Северин получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова

Присъдата на русенския Окръжен съд е на първа инстанция
Обновена: 22 апр 2019 17:52 | 22 апр 2019 17:36, Анисия Иванова
131
Северин получи 30 години затвор за убийството на Виктория Маринова
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Русе даде общо 30 години затвор при първоначален строг режим на Северин Красимиров за изнасилване, блудство и за убийството по особено мъчителен начин и с особена жестокост на 30-годишната Виктория Маринова, съобщава БТА.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като 21-годишният Красимиров призна всички факти и обстоятелства в обвинителния акт. По този повод наложената от съда присъда бе намалена с една трета, която според закона е 30 г.

Още по темата

Жестокото престъпление бе извършено на 6 октомври миналата година. Тялото на младата жена бе открито до крайбрежната алея в Русе. Четири дни по-късно в Германия бе арестуван укрилият се там Северин Красимиров.

Председател на разширения съдебен състав бе съдия Юлиян Стаменов. Двамата прокурори по делото - окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев и прокурор Кремена Колицова, обясниха, че това е криминално престъпление, извършено по сексуални подбуди, като няма връзка с професионалната дейност на жертвата. Те определиха изнасилването като брутално и представиха доказателства.

По думите им обвиняемият е проявил яростна жестокост, воден бил от полово желание, имал нисък самоконтрол, не зачитал личността на другия. Преди престъплението употребил и алкохол.

Прокурорите поискаха максимални наказания за трите тежки умишлени престъпления, като окончателното общо наказание, след намаляване на присъдата с една трета, да бъде 30 години. Това поиска и Андрей Желязков - адвокат на близките на Виктория Маринова.

Служебният защитник на Северин Красимиров - Иван Дойнов, заяви, че общото наказание трябва да бъде 15 години затвор. Според него по делото има смекчаващи вината обстоятелства - чисто съдебно минало, пълни самопризнания, умствена изостаналост и изразено съжаление от извършеното. По време на делото бяха разпитани и двама свидетели по предявените граждански искове - Румен Максимов - тъст на Виктория и дядо на детенцето й, и Илкин Осман - близък приятел.

Максимов обясни, че Виктория е била любяща майка. Той заяви пред съда, че е много трудно да опише как седемгодишното момиче е приело новината за смъртта на майка си. Каза още, че и сега продължава да я търси.
Макисмов и Осман обясниха, че има промяна в поведението на детето след смъртта на майка й. По този повод било потърсено и съдействието на психолог.

Пред съда Северин Красимиров се разплака и каза, че много съжалява за постъпката си. Искал да върне времето назад, но не можел. Той се извини на родителите на момичето. Обясни, че знае какво е, защото бил израснал без баща. Каза още, че бил млад и затова направил грешка.

Майката на Северин, след като го видя тази сутрин, се разплака и се свлече на земята, крещейки името му. След това бе изведена от съда. Баба му Славка обясни, че внукът й не бил такъв като дете.

Съдът реши също, че Красимиров трябва да заплати на двамата родители на Виктория и на нейната дъщеря обезщетение от по 150 000 лева. Присъдата може да се обжалва в 15-дневен срок пред Великотърновския апелативен съд.

Окръжният прокурор на Русе Георги Георгиев коментира, че съдът е наложил максималното наказание и че е доволен от крайния резултат. Адвокатът на Красимиров Иван Дойнов каза, че най-вероятно присъдата ще бъде обжалвана. Според него имало превес на смекчаващи вината обстоятелства.

Румен Максимов коментира наложеното наказание, като заяви, че е крайно време да се направи промяна и подведените под отговорност за престъпления, предвиждащи най-тежкото наказание, да не могат да се възползват от намаляване на присъдата с една трета.

Присъдата е на първа инстанция и може да бъде обжалвана.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
2
 
! Отговори
Костов преди 4 години
Заради една чест,!!!!!Дай му бе дай му да удовлетвори нагона и щеше да си жива сега Па дори го извикай пак на същото място на другия ден за да го хванатПо добре унизена от рома но жива а той в затвора
100
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До УжасенаОт какво Госпожо ?От фарса наречен съдебно производство ли ?Явно и Вие сте от тия с промитите мозъци и полираните глави.Осъдиха един ***,а истинският убиец и поръчителите останаха прикрити.Не е нужно да сте юрист или криминалист за да схванете,че цялата история е съшита с бели конци,но ....както винаги казвам:*** народ,слаба държава !
99
2
 
11
 
! Отговори
извод преди 4 години
Като гледам току що направената му модерна напоследък прическа,тип ливада,не ми прилича на разкаял се. Към ареста фризьорски салон ли има ?
98
1
 
14
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
Близките искали обещетение 450 000 лв! Съдът присъдил...!!!Винаги съм се замислял когато съдът ги присъжда тези суми, прави ли си сметка дали това е осъществимо...? Какво като в присъдата е отсъдено това? Как ще стане това-с продажба на картонената колиба, с работа в затвора -то няма работа за свободните, та камоли за осъдените! Единствено ако е евродепутат може! Народът е казал:"Трай коньо за зелена трева"...!!!!!
97
0
 
