Близките на пострадалите: Местан има пари и мощ!

Според тях разследването на катастрофата може да не е обективно
23 апр 2019 11:44,
73
Близките на пострадалите: Местан има пари и мощ!
Снимка: БулФото

Притесняваме се, че може всичко да се потули. Той има пари, има мощ и ще ги подкупи. Вярваме на държавата. Страх ни е от богатите. Това заяви пред Нова Ергюн Мюмюн - близък на семейството на 6-месечното бебе, което загина при катастрофа, причинена от лидера на ДОСТ Лютви Местан.

Вчера Кърджалийският съд отмени постановление на прокуратурата, с което се отне книжката на Местан. Решението на съда е окончателно и не подлежи на протест или обжалване.

Още по темата
Срещу него е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост.

Близките на загиналото дете за входирали искане до Върховната касационна прокуратура  да упражни контрол върху следствените органи в Кърджали как се води разследваето и дали всички доказателства се събират адекватно. Според тях има съмнения, че разследването няма да е обективно, а част от фактите могат да бъдат променени.

"Имало е видимост, той не е спрял на СТОП-а, минал е директно на средата на пътя и така е станало произшествието. Местан е виновен, той не знае закона щом не е спрял на знака. Като се огледаш наляво надясно – всичко се вижда”, коментира дядото на починалото бебе Джавдет Сали.

По думите на близки на семейството, Местан не е оказал първа помощ и дори не слязъл от колата си в продължение на половин час.

Джавджет Сали сподели и че дъщеря му е в тежко емоционално състояние, не може да стане от леглото и не спира да плаче за бебето си.

"Ако има закони в тази държава, то те трябва да са еднакви за всички нас" - завърши дядото на починалото дете.

Припомняме, че на 14 април след тежка катастрофа с участието на Лютви Местан, загина 6-месечно бебе, а майката и бащата на детето бяха спасени в болницата. Колата на Местан излязла на главния път от разклонение на с. Загорско и засякла движещ се автомобил, в което е пътувало семейството. Колата изхвърча на 50 метра в близкото дере и се прекатурва няколко пъти.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
БОЖЕ УПАЗИ преди 4 години
В КОЛАТА-МЕСТАННАД НЕГО-ЕРДОГАНА ВИЕ КАКВО ОЧАКВАТЕ-ПРОЧЕТЕТЕСАМО ЗАГЛАВИЯТАРЕЗУЛТАТЪТ Е ПРЕДРЕШЕН
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан-ага................в затвора за убийство на детенцето, ДОСТ да се забрани!!
51
0
 
2
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Личат си високите му протекции, както бях написал наскоро по случая. Емисар с особено важни функции.
50
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая гад..ами 10 000 лв и книжката му върнали..абе раднините на детето май вие ще плащате ..но и пък съд има..тоя няма и 60 г. А изглежда на 80
49
0
 
7
 
! Отговори
Само питам преди 4 години
Близките разбраха ли за кого са гласували досега?
48
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан има пари и мощ...защото вие така нарекли се турци му ги ДАДОХТЕ на тепсия.И докато ние българите критикуваме прегрешилите и самозабравилите се политици от българските партии,вие МЪЛЧИТЕ ПОСЛУШНО.А ето невинни душици като това бебенце плащат мълчанието и покорството ви.Събудете се!!!
47
0
 
3
 
! Отговори
ПЕНКО преди 4 години
ТАКА НИ Е НАРОДЪТ :ТОЙ ИМАЛ ПАРИ И "МОЩ"- ОТ ПОЛИТИЧЕСКА ДАЛАВЕРА И КАКВО ДА ПРАВЯТ РОДНИНИТЕ НА УБИТОТО БЕБЕ !!! ТА КАКВО БЕШЕ КАЗАЛ ЦАР БОРИС -|ВИ : " НЕГО ,ЖЕНА МУ , ДЕЦАТА И ЦЕЛИЯ МУ РОД " !!!??? БИХ ДОБАВИЛ :" И ЦЯЛАТА МУ ОХРАНА " !!!!!!!!!!!!!!!
46
5
 
1
 
! Отговори
До 50 уж шофьор преди 4 години
Ти толкова ли си "умен", че не схващаш простата често среща ситуация? Спираш на знака СТОП, оглеждаш се, няма никой, тръгваш, но от близкия завой долита някой с превишена скорост, примерно с 120 км/час при разрешени 50 или 90 км/час и после ти си виновен. Обикновено това го правят мотористите, но не само те. От тези с автомобилите най-често го правят тези с BMW или Audi. Префесионален шофьор, ама един друг път. Всеки знае какво означава знака СТОП, не блестиш с някакви познания. Спираш и какво
45
1
 
