Съдът в Кърджали върна книжката на Лютви Местан

Магистратите: Няма опасност да извърши престъпление
22 апр 2019 17:37, Анисия Иванова
112
Съдът в Кърджали върна книжката на Лютви Местан
Снимка: БТА

Кърджалийският окръжен съд върна шофьорската книжка на лидера на партия ДОСТ Лютви Местан, който е обвинен за причинена смърт по непредпазливост на 6-месечно бебе при катастрофа на 14 април на разклона за село Загорско по международния път за Гърция.

Още по темата

Магистратите отмениха постановлението на прокурор при Окръжна прокуратура – Кърджали, с което е отнето временно свидетелство за управление на МПС на политика.

Съдът е приел, че единственият мотив, с който се обосновава постановяването на ограничителната мярка е, че се взема с цел да бъде осуетено извършването на друго престъпление от обвиняемия. Според магистратите от събраните до момента данни по случая с Лютви Местан не се установява разследваното деяние да се отличава с по-висока от типичната за този вид престъпления обществена опасност.

Освен това липсвала ясно извършването на какво друго престъпление ще бъде осуетено с отнемането на свидетелството за правоуправление на политика. Определението на съда е окончателно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
5
 
! Отговори
Франк преди 5 години
егати съдазащо съществува изобщо съд? Това не е съд!
90
2
 
0
 
! Отговори
Tman преди 5 години
няма наказателно постановление, няма причина да му е отнета книжката, не визирам конкретния случай, по принцип е така
89
0
 
13
 
! Отговори
Хазарта преди 5 години
Браво браво браво господине, убаво ли ти е? А дано ти мине!
88
0
 
19
 
! Отговори
избирател преди 5 години
Ако не беше убито тете в тази история щях да смея с глас.....Смях от безсилие разбира се!!!
87
0
 
14
 
! Отговори
Боже67 преди 5 години
Съдът в Кърджали нетрябва да гледа това дело..... СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА ТРЯБВА ДА ГО ГЛЕДА щом е някакъв политик и има влияние в Кърджали...... Борбата е за кожата на Лютвито.... Бог да прости бебето...
86
1
 
34
 
! Отговори
Кети преди 5 години
За пореден път корумпираните магистрати си свършиха чудесно работата. Е, докога ще търпим братя Българи. Да се вдигнем и да ги пометем, ние сме много....
85
1
 
32
 
! Отговори
Каменов преди 5 години
Колко нагъл трябва да е тоя да си поиска книжката обратно и колко *** трябва да е прокурора за да му я върне?! Дано не убие още някой тоя изверг! Мястото им и на двамата е в затвора!!!
84
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не само да му я върнат, но и да му се извинят публично за причиненото неудобство! Едно загинало бебе - голяма работа... Книжката му върнете на човека, избори го чакат!
83
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ako Mestan beshe ubil bebeto na sadiata, na shefa na policiata, na prezidenta radev, na cacarov, na maya manolova, na cecka karayancheva, daritkova, zaharieva, iotova, ninova, hasan azis, bahri umer, nedjmi ali, boyko borisov, bahar palova, ahmed dogan ili na sina mu, filiz husmen, sergei stanishev ili na elena ioncheva, dali takava prisada ste davat na Mestan v sadebnata bulpalatka?! vse pak i te imat deca...ili dasteriata na mestan, i tia ima dete...vai, vai...ili kalfin, kuneva...
82
3
 
21
 
! Отговори
Ivancho преди 5 години
Хайде народе, вдигай се! До кога ще търпим такава наглост? Стига вече простотии!!!
81
0
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
19927Значи когато караш с над 50 км/ч над ограничението, ти взимат книжката за 3 месеца даже да не си направил ПТП, но ако убиеш дете ти я връщат след 1-2 седмици. Е няма такава държава!
80
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
преди 4 дни уби човек с тази негова книжка ..но вече няма страшно....НАГЛОСТ
79
2
 
7
 
! Отговори
Kiorsufra преди 5 години
Na skoro gledah ruski film,,ME4"i tam pokasvat kak horata ot taia organisazia se raspraviat s ,,sadii koito sa palno nedorasumeie" s sakonite....SMART
78
0
 
45
 
! Отговори
Лозан Болта преди 5 години
Случващото се с Лютви говори единствено за едно - не сме дорасли за демокрация и че държавата е затънала в тотална корупция.Щом Местан е нарушил правилата за движение,предизвиквайки тежко ПТП, това изначава,че той не ги познава, което поставя под съмнение неговата правоспособност и е задъкцително да му се отнена книжката.
77
0
 
36
 
! Отговори
ля ля преди 5 години
не ви е срам "магистрати"
76
0
 
43
 
! Отговори
а съдиите ? преди 5 години
Кой е съдията бе хора ?!?! Кои са съдиите, които пускат престъпниците и връщат книжките на убийците ?!?!Защо никой не "отмъсти"?!?!
75
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Точките от талона отнеха ли му след таз катастрофа,а въобще щом се издава талон с точки за нарушенията вписани по видовете нарушения,които трябва да бъдат отнети при съответното извършено нарушение,а такова е върхът със смъртен случай в резултат катастрофа по причина установена,че още талона е прикрепен към документа за правоуправление как задължителен при кормуване на автомобил,че след такъв тежък случай трябва всички точки да са отнети,ако не талона отнет и книжката-документа анулиран по ред.
74
3
 
24
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Евалла, ефенди,машалла !
73
0
 
25
 
! Отговори
Диабло преди 5 години
В.Е.Н.Д.Е.Т.А!!!
72
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кво стана с другарката Масларова и доказаните от нея откраднати 11 милиона? В панделата ли е или си ги харчи на воля вече 5-6 години?