Елена Йончева за обвиненията срещу нея: Абсурдни са!

Правителството използвало спецпрокуратурата за сплашване
23 яну 2019 12:07,
96
Елена Йончева за обвиненията срещу нея: Абсурдни са!
Снимка: Архив, Булфото

Депутатката от БСП Елена Йончева определи обвиненията срещу нея за пране на пари като абсурдни и обвини управляващите в политическа репреси, а колегите й от парламентарната група на левицата застанаха зад нея и декларираха подкрепата си.

Още по темата

Вчера стана ясно, че Йончева е с повдигнато обвинение за пране на пари. Разследването срещу нея се води от Специализираната прокуратура и започна след сигнал от депутати от ГЕРБ.

Става дума за обвиненията на Делян Добрев срещу Йончева за присвоени пари от фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ), които били прикривани в офшорна фирма.

"Обвиненията, че работейки в ТВ7 за периода 2012-2014 г. съм финансирана по престъпен начин, са абсурдни. Това е периодът, в който заснех поредица от документални филми", отсече днес в парламента червената депутатка.

"Средствата за тези фирми са преведени през КТБ в период, когато даже държавата с нейните контролни функции не е могла да предвиди нейния срив. Обвиненията, че съм занела, че тези средства са с престъпен произход, е опит да бъда ангажирана с моята защита, а не с работата ми на депутат", продължи тя.

По думите й атаката срещу нея е започнала, когато е поискала независимата експертиза и проверка на магистралите.

"Борисов и правителството вече използват създадената и контролираната от тях спецпрокуратура за сплашване, за заплаха, за публично унижение на своите противници. Но тази атака и репресия няма да ни спре", настоя Йончева.

Според соцдепутатът Иван Иванов тези обвинения били нескопосан опит на ГЕРБ да спечели служебно европейските избори.

"БСП застава зад Елена Йончева в нейната обективна дейност като журналист и народен представител. Ще я подкрепяме във всички й действия", заяви Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Йончева осъди Борисов на първа ИНстанция на 19.05.2018. Доказа се, че е говорил клевети по нейн адрес. тя беше искала той да и плати 20 000 лева, съда постанови те да бъдат 5000, затова сега я атаукват точно с тази сума.
48
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Милен Цветков - десен журналист - беше смазан защото искаше да направи предаване в което да говори, че Борисов е купил островСега смазват Йончева, която осъди Борисов, показа слабостите в оградата и ще пуска филм със слабости на Герб.Сринахме се със 120 места назад по свобода на словото при управлението на ГРОБ
47
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава да питаме Бойко Борисов, защо е бил комбина с Алексей Петров и защо не е питал Алексей Петров откъде са идвали неговите пари? или да питаме Бойко защо не е питал Живков откъде са му идвали парите? и да вземем да го осъдим?
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е работа да питаш откъде идват парите. Един служетел не може да подозира своя работодател в престъпление. Ако банката или телевизията са виновни - съдиш тях, не третите лица с които са работили, това е против всички европейски закони, и против конституцията . не мога аз да нося отговрност за това какво прани началника ми.
45
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
1934 Хитлер погна Дмитров с измамаЗапалил РайхстагаДмитиров разби на пух и прах тази грозна заканаи блесна пред Стара ЕВропаДнес повтарят управници наш старите грешки.Наци-режима подкарапърво Иванчева, сега пък ЙончеваДали пък не чакаме СТрастбург, както дочакахме Лапциг?
44
4
 
3
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Абе абсурдни, ама похарчила парите. Що не е питала от къде идват парите като са били толкова лесни. Сега при разпитите може да сподели къде се е отчитала.
43
9
 
6
 
! Отговори
Коя е Ел.Йончева ? преди 5 години
Баща ченге и майка рускиняИзгонена от Ирак за фалшиви новиниЗабрана за в влизане в Украйна заради подкрепа на кражбата на КримИграеща параван на серГей в замяна много пари от нашите данъциПрочети още на: https://dnes.bg/temida/2019/01/23/elena-ioncheva-za-obvineniiata-sreshtu-neia-absurdni-sa.400022,2
42
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Активист на БКПЯ ни напомни кога по точно е осъдила Борисов, че нешо не си спомням???
41
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още от времето на Първа частна, журналистката работи "тясно" с топ банкерите на БСП /ДС. На това се е научила в Масква
40
13
 
25
 
! Отговори
Активист на БКП преди 5 години
Другарката Йончева осъди другаря Борисов,сега ще осъди и България в Страсбург !!! Така се получава при поръчкови политически процеси !!!
39
3
 
17
 
! Отговори
КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ преди 5 години
ДОБългария е във НАТОИ аез се чудя. Ако ги бяха вк8арали в затворите, сега комунисти нямаше да ни управляват.КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ
38
6
 
9
 
! Отговори
системата преди 5 години
Всичко щеше да е точно, ако ГЕРБ бяха погнали Корнелиа, доказано замесена във системата, със деца във САЩ, ама там не смеят да барат щот всички са със задокеански протекции.А Йончева нея всеки може да си я такова както иска, ама споко живота винаги помага на слабите в точния момент и подлага крак на силните.
37
16
 
13
 
! Отговори
Псевдожурналистика ! преди 5 години
Защо псевдо журналистката не рева когато краде парите от КТБ?
36
5
 
19
 
! Отговори
КОМУНИСТИТЕ ОТ ГЕРБ преди 5 години
А КОМУНИСТА БОРИСОВ "ДОЛЮБВАТ" ЛИ ГО.
35
6
 
8
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До Тома Биков. И кога ще дойде този виденов ден, от 2013 го чакате и все не идва.
34
21
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До 26. И трите неща, които си изброил, са неверни. Защото се генерализират дребни проблеми. Ако има 10 м паднала от пороите ограда или 10 кв.м. лош асфалт, това изобщо, ама изобщо не означава, че всичко е лошо.
33
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 100 рубли = 1 ДОЛАРПитай Борисов и Цветанов, аз съм млад и не съм бил комунист!
32
19
 
16
 
! Отговори
Не лъже а краде! преди 5 години
Елена Йончева не е лъгала, а е крала пари от КТБ !
31
12
 
15
 
! Отговори
Бсп са гадове преди 5 години
За крадливите и подли бесепари обвиненията винаги са абсурдни. И за Манол Генов, и за Овчаров, и за Масларова, и за Гергов, и за Бенчо Бенчев и т. н.
30
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Необходимо е наистина да си потомствен селянин, за да не си наясно колко долна е тази политическа поръчка!