Обвинение за жената, ударила фелдшер в Горна Оряховица

Предвиденото административно наказание е глоба до 5000 лева
23 яну 2019 22:40,
18
Обвинение за жената, ударила фелдшер в Горна Оряховица
Снимка: Архив, Булфото

Районната прокуратура в Горна Оряховица повдигна обвинение за причинената телесна повреда на медицински специалист от Спешната помощ в града, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Още по темата

Припомняме, че в неделя през нощта в спешното отделение на болницата в Горна Оряховица било докарано 5-месечно бебе с порок на сърцето и висока температура. Заради сериозното му състояние, медиците там преценили, че трябва да бъде транспортирано в Детското отделение на Великотърновската болница.

35-годишната майка нахълтала в лекарския кабинет и ударила фелдшер Армянова по лицето. След инцидента колегите на потърпевшата обмислят да подадат колективна оставка.

Повдигнатото обвинение е за престъпление за причиняване на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на службата му.

Предвиденото наказание е лишаване от свобода до 3 години. Предвид чистото съдебно минало на обвиняемото лице е задължително приложението на чл. 78 а от НК, който изисква замяна на наказанието лишаване от свобода с административно наказание - глоба от 1000 до 5000 лева, се уточнява в съобщението на прокуратурата.

След предявяване на обвинението и разпит по него, бързото производство незабавно ще бъде внесено в Районния съд за решаване.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много ми е интересно с бебето ли ще я вкарат в затвора.
5
1
 
22
 
! Отговори
Ясно преди 5 години
Следващия път ще има стимул направо да утрепе някой. Няма наказание! Това е смешно и жалко!
4
6
 
41
 
! Отговори
Чудя се преди 5 години
Защо не се гласува закон, забраняващ да получава медицинска помощ в държавно здравно заведение онзи, който е посегнал да удари медик? Да му бъде забранено да води там и децата си.Ударил си медик или си потрошил линейка, или си буйствал и трошил в самото здравно заведение - следващия път отиваш в частно здравно заведение и си плащаш като поп!
3
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако няма пари - да отработва!
2
4
 
28
 
! Отговори
Да-да! преди 5 години
До МинкаДа бе, ще ти работят! Затова са си подали оставките, че вие да ги биете, а те да работят!Вече ще ги намерите само в частните центрове, но ще откриете по трудния начин, че там тарифите са други.
1
4
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се дали ако разбия физиономията на някой юрист, едно съсловие напълно ненужно за обществото ни, бих се разминал с 1000 лева глоба?