди, бяга от местопроизшествието но СИ Е ПРИЗВНАЛ !!
93
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще ви останат само финландците в тая държава. Успех ви желая...
92
2
 
24
 
! Отговори
TheCrow преди 5 години
Съдиите ни са за затвор толкова хора пуснаха или уж "наказаха". Полицията ги хваща, съдията ги пуска... Затова сме и на това дередже!
91
0
 
43
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
6 години за убийство от човек без никога да е имал книжка, с проблеми със зрението и не носещ очила, дрогиран, вероятно и пиян и със 60 км над ограничението и избягал от произшествието. Браво! Те 5 години дават само за интернет пиратсво, а тая *** сигурно и година няма да лежи.
90
1
 
41
 
! Отговори
съдия преди 5 години
Още малко да се беше бръкнал и щеше да мине с услована - ама ей на скрънза!