9
 
! Отговори
мерки за вбъдеще преди 4 години
в Квартала който е израстнал така наречения Квартал Селяметя е един от най криминализираните прес последните 30 г. Въпроса е ще се вземат ли мерки за вбъдеще да няма още един убиец от този русенски Квартал препълнен с неграмотни роми или Медиите да се готвят за 2-ри РундДържавата има ли някакви Идеии или Борисов и фирма ''Партиот'' са прекалено заети с технити си глупости които продължават да вършат
96
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Струва ми се дълбоко порочно онова правосъдие, което позволява на насилника да се споразумява с прокурор или със съд. Мисля си, че само жертвата трябва да се споразумее с насилника си, може и чрез посредничество, но не и някаква институция от нейно име, без нейно съгласие.
95
5
 
4
 
! Отговори
saki преди 4 години
Проблемът не е само в това момче. Което и момче да вземете ,от който етнос искате ,поставете го в средата в която е израстнал Северин и резултата ,ще е същият. Какъв да стане, след като е роден в коптор,израстнал в коптор, без грижи от майка си и баща си,без да го възпитават, без да учи, заобиколен само от пияници,наркомани,неграмотни и невъзпитани.Проблемът е в управляващите,които допускат и поощряват затъването на тези хора в гетата.
94
0
 
5
 
! Отговори
teo преди 4 години
ТОПКАТА Е В НЕПЛАТЕНИТЕ ЖУРНАЛИСТИ !!! БЪЛГАРИНО ???????
93
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов и формата Патриот да си събират багажа за Африка с еднопосочен билет
92
0
 
20
 
! Отговори
Коджабашев преди 4 години
Свалям шапка на надзирателите и на другите служители на МВР иска се пълен контрол и владение на емоциите за да не му строшиш с кубинките главата на този убиец.
91
0
 
13
 
! Отговори
Русенския Съд преди 4 години
Русенския Съд се е доказал с годините с Корумпираните си Съдии , един спомен от миналото на Борците и.т.н корумпирания Окръжен Прокурор Люлин Матев който спомогна на Групата рекетьори по 7 години Затвор само получат
90
0
 
19
 
! Отговори
Дарвин философ преди 4 години
Демокрацията и хуманизма са прекрасно нещо ,но като го гледам тоя ми се иска да бяхме в Иран -на стадиона и на крана с едно стоманено въже....
89
1
 
11
 
! Отговори
teo преди 4 години
МНОГО ГОДИНКИ МУ Е ДАЛ русенския корумпиран СЪД !!! Трябваше да го освободят и обявят за НЕВИНЕН !!! Ето това е българското правосъдие и СЪДЕБНА СИСТЕМА ! Тъка ще гледаме ШЕНГЕН ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ! БЪЛГАРИНО СЪБУДИ ЛЕВСКИ ???????
88
0
 
15
 
! Отговори
РусенецЪ преди 4 години
Елементарно е за съда да намери мотив за отказ от споразумение! Елементарно! Но, все пак говорим за български съд, нали !!!
87
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А помните ли убийството на студентката Вероника от Велико Търново през 2015 г.? Пак от ром и то два месеца след изтърпяването на предишното му наказание пак за убийство! Информацията си стои в нета, за който е забравил.
86
1
 
23
 
! Отговори
Иван преди 4 години
Разбирайте на 51 (или по-рано за добро поведение) излиза и почва пак ... срам и позор!
85
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кога най-после,ще промените закона,да нямат право на споразумение със съда,след признаване на престъпление и намаляване на присъда, при съкратена процедура,извършители на тежки престъпления ,по особено жесток начин?
84
0
 
51
 
! Отговори
Срам и позор преди 4 години
Съкрушен съм и ми е много обидно , той ще е свободен след 15 години на 36 а момичето което е на 7 ще е без майка цял живот без да има вина , на този майка му се е била разстроила тя има основна вина че сина и е изнасилвач и убиец ако и малкото момиченце беше там и него щеше да *** унижи и убие . Той е избягал в Германия само заради това трябваше да има доживотна как ще се е разкаял като са го арестували на над 2000 км от убийството , много ми е мъчно че няма справедливост ,
83
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А окръжният съд в Русе,гарантира ли че той тридесет години ще бъде в затвора.А ко не е сигурен,нека се произнесе още един път.....Моля! Казвам го защото този случай мирише на фекал.Жената е работила по случай на симбиоза между ъндърграунд и политици/нарича се МАФИЯ/ и и и се случва нещо,на което извършителят не дава адекватно обяснение. Там където журналистката е ходела редовно,извършителят на покушението никога не е посещавал това място.Интересно.Няма да забравим този случай.Грозно и отвратит
82
0
 
37
 
! Отговори
Страхил преди 4 години
" Според него имало превес на смекчаващи вината обстоятелства."=====================================================И кои са тия смекчаващи вината обстоятелства ?Че е индиец ли ? Че е мюсюлманин ?Или че трябва да бъдем т о л е р а с т и ?