"Болният" Ценко Чоков – ни в количка, ни на носилка... Нагло!

Прокуратурата: Налице е основание за изменение на мярката в по-тежка
Обновена: 19 дек 2018 15:32 | 19 дек 2018 12:00,
83
"Болният" Ценко Чоков – ни в количка, ни на носилка... Нагло!
Кадър: Bulgaria ON AIR

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова обяви, че Ценко Чоков демонстративно и нагло е нарушил мярката си за неотклонение "домашен арест".

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков беше засечен в понеделник в столично заведение, въпреки че е под домашен арест.

Прокуратурата разбрала за снимките от медиите, но информацията била потвърдена и от надлежна справка от МВР.

"Това е категорично отклонение и е налице е основание за изменение на неговата мярка в по-тежка", настоя Арнаудова пред bTV.

Още по темата

По думите й Чоков видимо е в добро здравословно състояние, не се придвижва с инвалидна количка, нито с болнична носилка, така че няма пречка той да остане в ареста като мярка за неотклонение, докато приключи наказателният процес срещу него.

Припомняме ви, че бившият кмет на Галиче бе осъден на първа инстанция на 4,6 г. затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли.

На 26 септември т.г. апелативните спецсъдии Георги Ушев, Красимира Костова и Магдалена Лазарова освобождават Ценко Чоков под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние.

Съдът се позовава на тройна експертиза, според която Чоков страда от много заболявания - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това наскоро претърпял операция, а му предстояли и други.

Друга назначена експертиза през ноември казва дори, че делото срещу Чоков трябва да спре, тъй като той не може да участва адекватно в него заради състоянието си.

Двете експертизи са изготвени от вещите лица д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов. Първият е медикът, който е препоръчал на съда спиране на делото. И тримата сега се разследват от районната прокуратура в София "за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред съд".

За да се избегне натиск срещу свидетели, магистратите са разпоредили Чоков да е задържан в апартамент в Студентски град, а не в Галиче, но преди дни бе изловен в ресторант в "Драгалевци", поръчвайки си храна и вино.

От снимките е видно, че няма и помен от купищата му болежки, които го "измъчваха", докато бе в килията.

Веднага след това апелативната спецпрокуратура отправи искане до съда Чоков да бъде върнат зад решетките. Кога и дали ще се случи? Ще разберем!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
13
 
! Отговори
Луцифер преди 5 години
Д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов - ако това са продажните, гнусне медици освидетелствали пресстъпника - клоун чоков то те трябва да бъдат заплювани публично от всеки, който ги разпознае! Да пожелаят да влезнат в затвора по собствено желание...
67
0
 
16
 
! Отговори
Луцифер преди 5 години
Не мога да си представя как гледат този нагъл престъпник - клоун "независимите" ни магистрати, полицията и висшите управници!? Всичкият този цирк е откровенна гавра с обикновенните трудови хора! И най-после хвърлете в затвора няколко от наглите, корумпирани лекари, които правят възможно пръщящи от здраве престъпници да се появяват в съдебна зала на колички, носилки и с патерици! Засрамете се!!!
66
2
 
15
 
! Отговори
дедо Ви преди 5 години
Ало медията! Не ни пробутвайте отвичащи новини?!!!!!!!!!! Ценко си и Ценко! Два дни това е водещата Ви тема! Що не кажете за разговора с Помпео! Що не кажете какво ни заповяда той! ШУБЕЛИИ!
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цеко.Боко.Чоко....дайва и държавата дайва
64
0
 
10
 
! Отговори
To6ko56 преди 5 години
СТИГА БЕ, ЧОВЕКА Е БОЛЕН, ИМА ДИАБЕТ, ПРОБЛЕМ СЪС ЗЪБИТЕ И ЩЕ БЪДЕ ПУСКАН И ПРЕЗ НОВАТА ГОДИНА.
63
12
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
До Solar PowerВсички кметове са корупция. Разни Чокови, Десита и други мясото им е в пандиза.Само дето Ценко е станал мултимилионер много преди да стане кмет. При това съвсем законно - пр земеделие. Като не си наясно, не се обаждай от коневръза.
62
0
 
27
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 5 години
За 11 год. европейския съюз е казал само една истина за България, а именно:НЕ СИ ЛИ ОПРАВИТЕ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА МРЪДНЕТЕ ОТ ТОВА КОЕТО СТЕ.За жалост това е голата ИСТИНА.
61
0
 
7
 
! Отговори
ар преди 5 години
До АнонименАми тогава излез от тази система!И не си прав!И да гласуваш ида не гласуваш политиците не се избират те се подбират!Местата са им дадени още преди да си пуснал вота!За кой задраскваш не е важно...Важно е само твоето егн като фигурант защото така ги узаконяваш!Но никой ако не гласува това няма как да стане...напротив ще срутиш порочната им система!
60
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов - тия тримата май няма вече да практикуват... Но пък може да им се наложи да посетят други практикуващи?
59
2
 
14
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Трябва за кмет да има ценз. Примерно минимум 5 милиона. Да имаш задължително семейство и минимум 3 деца. Да живееш прилично и т.н. Затова в Америка не се става току така сенатор. Че дори и в Русия :)Само тука излизат някви десита с мегафоните, лъжат народа както римляните го лъжат да мята пачки през балкона.... и накрая виждаме какво се случва.
58
3
 
15
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Не,че и богатия няма да крадне. Но поне е станал богат преди това, знае как се правят пари. Ще направи пари и за държавата, ще открадне, но ще останат и за държавата.Бедняка първо не знае как се правят пари. Второ, когато дойде на власт няма да може да направи, и трето ще опита да открадне и в крайна сметка сме на минус...
57
1
 
11
 
! Отговори
Solar Power преди 5 години
Всички кметове са корупция. Разни Чокови, Десита и други мясото им е в пандиза.Винаги става така когато бедняк дойде на власт !!!Примерите са много !!! Може да се връщате хиляди години назад и винаги е едно и също.Замирисва му на медец и това е.
56
1
 
6
 
! Отговори
мунчо преди 5 години
горкичкия. та тоя като го гледам на снимката та той нацяло е свършил я го бъде няколко седмици я не бог да го благославя
55
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Чикън 54Системата е такава,че ако не гласуваш все едно си гласувал за,който не искаш.
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този човек наистина е зле и вече трябва да му се извърши трепанация на него и на няколко стотин депутата, за да се спестят милиони на държавата.
53
2
 
22
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 5 години
Мутрите от ГЕРБ се вардят един друг , а и от затвора "кмета" насочва рекетьорите си!Типична българска картина на настоящия политически живот и цинизма на съдебната ни система!
52
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А срещу министъра М. ,който уби собственото си дете ,няма и повдигнато обвинение .
51
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С кого се е срещнал, това е по - важният въпрос. Разни сайтове споменават Красимир Велчев
50
0
 
24
 
! Отговори
До 54 преди 5 години
И какво като спреш да гласуваш ? Точно тогава гласа ти, който не е изявен, отива най-вече за мафията. Трябва да хванеш AK-47 !
49
2
 
29
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Видими резултати. Държава цирк. Премиера вчера излъга в едно изречение три пъти! ОСТАВКА!