Съдят турчин и иранец за контрабанда на 288 кг хероин

Наркотикът бе задържан на 14 април на "Капитан Андреево"
19 апр 2019 01:30,
4
Съдят турчин и иранец за контрабанда на 288 кг хероин
Снимка: Окръжна прокуратура - Хасково

Окръжната прокуратура на Хасково привлече двама чужди граждани като обвиняеми за контрабанда на 288 кг хероин на стойност 17 744 700 лева, съобщават от държавното обвинение.

Един ирански гражданин на 36 г. и един турски на 40 г. са обвинени за трафика. Ако бъдат признати за виновни ги очаква наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години и глоба от двеста до триста хиляди лева.

На 14 април служители на агенция "Митници"  извършват проверка на товарен автомобил с иранска регистрация и откриват общо 288,280 кг хероин. Товарът представлявал машина за боядисване, състояща се от две части, поставени в две дървени каси.След разглобяване на касите служители забелязали, че по дъното и тавана на касите за залепени множество керамични плочи. След демонтирането им става ясно, че в тях са скрити 144 пакета пълни с прахообразно вещество, което при направения тест реагира на хероин. Документите на товара показват, че стоката е пътувала от Иран за Пловдив.

След направени процесуални и издирвателни действия, полицията и прокуратурата откриват получателя на дрогата в България. Той отново е турски гражданин.

Задържаните остават в ареста за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и се очаква той да поиска от съда в Хасково мярка за неотклонение "задържане под стража" за обвиняемите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А онези с апартаментите кога?