12
 
! Отговори
да преди 4 години
Братя мюсюлмани, а кой даде толкова власт на Местан? Вие! И гласувате за Местан не за друго, а защото е мюсюлманин, или поне се прави на такъв! А сега като сте му дали толкова власт и сте го напълнили с пари, аз какво да го правя? В Кърджали не искате да говорите Български, гласувате нагло и с присмех под религиозен диктат, а сега Местан имал пари.... Ами като и вие и ние гласуваме по ислям-християнство, левски-цесека, сини-червени така ще е, ще ни управляват лоши шофьори с пари.
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Близките на загиналото дете за входирали искане до Върховната касационна прокуратура.---"... ЗА ВХОДИРАЛИ ИСКАНЕ !??" Не се ли казва "са внесли искане"?...
43
3
 
3
 
! Отговори
Предимство!!! преди 4 години
Видимост около 60 метра, които BMW-то движещо се по пътя с предимство изминава за около 2 секунди с превишена скорост. Как се дава предимство в такива случаи, аз не знам.Възможно ли е да дадеш предимство - знам, че не е възможно и всичко е въпрос на късмет - като тръгнеш, да няма някой като това BMW.
42
2
 
4
 
! Отговори
До Партиец преди 4 години
Ти шофьор ли си?Невъзможно е да осигуриш пердимство, на някой, който не го виждаш, когато тръгваш да излизаш от пътя без предимство,а той лети с таква скорост, че катастрофата е неизбежна. Нямало значение,как пък не. Дано ти се случи и на теб да попаднеш на ниско летящ самолет и после *** обяснявай защо не си му дал предимство. Толкова често се среща тази ситуация, че не виждам защо още не са променили закона и предимството да отпада при превишена скорост.Не защитавам Местан, такава е истината
41
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този пък Местан ли е, Зидаров ли е, когато беше депутат лъжеше като ***, а сега искал да му върнат убитото бебе, че и книжката, т. е. отнетото свидетелство за правоуправление на МПС. От такива като него, само искащи и нищо не даващи, се страхуват хората. Мястото му е в затвора, колкото и пари да плати за адвокати.
40
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан има пари, но отдавна е немощен. Вземете му парите и той сам ще пирзнае, че е убиец на 6-месечнобебе и лъжец. Между другото, питайте го дали приятелката му Ахмед Доган е жива. Преди известно времетой твърдеше официалн, че са го убили.
39
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЗАщо го споменавате ,то това е ясно още преди катастрофата.За милиони няма закони.Още повече политик и председател на измислената партия,като всички други наречена ДОСТ.
38
7
 
2
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Проблемът е, че на мястото на Местан можеше да е всеки от нас. Далеч съм от мисълта да защитавам Местна, но това е истината. Видимост на малко разстояние плюс превишена скорост е равно на катастрофа, в която според закона невинния без предимство е виновен, а виновния по пътя с предимство с превишената скорост е невинен. Имам близки, които точно по този начин излязоха виновни. Надбягват се някакви в София през нощта с над 250 км/час и били засечени.
37
0
 
6
 
! Отговори
срещу политиците! преди 4 години
..... вече е късно за тези обвинения..... те ще носят тази вина цял живот.
36
3
 
2
 
! Отговори
срещу политиците! преди 4 години
Нито искам да защитавам, нито да оправдавам когото и да е в тази трагедия. Турските политици в България ги ненавиждам.Но чудя се, ако в тази трагедия бяха замесени две обикновени семейства, а не единият да е политик, към кого щяха да са насочени основните обвинения? Най-вероятно основно към родителите на загиналото детенце.... Царство му небесно! Лесно се съди когато загубата не е твоя... Било ли е обезопасено бебето... с колко е карал бащата (доколкото знам там ограничението е 60 км/ч).......
35
2
 
23
 
! Отговори
Баща преди 4 години
Много ми е интересно,ако в подобна катастрофа загине внучето на Местан дали досега виновният водач нямаше да е вече с присъда и в затвора ?! За какво м у е на Местан книжката - да може пак рахат-рахат да удари друга кола или направо да прегази някого?!Господа кърджалийски магистрати,отговорете без СРАМ И СВЯН на този хептен лек въпрос
34
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдът в Кърджали да върне гаранцията на Местан, да му върне книжката, да му оправи колата, да му се надупи ако иска и да му се извини, че го е притеснил. Повръща ми се!