Чоков грохна! Не стигат зъбите, ами ходи и с патерица

Осъденият ексмет на Галиче може и да се върне в ареста
72

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Бившият кмет на село Галиче Ценко Чоков, който е под домашен арест, пристигна в Апелативния спецсъд с патерица на делото срещу него.

Прокуратурата поиска мярка "задържане под стража", след като се появи снимка на Чоков в луксозен ресторант, докато е под домашен арест.

Още по темата

На 17 декември той бе засечен от полицаи от 7-о РУП в ресторант в кв. "Драгалевци", което според прокуратурата е нарушение на мярката за неотклонение "домашен арест".

Самият Чоков се оправда, че му паднала кръвната захар и след посещението при зъболекаря минал пътьом през заведението, за да си поръча храна за вкъщи.

"Имам право да се нахраня", каза на влизане в съда днес бившият кмет на Галиче, който до неотдавна идваше в съда на носилка.

Според прокуратурата, след като вече не се придвижва с инвалидна количка, нито с болнична носилка, няма пречка Ценко Чоков да остане в ареста като мярка за неотклонение, докато приключи наказателният процес срещу него.

Припомняме ви, че бившият кмет на Галиче бе осъден на първа инстанция на 4,6 г. затвор за отвличане, побой и палеж на 2 коли.

На 26 септември т.г. апелативните спецсъдии Георги Ушев, Красимира Костова и Магдалена Лазарова освобождават Ценко Чоков под домашен арест заради влошеното му здравословно състояние.

Съдът се позовава на тройна експертиза, според която Чоков страда от много заболявания - диабет, язви, диабетна полиневропатия и дискова херния. Освен това наскоро претърпял операция, а му предстояли и други.

Друга назначена експертиза през ноември казва дори, че делото срещу Чоков трябва да спре, тъй като той не може да участва адекватно в него заради състоянието си.

Двете експертизи са изготвени от вещите лица д-р Надер Омар ал Халил, д-р Владимир Велинов и д-р Румен Милошов. Първият е медикът, който е препоръчал на съда спиране на делото.

И тримата сега се разследват от районната прокуратура в София "за съзнателно даване на невярно заключение за здравословното състояние на Ценко Чоков пред съд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей, ама и нашите лекарчета са бacи лeшпepите. Да го е гнyс човек да отиде в поликлиниката.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селски тарикат и шмекер, прави се на луд и извлича дивиденти на всяка цена за себе си. Явно номерата му минават пред системата...тази хуманна система...За кого обаче е хуманна - за него или за потърпевшите... объркахме се вече
51
0
 
14
 
! Отговори
saki преди 5 години
Само да попитам ,за отвличане, побой и палеж толкова ли се дава 4 години. Като работи, значи ще излезе след 2,5 години и то след ежеседмичните отпуски. Мхм справедливо е.
50
1
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Този е готов за диплона от НАТФИЗ и главна роля в театър Сълза и Смях...
49
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мхм, га яде и пи в ресторанта не куцА, на път за съда пак се разкуцА. А продажният български съд и лекарите на абонамент пак ще го измъкнат...
48
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ей... Иванчева с тумор в мозъка може в ареста, а тоя само защото е полегнал на носилка за пред съда, може по ресторантите... ето това мили граждани са органите и системите в държавата, които да гарантират справедливост и сигурност в държавата!
47
0
 
23
 
! Отговори
Поведението, преди 5 години
държанието,отношението на този КЛОУН,в целият този ЦИРК,е открита,явна ПОДИГРАВКА с цялата изпълнителна и съдебна власт-правителство,съд,прокуратура,следствие и полиция!?!?!?Вижте се Дами и Господа,в собствените си огледала,какво и колко струвате или чините?!?!?!Един селски *** Ви направи разногледи,разиграва и подиграва,ката божи ден,пред очите и ушите на цяла България!?!?!?Станали сте за смях,и то голям смях,или там където играят ПАРИТЕ /а те не миришат/,другото няма значение........?!?!?!
46
0
 
29
 
! Отговори
Луцифер преди 5 години
Не мога да си представя как гледат този нагъл престъпник - клоун "независимите" ни магистрати, полицията и висшите управници!? Всичкият този цирк е откровенна гавра с обикновенните трудови хора! И най-после хвърлете в затвора няколко от наглите, корумпирани лекари, които правят възможно пръщящи от здраве престъпници да се появяват в съдебна зала на колички, носилки и с патерици! Засрамете се!!!
45
0
 
16
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
''На 26 септември т.г. апелативните спецсъдии Георги Ушев...'' АХАХАХАХА! Дюшеш!
44
7
 
2
 
! Отговори
AZ преди 5 години
До Kиро Х-------------------------Тепърва ще има да питате доктор кой. Като не плащате на докторите си ще ви лекуват такива. Учете арабски.
43
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не е бил с една от златните проследяващи гривни ???? Или 10-те бройки дето са ги купили са ги раздали на кварталните наркомани под домашен арест и за такива болни хорица като Ценко не са останали
42
1
 
26
 
! Отговори
DMS Cenko бастуня преди 5 години
Моля отворете линия за СМС за да съберем пари за нови патерици и инвалидна количка на екскмета.
41
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако гръмнат в тавана, тоя ще побегне като младо яре.
40
25
 
2
 
! Отговори
Еврокомец преди 5 години
Сашо Диков каза,че не е виновен,гледайте тази вечер интервюто му с Чоков по Евроком-най-истинската телевизия на България
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тоя авер на банкянския папуас много го е закъсал брегорките престъпници живи да ги оплачешписачите дават ли си сметка колко хорица е затрил дето сега нямат нужда нито от патерици нито от зъби
38
2
 
46
 
! Отговори
мак преди 5 години
Ха ха ха!!! Циркът продължава.
37
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Комунистически престъпник, те всички са престъпници!
36
2
 
29
 
! Отговори
Росен преди 5 години
В затвора почти няма да му трябват. Там му е мястото.
35
0
 
41
 
! Отговори
. преди 5 години
Занимавате цяла държава с номерата на Чоков.Направете го депутат след като не можете да се справите с очевадния случай.
34
1
 
34
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
"тройна експертиза, според която Чоков страда от много заболявания". И кои са тези доктори? Не е виновен съда, а тези пишман доктори! Колко ли им е платил Чоков за такава експертиза