Темида иска: Ценко Чоков да се върне в ареста!

Имал разрешение да отиде на... зъболекар
18 дек 2018 16:15,
23
Темида иска: Ценко Чоков да се върне в ареста!
Снимка: кадър Нова тв

Прокуратурата поиска съдът да върне в ареста бившия кмет на Галиче Ценко Чоков. От 26 септември той е под "домашен арест", но след публикации, че вечеря в ресторант, прокуратурата се самосезира.  От държавното обвинение съобщават, че е постъпила информация от МВР, че Чоков вече не го придвижват с болнична носилка.

Още по темата

Вчера Ценко Чоков е имал разрешение да се отклони от мярката „домашен арест“, но за да посети стоматолог, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"Вчера беше разпространена информация, че около 19.30 ч. Ценко Чоков се е намирал в столично заведение. Тази информация беше потвърдена и с докладна записка от СДВР. Според сигнала лицето е установено в заведение в кв. „Драгалевци“ във видимо отлично здравословно състояние", посочи Арнаудова, пише "Фокус".

"А със сигурност заведението, в което е установено лицето, не е стоматологичен кабинет“, заяви Арнаудова.

Тя обясни, че е налице неизпълнение на мярка за неотклонение, което е основание за прокуратурата да поиска от съда промяна на мярката за неотклонение в по-тежка.
 
Ценко Чоков е осъден на първа инстанция за причиняване на средна телесна повреда, отвличане и палеж и е с присъда 4 години и шест месеца затвор.

Районната прокуратура в София се е самосезирала и образува наказателно производство за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков в съда.

Обвиненията срещу Чоков дойдоха след серия от репортажи от село Галиче и обвинения от страна на негови съселяни за тормоз, включително и за палеж на автомобили.

Като начало скандалният кмет на Галиче стана национално известен при провеждането на местните избори, когато заведе на курорт част от съселяните си, а тържеството за победата му на изборите беше с впечатляващо музикално оформление.

През октомври 2017 г. ВАС реши, че Чоков вече не е кмет на Галиче. Решението на ВАС беше след повече от четири месеца след постановлението на административния съд на Враца. Върховните съдии потвърдиха решението Ценко Чоков да бъде отстранен от поста.

Съдът тогава отмени решението на Общинската избирателна комисия от началото на май месец, която се позова на правото на Чоков да ползва неплатен отпуск и остави скандалния кмет на поста му, отменяйки решението на ЦИК за предсрочно прекратяване на мандата му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
4
 
! Отговори
... преди 5 години
Искам три неща. 1 - Понеже се прави на много голям тарикат, присъдата му да се увеличи от 4 на най малко 10 години. 2 - Присъдата да е ефективна, не условна.3 - Ако пак почне да се мъкне на носилка и да казва че е много болен, да го вкарат в болница и на живо по 24 часа да предават от стаята как го лекуват. За всяко едно заболяване да го тъпчат с лекарства, да бъде на системи и там още каквото трябва. Да види той на здраво тяло, като го тъпчат с всякакви лекарства, как ще се чувства тялото му
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това приемливо ли е за една прилична държава?? Нямаме ли затворнически болници където да се лекуват затворниците?? Скапана държава и още по скапана съдебна система.
14
1
 
5
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
Еееее айде сега, след зъболекаря е пробвал ремонтираното от него.
13
2
 
11
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Сега ще се дъвка дъвката Ценко ,за да се покрие глобата от 77 000 000 евро ...
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе пак ли тоя бе? Колко години вече санаха? Ще линчуваме и него и продажните съдии накрая!
11
1
 
13
 
! Отговори
панчо преди 5 години
защо не са въведени гривните за дистанционно следене на лица под домашен арест?тя топлата вода отдавна е открита особенно на запад на нас ни остава само да ползваме подобни ефектни методи
10
1
 
13
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
сега ще вземе да излезе че тази снимка била направена преди няколко години далеч преди времето на арестуването му особенно ако на масата с него седят съдия,прокурор или нещо подобно
9
1
 
15
 
! Отговори
Джизъса преди 5 години
Ей ,тоя айдук нагъл. Нека дойде у Перник да го суровакат и после да го водят на стоматолог
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е в страната на мутрите - осъдени вилнеят по барове и ресторанти. Неосъдени, а само обвинени лежат в ареста като животни. Мутри долу!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Начи бехме седнале със заболекаро да говорим за зъбите и ония журнаглисти веднага ни снимале.
6
10
 
5
 
! Отговори
хаха преди 5 години
Ама какво толкова е направил тоя селски кмет бре, какво се заяждате с него и отклонявате вниманието на електората? Защо ни занимавате с човек който просто е искал да разпусне малко, какво се заяждате с него? Насочете вниманието си към топ престъпничките в републиката, те са важни, те не трябва нда избягат, те трябва да бъдат осъдени, защото са абсолютни престъпнички!
5
0
 
9
 
! Отговори
12345 преди 5 години
Абе хора, нали трябва да пробва зъбите!
4
0
 
37
 
! Отговори
мак преди 5 години
Бг правосъдие е кръгла нула, що се отнася до такива като него. Смешна присъда за сериозни престъпления, а накрая тоя се подигра на всички и отиде на кръчма. СмЕх.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Объркал зъболекаря с ресторант.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за подпалените коли на свидетелите по суджукгейт ще каже ли нещо Арнаудова?
1
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това на снимката не е Ценко Чоков, а изгубения му брат близнак.