Делото на Очите отложено, в килията му - телефони, дискове

Ключов свидетел на прокуратурата е изчезнал
Обновена: 21 май 2019 14:14 | 21 май 2019 14:10,
29

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Делото в Спецсъда срещу Димитър Желязков - Очите и още 12 души не успя да започне и беше отложено, тъй като един от подсъдимите - Юмер Мехмед, е в неизвестност, стана ясно на заседанието във вторник. Съдът конфискува паричната гаранция от 1000 лв. на Мехмед и го обяви за издирване. Делото ще продължи на 14 юни, съобщава Нова.

Съдът прие, че има опасност Желязков да се укрие и да извърши ново престъпление и прецени, че той трябва да остане в ареста.

Прокурорите по делото Евгения Станкова, Емил Галипонов и Калин Близнаков отказаха да потвърдят дали ги охранява цивилна въоръжена охрана. Близнаков не коментира дали се чувства заплашен, защото това било класифицирана информация. Те отбелязаха, че всички дела, по които работят, са с голям обществен интерес.

Адвокат Иво Найденов пък заяви, че се прави опит да се внуши, че клиентите му отправят заплахи срещу представителите на държавното обвинение. Според защитника такива нямало.

Малко след като делото приключи пък стана ясно, че полицията е претърсила болничното крило на Софийския затвор, където лежат именно Митьо Очите и друг известен бизнесмен с обвинение - Миню Стайков.

В реанимацията, където са настанени двамата са намерени и иззети над 50 диска, карта за цифрова телевизия и един разтегателен колан, съобщава bTV.

По време на обиска у Желязков е намерен и мобилен телефон, като той го извадил от колана на кръста си и го ударил в земята.

Сред личните му вещи пък са намерени редица лекарства, в това число и добавка за сън. Само 8 от тях му били изписани от медицинско лице.

Спалното помещение пък било пълно с десетки стекове с безалкохолни напитки, стекове с минерална вода, големи количества пакетирани захарни изделия, колбаси, плодове, олио и други продукти.

В друго помещение, в което е бил Янко Ваташки са открити телефон, машинка за подстригване, 3 вентилатора, кафемелачка и слушалки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Браво на мазния прокурор от спец съда.Колко хубаво лови плюнките на власта .Хванат ли го в чужбина прибират го на сигурно да не му се случи нещо забравим ли за него той вече се пие пиенето в някой бар.Драги роби да живее Б.Б.
24
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
управляват ни престъпници, какво да очакваме друго?...
23
1
 
11
 
! Отговори
До 21 преди 4 години
Какво се чудиш?Тия с купените дипломи вече са на пазара на труда. Писачите - ок, ама доктори, инженери, учители... страшно е!
22
6
 
27
 
! Отговори
Георги преди 4 години
Митьо очите в слуая е жертва ! Не го познавам какъв е, що е. Но преди 20 години някой от управлението на държавата го е назначил да движи наркотиците около бургас. В един момент са се извъртяли и сега го пускат по течението. Трябва в затвора да има генерали, поковници и други бивши служители на държавния апарат които са реално виновните за престъпленията на очите. Рибата загнива от главата.
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПитащНе се чуди. Убедих се, че всички писачи в сайта (ще ме изтрият:) ) са бягали от час по български в училище. Някои са пропускали часовете и по други предмети, например математика, история, западен език ... :)
20
0
 
25
 
! Отговори
Данчо от Елин Пелин преди 4 години
Още ли не се е кандидатирал за евро депутат? Така ще стане свой сред своите....то той винаги си е бил такъв.
19
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дай боже такива екстри на всеки ,,невинен"пандисчия в боиколандия.Какво да очакваш друго, само им виж ,,министъра" и не питай за друго.
18
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ... -утре го дай на шефа ...да не идваме.Ами да не е ставал пазач в затвора като не може да издържа на натиск да напусне и да стане пазач на паркинг.
17
3
 
14
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
ДО питащТова не са журналисти, това са услужливи стенографи на властта.Ако гледаш медиите ще си помислиш, че сме най-проспериращата държава в Европа.
16
1
 
34
 
! Отговори
Питащ преди 4 години
" Делото на Очите отложено, в килията му - телефони, дискове "и по-надолу " .......В реанимацията, където са настанени двамата ...... "П.П.Альооооо, аФтора на статийката, 5 / ПЕТ / реда ...... 5 неточности.Уж в килията ама то било в реанимацията!Язък, че баща ти е похарчил толкоз пари да те научи на четмо и писмо. И ТАКИВА, като това журналистче, ЩЕ НИ ДАВАТ ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ?????Но какво можеш да очакваш от двойкаджии и тройкаджии. За жалост такива останаха в Бг-то!
15
8
 
10
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Всеки пише глупости и е много корназ но от тел.си ...Да си представи че той е пазач със заплата от 1000лв.и безработна жена с 2деца и някой от мутрите му даде телефон у тях с думите -утре го дай на шефа ...да не идваме.Дори и за пари няма да питате .
14
0
 
30
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
След като един от подсъдимите - Юмер Ахмед - е в неизвестност, т. успял е да избяга и да се прикрие, може да се осъди наличният престъпник. След като се издири отсъстващият,да се осъди и той. Показанията на свидетелите са вече налице, така че може да го осъдят по бързата процедура. Ако в Наказателния кодекс не се предвижда такава процесуалност, крайно време е да се реформира в назования смисъл. Така няма да се протакат делата.
13
2
 
19
 
! Отговори
Тинев преди 4 години
Браво на Бойко Борисов, държи на хората си!
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щерката пита ли се,защо майка и не е жива или охолния живот е по силен от майчината любов.
11
0
 
30
 
! Отговори
НОРМАЛНО преди 4 години
В СТРАНАТА НА ВСИЧКИ НИВА СЕ ШИРИ ПОДКУПНОСТЕДНИ ПОЛУЧАВАТ ПОДКУП ВЪВ ФОРМА НА АПАРТАМЕНТИПАЗАЧИТЕ В ЗАТВОРА ЗА " СУХО"ЩЕ ТИ ВНЕСЪТ И КАЛАШНИКОВСТРАНА НА МЕЧТИТЕДА СИ НА ВЛАСТ В ТАКАВА ***
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в реанимацията ?? журналисите имат ли представа какво е реанимация?
9
1
 
8
 
! Отговори
ЩОМ ЦЕЦА МАЙКАТА преди 4 години
на РАБФАГА беше министър на затворите какво да чакаш от подчинените и. Щото БАРНИТО той горкия пък как си намира ключа от кабинета не знам
8
4
 
34
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Ако някога сте се съмнявали, че този спец съд, дето си го създаде Бойко е лично негов и там минават всички дела които иначе биха случайно попаднали на малкото останали съвестни съдии, е време да спрете. Само вижте как се движат там чисто политическите дела срещу Иванчева, и срещу КТБ. Обаче заради Очите ще се точат колкото кажат. Бухалка на властта и на прасчо, дето скоро ще стане евро депутат, за да може да не ходи на работа и там.
7
1
 
17
 
! Отговори
ДЕТЕКТОР НА ЛЪЖАТА преди 4 години
ЕЖЕСЕДМИЧНО за всички надзиратели и така до самия връх - БАРНИ РЪБЪЛА
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е при ГЕРБ!Тиквата се грижи за своите.Някой ще каже да изгори бушона-шефа на затвора,но на него отгоре му нареждат.Всичко е вързано до най-горе при ГЕРБ и решенията ги взима само Тиквата!