Трагедията със сина на Московски – случайна. Невинен е!

Прокурор прекрати делото на смъртта на малкия Кристиян
159
Трагедията със сина на Московски – случайна. Невинен е!
Снимка: Булфоот, архив

Делото за смъртта на 4-годишния син на бившия транспортен министър Ивайло Московски, който почина от черепно-мозъчна травма в Боровец на 2 февруари миналата година, след като моторната шейна управлявана от баща му се заби в дърво, е прекратено от прокурор.

Още по темата

Причината - трагедията с обърналата се шейна е настъпила случайно, съобщи пред "24 часа" говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова, позовавайки се на постановлението за прекратяване на държавния обвинител Емилия Варадинова.

Разследването за смъртта на малкия Кристиян се водеше от следователи от Националната следствена служба.

"Постановлението за прекратяване на досъдебното производство е от началото на януари. Прието е, че става дума за случайно деяние, което по смисъла на Наказателния кодекс е ненаказуемо. Това означава, че деецът не е могъл и не е бил длъжен да предвиди общественоопасни последици", каза прокурор Таскова, без да влиза в подробности за фактите, които са били установени по време на разследването.

Разследването се водеше за причиняване на смърт по непредпазливост, обвинения по делото не са повдигани.

По време на инцидента Ивайло Московски беше министър на транспорта и информационните технологии, но подаде оставка на 26 септември заедно с вътрешния и регионалния министри, след тежката катастрофа с автобус до Своге, при която загинаха 20 души.

След това той се върна в парламента като депутат, но на 30 ноември, а днес народните избраници го освободиха от поста, за да стане вицепрезидент на Черноморската банка за търговия и развитие.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Румяна БенковскаВие нормална ли сте,детето е било 4-годишно!?!Деца имате ли?Изобщо що за същество сте?!!!!
116
3
 
1
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До Терминал 2 115 Така е . Винаги каквото и да извърша , мисля за обществените последици. Абе Байно , имаш ли идея каква глупост си написал? Московски просто е искал да повози детета. Мислиш ли че е знаел какво ще се случи ?Баси и луд..дия!
115
4
 
5
 
! Отговори
Така е преди 5 години
Господ достатъчно е наказал Московски. Няма нужда и от вашите наказания.
114
5
 
1
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
До Терминал 2 115 Трагични сте вие комунистите.*** на човечеството.
113
1
 
1
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 102 Както направиха комунистите ли ?
112
4
 
1
 
! Отговори
Така е преди 5 години
*** са в шок.Как може такова нещо ?Другари , дали да ви постигне и вас такава трагедиа ? Я си помислете.*** , както винаги.
111
2
 
15
 
! Отговори
Терминал 2 преди 5 години
До Румяна БенковскаВсеки родител носи отговорност как възпитава и пази децата си.Трагично е човек да загуби детето си, независимо как и кой.По темата-не е приемливо да бъде заключение по случая с думи като не е длъжен да предвижда общественоопасни последициВсеки трябва да носи отговорност за последици в случай, че има и участници на невинни хора, независимо какъв си.
110
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко безпристрастно и адекватно решение на българския съд! Първо по рода си!
109
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Надявам се като е набутан на нова позиция да му дадат кола с шофьор, иначе пак ще има разни непредвидими инциденти, вече с чужди деца обаче. Това алкохолно петно не знам какви връзки има, той е неадекватен да бъде бакшиш или шофьор в градския защото ги тестват за алкохол преди смяна, а нашия е министър. Каквато държавата ракива и министрите
108
18
 
1
 
! Отговори
Румяна Бенковска преди 5 години
Айде сега, всички със злобни коментари да споделят до каква възраст ще опазят и гарантират живота на децата си!
107
3
 
12
 
! Отговори
Терминал 2 преди 5 години
деецът не е могъл и не е бил длъжен да предвиди общественоопасни последициКак така не е длъжен да предвижда общественоопасни последици. Значи, ако трябва да го формулираме, всеки не е длъжен да предвижда общесвеноопасни последици за деянията си и да пази околните. Например на ски пистата. Напълно непрофесионално заключение на прокурора.Трагично е, че едно дете си отиде и дори съдът не го защити.
106
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропуснах да си напиша името...Румяна Бенковса
105
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко злоба, и все анонимна....сигурна съм, че е бил добър баща и страда за детето си...просто никой не може да предвиди всяка ситуация
104
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АзА, вие познавате ли го лично.Лоши хора.Бездушник сте вие.
103
4
 
14
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Бездушник е
102
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам как ще му прости съпругата му тази безрасъдност,и ако е бил пиян...не се прощава смърт на дете дори ако е невинен,горката му жена!ама това само забравяне до това води!
101
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Детето,е било без шлем на главата и се е возело отпред а не отзод,както е редно. Това е достатъчно за присъда макар че,тя е вече произнесена. Да пази Бог
100
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
малей,такова падение историята не познава!-Фърли курбан детето си и Са_тана го възнагради:-висок пост в ЧБТР....там какви БЛАГИНКИ го чакат......И какво е това "Случайно деяние"?!..Ако е трагичен ИНЦИДЕНТ,то това НЕ е "деяние"!..Ако е "деяние",то В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ е "случайно",защото е ДЕЯНИЕ,демек ДЕЙСТВИЕ,ЗАМИСЛЕНО И ИЗВЪРШЕНО от въпросния!!!!
99
2
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Предметът Вашингтонски е виновен и затова е освободен. Ако беше невинен, 3 години ефективно не му мърдаха.Ваш: Джани Родари
98
6
 
19
 
! Отговори
анти-гербераст преди 5 години
Този герберски пре...с...тъпник има много грехово, ненапразно съдбата му отне детето. Колко книжки продаде и не се наяде, колко пъти му избомбват схемите в даи и прокуратурата не повдига никакви обвинения срещу никой. бовков и цветанов са негови близки и назначени от него. Колко живота е съсипал този *** и трябваше да бъде осъден, поне условно за пред плебейте. Това е страхотен мр..ъс.ник, без никакъв морал и ценности. И защо ли си мисля, че не скърби много-много. Това е безкрупулно създание